Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Tag | Goodreads

Goodreads

Tegen de tijd dat de tag online komt kloppen de antwoorden misschien niet helemaal meer omdat ik redelijk actief ben op Goodreads, maar desalniettemin was dit in elk geval eind mei de huidige status haha. Ik weet niet meer precies waar ik de tag gezien heb, maar ik ben hem de afgelopen tijd meerdere keren tegengekomen en heb toen de vragen opgeschreven om zelf ook een keer te beantwoorden. Is de tag door jou bedacht? Laat het mij even weten dan zet ik hier een linkje naar jouw blog neer. Hier komen de vragen en mijn antwoorden!

What was the last book you marked as ‘Read’?

Het laatste boek dat ik als Read heb gemarkeerd is Sterrenhemel van Colleen Hoover. Wauw, wat een boek! Ik dig dat New Adult genre wel, zeker na het lezen van Sterrenhemel. Het heeft mij echt omver geblazen en ik kijk uit naar de andere New Adult boeken van deze schrijfster.

What are you currently reading?

Nadat ik Sterrenhemel uit had wilde ik erg graag verder in een soortgelijk boek. Ik had het tweede deel nog niet binnen, maar Wacht op mij van J. Lynn al wel, dus ben ik daar in begonnen. Ook dit boek vind ik tot nu toe al helemaal geweldig!

What was the last book you marked as to read?

Niet heel verrassend is het een boek van Colleen Hoover, namelijk Ugly Love. Dit boek kreeg ik via Goodreads aangeraden door Olga Hoekstra, die op haar beurt de New Adult Hitte heeft geschreven onder het pseudoniem Lis Lucassen.

What book do you plan to read next?

Van A.W. Bruna Uitgevers kreeg ik het boek Wat ik nooit eerder heb gezegd van Celecte Ng toegestuurd. Het boek komt op 30 juni uit dus ik wil het boek voor die tijd graag lezen en recenseren dus ligt het bovenaan mijn to-read stapel. En daarna is Seeker van Arwen Elys Dayton aan de beurt, die kreeg ik toegestuurd via Best of YA (Unieboek | Het Spectrum).

Do you use the star rating system?

Ik beoordeel de boeken inderdaad met sterren op Goodreads, maar soms mis ik het wel dat ik geen halfjes kan geven. Het is óf 4 óf 5 sterren, maar dat vind ik iets te kort door de bocht. Ik heb graag de optie om een 4,5 te kunnen geven. Gelukkig kan dat op mijn blog wel, en alle boeken die ik lees sinds ik mijn blog heb krijgen hier ook een recensie dus je kunt hier altijd nog kijken of het een halfje hoger of lager is in werkelijkheid.

Are you doing a 2015 reading challenge?

Jazeker! Ik doe natuurlijk mee met de Goodreads Reading Challenge en aan twee boekenbingo’s. Vorig jaar had ik de Reading Challenge staan op tien boeken en die heb ik halverwege het jaar verhoogt naar vijftien en uiteindelijk ook exact gehaald. Dit jaar wilde ik mijzelf uitdagen en heb de challenge gezet op twintig boeken en ik denk dat ik dat ruim ga halen doordat ik in mei zoveel boeken heb gelezen. Mijn eerste update lees je hier en de tweede update volgt eind juni/begin juli.

Do you have a whislist?

Heb je even? Natuurlijk heb ik een wishlist, wie niet? En hij staat ook behoorlijk vol. Ik kan mijzelf overigens nog zoveel verbieden, maar ik houdt het zelden vol. Ik heb er misschien niet direct tijd voor, maar ik wil het boek dan wel hebben haha. Maar naast alle ongelezen boeken die in de wachtrij staan in mijn boekenkast heb ik ook nog een waslijst op mijn verlanglijstje staan op Bol.com en The Book Depository.

What book do you want to buy next?

Toevallig wordt Ugly Love van Colleen Hoover deze maand uitgegeven door uitgeverij Zomer & Keuning en gezien ik graag alle boeken gelijk (zelfde stijl, zelfde hoogte) wil hebben denk ik dat ik het boek in het Nederlands ga kopen. In het Nederlands heet het boek trouwens Onvoorwaardelijk.

Do you have any favorite quotes? Would you like to share a few?

Op Goodreads heb ik heel veel quotes geliked uit de The Selection serie. Ik vind het gewoon heerlijke boeken en er staan zoveel mooie quotes in. Ook heb ik er een aantal van The Fault in Our Stars en Divergent tussen staan.

“You know, most boys would enjoy being trapped in close quarters with a girl.” I roll my eyes. “Not claustrophobic people tris.” – Divergent

“As he read, I fell asleep: slowly, and then all at once.” – The Fault in our Stars

“It turns out I’m absolutely terrible at staying away from you. It’s a very serious problem.” – The Elite

Who are your favorite authors?

Er zijn meerdere schrijvers waar ik zomaar een boek van zou kopen gewoon omdat ik weet dat ze goed schrijven. Ik heb er voor de Top Ten Thursday een tijdje geleden een top tien van gemaakt. Bekijk mijn top tien schrijvers van wie ik meteen een nieuw boek koop. Aan dat rijtje mag je trouwens Chantal van Gastel ook toevoegen. Na het lezen van Ik wist het heb ik (bijna) al haar boeken gekocht.

Have you joined any groups?

Ja, ik ben lid van een aantal groepen, maar ik weet uit mijn hoofd niet direct welke dat zijn en ik doe er eigenlijk ook niks mee. Ik heb de notificaties uitgezet omdat het er altijd zoveel zijn.

Zit jij op Goodreads?

Voeg mij trouwens gerust toe!

Deze post is al 1586 keer gelezen


Geef een reactie

11 responses to “Tag | Goodreads

  1. Wat een leuke tag is dit, ik geniet echt van Goodreads, je kan er zoveel mee. Eindelijk weet ik of ik een boek uit een serie al gelezen heb als ik in de bieb weer boeken sta uit te zoeken!
    Volgen wij elkaar eigenlijk al op goodreads?