Categorieën: Cadeau/Inpak Tips / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

3x Een leuk en persoonlijk kraamcadeau

Leuke en persoonlijke kraamcadeaus plaatje cadeau

Eind juli zijn vrienden van ons bevallen van hun eerste kind. Een prachtige en gezonde jongen. Gezien zij de eersten in onze vriendengroep zijn die aan kinderen zijn begonnen wist ik nog niet zo goed wat nou een leuk kraamcadeau zou zijn. Ik heb fora geraadpleegd en weet ik hoeveel websites afgestruind om te kijken wat er was en wat ik daarvan vond.

Wat ikzelf belangrijk vond bij het uitzoeken van het kraamcadeau, is dat het iets zou zijn dat niet over een maand al niet meer gebruikt kan worden. Dus geen kleding in de kleinste maat (baby’s groeien snel en zijn er binnen enkele weken alweer uitgegroeid). Ik vond het belangrijk dat het een persoonlijk kraamcadeau zou zijn waar duidelijk moeite voor gedaan was om het uit te zoeken. Een cadeau dat ze zelf ook leuk vinden om te hebben of handig vinden om te gebruiken. En oké, ik vond het ook wel leuk als er een kraamcadeau tussen zou zitten dat de tand des tijds zal doorstaan of via foto’s bewaard zal blijven; een hopelijk favoriet item van de kleine zelf.

Uiteindelijk hebben we besloten drie kraamcadeaus te geven. Hoeveel je zelf wilt geven hangt uiteraard af van jouw budget en hoe goed je de kraamouders kent. Gezien zij hele goede vrienden van ons zijn en dit hopelijk ook de rest van ons leven zullen blijven, én we dit een zeer bijzondere gelegenheid vinden, hebben mijn vriend en ik besloten te gaan voor onderstaande drie kraamcadeaus.

p.s. houd er wel rekening mee dat het tijd kost om persoonlijke kraamcadeaus te laten maken. De meeste gegevens weet je niet voordat het kind geboren is en dus kun je de meeste kraamcadeaus dan ook pas bestellen. Als je direct in de eerste week op bezoek wilt gaan kan het wezen dat je de kraamcadeaus nog niet binnen hebt.

Fisher Price Stapelbekers met naam

Hip en Hout - Fisher Price Stapelbekers met naamVan: Hip & Hout

Prijs: €12,95
Verzendkosten: €6,95

Koop de Fisher Price Stapelbekers met naam hier

Wat is het: Het zijn Fisher Price stapelbekers die je kunt laten personaliseren met allerlei geboortegegevens. De gegevens die je erop kunt laten zetten zijn: geboortelengte, geboortegewicht, geboortetijd, geboortedatum, voornaam en achternaam.

Waarom hiervoor gekozen: Van deze zelfde website wilde ik eigenlijk gaan voor de spaarpot met geboortegegevens, maar die was op dat moment uitverkocht. Gelukkig maar, want achteraf bleek dat ze al een spaarpotje hadden gekregen voordat wij op bezoek kwamen. Daarom ging ik voor mijn tweede keus: de gepersonaliseerde Fisher Price stapelbekers. Is het geen geinig idee dat de kleine met zijn eigen geboortegegevens kan spelen? Hij zal nu nog niet met de bekers kunnen spelen – daar is hij nog te jong voor -, maar gezien het zo persoonlijk is kun je het ook ergens mooi neer zetten.

Verzending en levertijd: Op maandag besteld en we hadden het zaterdag al in huis. Het was prima verpakt, al vond ik het Fisher Price kartonnen doosje wat te groot voor het formaat van de bekers.

Ik had het laten inpakken, maar toen we het binnen kregen besefte ik dat ik daardoor niet nog een laatste check kon doen. Op de één of andere manier had ik een voorgevoel en heb ik hem dus uitgepakt. Mijn voorgevoel bleek juist; er stond een N teveel in de achternaam.

Direct de bestelling gecontroleerd en daaruit bleek dat ik het wel goed had doorgegeven – pfiew het lag niet aan mij! -, dus heb ik ze gemaild met de vraag of het mogelijk was het item zo snel mogelijk alsnog met de juiste achternaam te krijgen. Het bericht dat ik terug kreeg was dat ik de letter er met een pincet wel af kon halen; zo zouden zij het daar ook doen. Een makkelijke en snelle oplossing die gelukkig ook werkte, maar voor mijn gevoel kwamen ze er zo wel erg makkelijk van af. Ik had meer verwacht.

Grijs Nijntje knuffeldoekje met naam geborduurd

Koter Kado - Grijs Nijntje knuffeldoekje met naam geborduurd

Van: Koter Kado

Prijs: €16,95
Verzendkosten: €3,95

Koop het knuffeldoekje met Nijntje hier

Wat is het: Het is een knuffel en een doekje in één met daarop de naam van het kind. De knuffel is Nijntje en op het doekje staat ook nog de afbeelding van diens hondje Snuffie.

Waarom hiervoor gekozen: Je weet wel hoe kleine kinderen altijd rondlopen met een knuffel of een doekje. Daarom leek dit mij zo’n leuk kraamcadeau. In de hoop dat kleine Naud straks dit knuffeldoekje overal mee naartoe neemt. Het feit dat zijn naam op het knuffeldoekje geborduurd is maakt hem extra persoonlijk. En dat is precies waar ik voor wilde gaan. Leuk om te weten is dat je zelf kunt kiezen in welke lettertype het borduursel gedaan wordt. Ook de kleur van het stiksel kun je zelf uitkiezen.

Verzending en levertijd: Op maandag besteld, de week erna op donderdag bezorgd. Wegens de vakantieperiode hadden ze drukte en konden ze het niet eerder versturen. Gelukkig kwam het nét op tijd aan, want die zaterdag gingen we op kraambezoek. Gezien ik ook het volgende item daar had besteld zat het mooi samen en goed in één doos verpakt. De verzendkosten gelden trouwens voor één pakket, dus als je meerdere items in één keer koopt blijven de verzendkosten gelijk.

Badcape Funnies met naam geborduurd

Koter Kado - Badcape Funnies met naam geborduurd

Van: Koter Kado

Prijs: €14,95
Verzendkosten: €3,95

Koop de Funnies Badcape hier

Wat is het: Het is een badcape. Je hebt dus een soort mutsje en de rest van de cape kun je om het kind heen wikkelen. Op de foto heb ik hem dubbelgeslagen zodat hij beter op de foto paste. Hij is groter dan verwacht, maar ik ben dan ook niet zo goed met inschatten hoe groot iets is op basis van de maten die ergens bij staan, haha.

Waarom hiervoor gekozen: Ik had gelezen dat veel ouders blij zijn met een badcape als kraamcadeau. Niet alleen – zoals ík dacht – omdat je het kleine hummeltje erin kunt wikkelen na het badje. Maar juist om het mee te nemen naar het consultatiebureau! Blijkbaar moet je kinderen dan helemaal uitkleden en dan wachten. Dankzij de badcape kun je ze nog een beetje aankleden tijdens het wachten. Mijn vriendin benoemde dat toevallig ook direct toen ze het uitpakte. Ik koos voor aquablauw om twee redenen: 1. omdat ikzelf felle kleuren mooier vind, 2. omdat ze de babykamer in blauwtinten hebben gedaan en ik daar niet van wilde afwijken.

Verzending en levertijd: Hiervoor geldt hetzelfde als besproken bij het tweede item.

De reactie van de ouders

Hoewel ze waarschijnlijk iedereen zullen bedanken voor elk kraamcadeau dat ze krijgen of hebben gekregen – je kijkt een gegeven paard immers niet in de bek – zag ik wel oprechtheid en enthousiasme in hun reactie. Ze benadrukten ook hoe prachtig ze de kraamcadeaus vonden doordat ze zo persoonlijk zijn. Als je de kans hebt raad ik je dan ook zeker aan om als kraamcadeau iets persoonlijks uit te zoeken; door te werken met de geboortegegevens en/of de naam. Extra leuk was dat ik een week later een foto doorgestuurd kreeg uit de newborn shoot die ze die dag hadden gedaan. De kleine stond megaschattig op de foto mét het persoonlijke knuffeldoekje dat we ze kraamcadeau hadden gedaan!

Wat is het leukste kraamcadeau dat jij hebt gegeven / gekregen?

Deze post is al 3040 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “3x Een leuk en persoonlijk kraamcadeau