Categorieën: Wie is de Mol? / Tags: , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Wie is de Mol? | Aflevering 1 – Lezen en schrijven

Wie is de Mol - De afleveringen

Gisterenavond was het dan eindelijk zover; Wie is de Mol? 2015 ging van start! Op 16 december hadden ze al een special uitgezonden waarin we de nieuwe kandidaten ook al voorbij zagen komen, maar nu begint het pas echt. Voortaan zal elke vrijdag op Reviews & Roses dan ook om Wie is de Mol? draaien. Wie verdenk ik? Wat vond ik van de aflevering? Dat lees je allemaal hier.

Let op: in deze blogpost ga ik tot in detail in op aflevering 1 van Wie is de Mol? 2015, er staan spoilers in en er wordt besproken wie in deze aflevering het spel moest verlaten.

Ben je nog niet bekend met Wie is de Mol? Dan lees je er hier alles over, maar je kunt ook terecht op de website van de AVRO. Daar kun je de eerste aflevering ook bekijken als je die hebt gemist. Ook meedoen met het spel in de Wie is de Mol? app? Klik hier voor de Apple app en hier voor de Android app.

Alle kandidaten Wie is de Mol seizoen 15
Bron: AVRO

De eerste aflevering, getiteld Lezen en Schrijven, begon meteen al goed en ik zat er direct helemaal in. Het eerste spel begint meteen goed voor Ajouad, want binnen de korte keren heeft hij al twee vrijstellingen te pakken. Als ik hem was geweest had ook direct de eerste aflevering een vrijstelling ingezet, alleen al puur om de reden dat ik nog wat langer van het spel zou kunnen genieten, ook als ik op het verkeerde spoor zou zitten. Wel vraag ik mij af waarom hij zo duidelijk aan iedereen liet blijken dat hij een vrijstelling had.

Ik heb ook meteen mijn eerste verdachte afgestreept. Viktor pakte zo snel een sleutel voor de kamers waardoor je dat verdacht zou kunnen vinden, maar misschien is dat net weer wat té, en meestal als ik dat denk dan blijkt diegene inderdaad niet de mol te zijn. Ik ben benieuwd of ik dit keer ook goed zit. Als hij inderdaad geen mol is hoop ik wel dat hij er nog een tijdje in zal blijven.

Wie is de Mol boekje

Heel opvallend hoor je Evelien op een gegeven moment zeggen: “Ik ben nachtblind.” Meteen gaan mijn speurders oortjes open, want misschien was het wel een hint! Maar stiekem denk ik eigenlijk dat deze hint wat te opvallend was en dat ze daardoor juist absoluut niet de mol is. Wat een heerlijk spel is dit toch!

Opvallend vond ik bij het laatste spel dat Rik niet wist hoe de camera werkte (hij is immers continu rondom camera’s), maar ook had ik het idee dat het Ajouad was die de camera’s telkens verschoof. Pieter was erg goed bezig en daarvoor viel ook hij bij mij al af als mol.

Statistieken

En niet veel later werd mijn vermoeden bevestigd; Pieter Derks is niet de mol. Erg jammer vind ik het wel dat hij er als eerste uit ligt want ik heb enorm van hem genoten deze aflevering en personen waar ik graag naar kijk zou ik graag tot het einde van het race in het spel zien. By the way: hoe krijgen ze het voor elkaar om twee keer 2000 euro mis te lopen? De mol is al goed bezig!

Ik speel ook mee in de Wie is de Mol? app in meerdere poules (zowel een poule van MijnSerie leden, onze vriendengroep, en mijn familie). Meer over hoe de app werkt lees je hier. Omdat ik nog niet helemaal wist hoe het werkte heb ik mijn kansen gespreid en de 100 punten ingezet op vier kandidaten (waarvan hopelijk één de mol is). Zoals je kunt zien heb ik 30 punten op Rik en Viktor gezet en 20 punten op Chris en Pieter. Wat ik nog niet wist toen ik het invulde was dat aan het eind van de aflevering alle punten die je hebt gegeven aan iemand die er niet uit was gegaan zouden verdubbelen.

Wie is de Mol app aflevering 1

Gezien Pieter eruit ligt ben ik twintig punten kwijt en loop ik meteen veertig punten achter op degenen die hun punten op kandidaten hadden ingezet die allemaal zijn gebleven. Het is wel meteen een spannend nieuw element in de app, want als je al je punten op Pieter in had gezet had je nu namelijk geen punten meer te vergeven en lag je uit het spel. In totaal heb ik nu 160 punten te vergeven en die heb ik als volgt verdeeld:

Wie is de Mol app aflevering 2

Zouden jullie het leuk vinden als ik een Reviews & Roses poule maak in de Wie is de Mol? app? Zo ja, laat me dan even weten wat je gebruikersnaam in de app is en dan nodig ik je uit!

Wie denken jullie dat de mol is?

[poll id=”2″]

Deze post is al 2459 keer gelezen


Geef een reactie

14 responses to “Wie is de Mol? | Aflevering 1 – Lezen en schrijven

 1. Ik vind het altijd zo moeilijk om de eerste aflevering een verdachte aan te wijzen: vooral omdat iedereen toch wel iets verdachts doet. Ik ben vooral benieuwd hoe ze het uit gaan spelen dit jaar wat betreft “voor wat, hoort wat”. Volgens mij gaat de mol dit jaar namelijk niet zelf hard mollen, maar gaat hij dit mensen voor zich laten doen. Dus ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken, ook voor het hele spel. In ieder geval hartstikke leuk dat je erover schrijft: ga jouw reis zeker volgen 🙂

 2. Ik doe sinds dit jaar pas actief mee met WIDW kijken (ik vergeet het altijd), dus ik ben heel erg benieuwd! Het valt me wel erg op dat echt IEDEREEN de neppe mol probeert te zijn, waardoor je juist het gevoel heb dat als iemand het heel erg probeert dat die de mol niet zal zijn (zal een goede strategie kunnen zijn haha).

  • Leuk dat je dit jaar actief mee gaat doen! 😀
   Mijn ervaring is dat wanneer iemand te opvallend aan het mollen is, dat diegene slechts een kandidaat is. Echte molacties van de mol komen ook amper in beeld.

 3. Leuk ik ga je reviews met veel plezier lezen! Ik let altijd tijdens de aflevering op letter dingen. Lezen en Schrijven L-S en Sri Lanka S-L. Dus ik ben gaan kijken naar wie er de L & S in hun namen hebben en toen kwam ik op Evelien uit. Hierdoor heb ik al enige verdenking op Evelien. Slaat eigenlijk nergens op, maar goed, kleine hints zouden het kunnen zijn…
  Verder verdenk ik Ajouad omdat hij inderdaad ook met de camera’s leek te klooien, maar dat kon eigenlijk ook vanaf andere plaatsen.. Ik ben benieuwd!

   • Door al die kleine hints uit die afleveringen ben ik daar juist op gaan letten! Funest, want ik zie nu alleen maar dingen die niet nergens op slaan! Ik kijk nog steeds naar de tshirts, houding van vingers, locatie op fotos, terwijl dat allemaal dingen van voorgaande mollen waren.. Maar ik verwacht nog steeds dat ze weer een mol met alleen maar oude mollenstreken laten doen.. 😉