Categorieën: Wie is de Mol? / Tags: , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Wie is de Mol? | Aflevering 3 – Verraad

Wie is de Mol boekje

En dan zit aflevering 3 er ook alweer op. Dat betekent dat we al bijna op de helft zijn, wat betekent dat het alweer bijna afgelopen is. Wat? Aaaaaaah! Oké, dat is misschien een beetje overdreven, maar het gaat wel snel.

Let op: in deze blogpost ga ik tot in detail in op aflevering 3 van Wie is de Mol? 2015; er staan spoilers in en er wordt besproken wie in deze aflevering het spel moest verlaten.

Aflevering 3 was weer erg spannend en heeft mij ontzettend doen twijfelen. Ontwikkel ik nou tunnelvisie door al vanaf de eerste aflevering Rik als Mol te hebben? Ja, ik verdenk wel nog een paar, maar Rik blijft mijn hoofdverdachte. Zo ook na aflevering 3, ook al was er een moment dat ik overwoog hem van mijn lijstje te schrappen. Huh? Wie is de Mol? speelt spelletjes met mij. Met jullie ook?

De verdenkingen van vorige week

Wie is de mol verdenkingen aflevering 3Waar ik in de poule (in de app) vrienden heb die na aflevering 2 de volle 400 punten hadden, bleef ik steken op slechts 280 punten. Die overigens wel verdubbeld zijn omdat er deze aflevering niemand uitging. Leuk voor de kandidaten, maar eigenlijk schieten we er natuurlijk niks mee op. We kunnen immers geen verdachten van ons lijstje strepen!

In de poll – die ik toevoeg onder elk verslag van een aflevering – heb ik gestemd om mijn voornaamste Mol: Rik. Maar ik ben niet de enige die gestemd heeft, jullie stemden namelijk ook massaal. Waar vorige keer Evelien bovenaan stond als Mol (en die dat nu natuurlijk niet meer staat omdat ze niet de Mol bleek te zijn) stemden jullie dit keer massaal op Carolina en Chris, die gedeeltelijk eerste uit de poll naar voren kwamen als Mol.

Ik begrijp jullie keuze zeker. Ikzelf heb mijn punten immers ook deels over hun twee verdeeld. Rik volgt in de poll op een tweede plek, met Marlijn en Ajouad op de voet volgend op een gedeelde derde plek. Margriet en Viktor kregen beide geen enkele stem. Dit betekent dat jullie Ajouad minder zijn gaan verdenken en Rik meer. Viktor verdenken jullie gek genoeg niet meer; hij is het ook niet, dat zeg ik al sinds het begin. (O, wee als hij toch de Mol blijkt te zijn, haha)

De aflevering

Wie is de Mol Viktor in TukTuk Lasergamen.

De titel van deze aflevering is Verraad. Wie verraad wie? De eerste opdracht was een leuke laseropdracht. Ik persoonlijk ben gek op lasergamen, maar in Wie is de Mol? is het vaak wel een opdracht waar ik totaal geen clue heb hoe ik kan zien wie verdacht bezig is. Bijna allemaal pakten ze enveloppen en op Viktor na werd iedereen ook neergeschoten. Rik, mijn molletje, was zo kinderlijk enthousiast dat ik hem even niet meer verdacht. Want als Mol weet je al wat er gaat gebeuren toch? Rik was zo blij en je zag de twinkeling in zijn ogen, maar wie weet was hij ook wel gewoon al blij omdat hij wist dat de opdracht niet veel op zou gaan leveren. Wie zal het zeggen?

Viktor haalde wel €100,- euro op! (Die zin is doordrenkt met sarcasme overigens) Hij werd onthaald als een held, maar wat was hier de perfecte positie voor de Mol? Ging hij op in de massa als één van de vele kandidaten die faalde, of deed hij zich hier voor als fanatieke kandidaat en wilde hij de anderen doen geloven een held te zijn? De Mol zou een goede positie hebben gehad als Viktor de Mol is. Gewoon als laatste gaan, een envelop pakken met weinig geld en je vervolgens voordoen als held? Nee, ik ga nu niet plotseling toch Viktor verdenken als Mol, maar het zou wel een goede tactiek zijn…

In de tweede opdracht moesten zes aandachtstrekkers een woord spellen op het strand. Bentota. Margriet nam goed de leiding en zette iedereen aan het werk en zeurde vooral veel op Marlijn die volgens haar zo een kinderdagverblijf in Suriname op zou kunnen richten. Maar eigenlijk vond ik het wel een slimme actie van Marlijn. Met dat dansje en die paraplu’s kon je goed de aandacht trekken; ook al zagen Chris en Rik uiteindelijk alleen Viktor en Ajouad…

Wie is de Mol De envelop in de haven

De meest knullige actie is dat Chris en Rik die mega opvallende envelop zo voorbij zijn gelopen. Ik denk daarom ook echt dat de Mol in het vliegtuig zat. En laten beide heren nou al in mijn top 3 verdachten staan! Hoe konden ze die nou over het hoofd zien?! Dat kan alleen als de één de ander om de tuin leidde toch? Lekker een stukje varen door de Mangrove bossen, op zoek naar vier kandidaten die daar niet zijn, juist… Maar wie heeft wie om de tuin geleid?

Chris was in het vliegtuig zo aan het nadenken over wat er nog meer kon gebeuren in de opdracht en dat was allemaal fout – waardoor ik hem minder verdacht – maar wie weet is het ook wel tactiek om heel kandidaterig (is dat een woord?) over te komen bij Rik. Rik liet Chris het voortouw nemen en zakte lekker onderuit. Als Chris slechts een kandidaat is dan hoefde Mol Rik natuurlijk alleen maar overal mee in te stemmen en waar nodig een beetje bij te sturen. Ja, Rik, die blijft nog wel even bovenaan mijn verdachten lijstje staan.

Gedurende de aflevering had ik al zo’n vermoeden dat het een aflevering zou zijn waarbij niemand het spel zou verlaten. Mijn vermoeden werd bevestigd toen iedereen bij het invullen van de test vertelde wie hij of zij verdacht. Meestal slaan de makers van Wie is de Mol? bij een paar personen die bekentenis over in hun voice-over en geven diegenen dus niet aan wie zij verdenken. Meestal gaat dan één van degenen die geen verdachten noemde eruit. Nu niemand dus. Arme Carolina, niemand gunde haar een vrijstelling. Al denk ik dat zij wel het meeste voordeel haalt uit deze (niet-)executie.

Mijn nieuwe verdenkingen

Verdenkingen Wie is de Mol aflevering 4 Rik Chris Ajouad

Pffff, ze maken het ons er niet makkelijk op. Of weten jullie al zeker wie de Mol is?

Hoe ga ik in hemelsnaam bedenken op wie ik mijn punten ga zetten? Eigenlijk wil ik toewerken naar een top 3 in plaats van een top 4, maar ik hoopte dat deze aflevering iemand geëlimineerd zou worden om mijn keuze te vergemakkelijken en dat gebeurde niet.

Net als jullie begin ik Ajouad wat minder verdacht te vinden, en de Mol zat voor mijn gevoel echt in dat watervliegtuig. Mijn top 2 bestaat dus zeker uit Rik en Chris. Hoewel ik Carolina in de vorige aflevering meer ging verdenken, zag ik daar deze aflevering totaal geen reden toe.

Marlijn werd wel verdachter, maar aan de andere kant deed ze het eigenlijk ook wel weer goed. En wie weet is wat wij zien wel ‘gewoon’ Marlijn… Verdenk ik één van de andere dames? Nee. Ik verdenk alle mannen, behalve Viktor. Ik besluit mijn top 3 dus met Ajouad op wie ik echt geen pijl kan trekken.

De pot: €3.000,-

[poll id=”4″]

Meedoen in de Reviews & Roses poule in de app? Laat hieronder je gebruikersnaam in de app weten en ontvang een uitnodiging. Zelf ook je aantekeningen bijhouden? Bestel hier het molboekje.

Tot volgende week!

 

Deze post is al 2325 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Wie is de Mol? | Aflevering 3 – Verraad

 1. Sinds gisteren verdenk ik ook Rik steeds meer haha! Dus die staat bij mij met stip op nummer 1. Daarnaast vlak jij Viktor uit, maar ik weet het nog niet zo hoor. Moeilijk hahaha…

  • Het is zeker moeilijk! Kijk nu al uit naar de laatste aflevering (liever niet natuurlijk want dat betekent dat het alweer afgelopen is, maar natuurlijk wel omdat we dan weten wie het is en we de molacties kunnen zien).

 2. Rik begint wel echt te stijgen in mijn verdachten lijstje maar Chris staat wel duidelijk hoger. Ook Marlijn staat nog steeds in mijn lijst, maar ik begin ook te denken dat haar karakter zo is en dat het niet echt mollenstreken zijn.. Rik en Chris is wel een golden duo..

  Ik begin trouwens te denken dat die Witte Eikel ook wel een aanwijzing kan zijn van de mol, of naja twee mollen. Want Witte Eikel W E WE 2 mollen. Ik heb al meerder theorien voorbij horen komen over 2 mollen.. Maar Marlijn bedacht de witte eikel, dus dan zou ik toch aan Marlijn en Rik denken.. Terwijl ik Chris het meeste verdenk.

  Rik maakte in deze aflevering een opmerking over dat hij moeite met zien had.. En hij heeft hoogtevrees, mollen zitten liever dicht bij de grond..

  Hoe dan ook ik heb 3 verdachten 🙂 Chris op 1, Rik 2 en Marlijn op 3 🙂

  Ohw en de poul lijkt me leuk, gebruikersnaam is veerlez

  • Ik denk eigenlijk dat als er echt een jaar komt met twee mollen dat ze het dan wel aan zouden geven, dus ik ga gewoon uit van 1 mol.

   Je hebt voor de poule in de app al een uitnodiging gekregen, je hoeft hem alleen nog maar te accepteren en dan zit je in de groep! 😀