Categorieën: Films / Tags:

Geschreven door Jessica

De Liebster Award | Deel 3

De Liebster Award

Zoals jullie inmiddels weten ben ik vier keer genomineerd voor de Liebster Award. Vorige week vulde ik de vragen van Ilse in en de week daarvoor de vragen van Annabel, deze week zijn de leuke en originele vragen van Ellis aan de beurt. Bedankt voor de nominatie Ellis!

1. Als je één penpal mocht kiezen (uit een boek, serie of misschien een blogger of vlogger?) met wie zou je dan gaan schrijven?

Vroeger heb ik heel veel penvriendinnen gehad. Ik vond het toen en nu nog steeds zó leuk om post te ontvangen – leuke post dus, geen rekeningen haha – en vind het eigenlijk jammer dat dat tegenwoordig steeds minder gedaan wordt; leuke brieven, kaartjes of pakketjes aan elkaar versturen. Zelfs verjaardagskaarten ontvangen we nog amper omdat tegenwoordig alles online wordt gedaan. O ja, terug naar de vraag. Wie zou ik uitkiezen als penpal? Mij lijkt het erg leuk om te schrijven met America uit The Selection Series. Ik zou dolgraag alle verhalen van haar horen; ook van haar belevenissen tussen de boeken The One en The Heir.

2. Je bent uitgenodigd voor een COSplay feestje (hoe noem je zoiets), als wie ga je verkleed? Je hoeft uiteraard geen rekening te houden met budget e.d.

Eigenlijk wilde ik America uit The Selection Series weer noemen omdat ik best wel eens in zo’n mooie jurk rond zou willen lopen, maar uiteindelijk ga ik dan toch voor Juliet uit Romeo & Juliet. In de film met Claire Danes ontmoetten ze elkaar tijdens een gemaskerd bal en zou ik dus eindelijk een reden hebben om één van de drie prachtige maskers die ik heb gekocht in Verona en Venetië op te zetten (hieronder op de foto zie je twee en het touwtje van de derde haha). En uiteraard ook een prachtige jurk!

Venetiaanse maskers

3. Je mag mij een cadeautje geven. Wat zoek je voor me uit?

Als ook hier de prijs geen rol speelt dan zou ik je de eenhoorn sloffen geven die ik je een tijdje geleden had getipt.

4. Je eerste kind moet je vernoemen naar een boekkarakter. Wat wordt haar/zijn naam?

O, dat vind ik echt een hele leuke, maar ook moeilijke vraag. Er zijn maar weinig namen die ik echt zou willen gebruiken. In de boeken zijn ze leuk en werken ze goed, maar ik zou het raar vinden om mijn kind aan te spreken met Katniss, (Bea)Tris, America, Bella of Hazel. Maar ik wil natuurlijk wel gaan voor een naam uit een boek dat ik echt geweldig vond. Na lang nadenken ga ik voor Emma. De hoofdpersoon uit Gillian Kings 60 Dagen. Nou merk ik dat ik er automatisch van uit ga dat mijn eerste kind een meisje wordt haha. Ehm, als het een jongen wordt dan ga ik voor Axel uit Chantal van Gastels Ik wist het.

5. Als je één magisch item mag uitzoeken, wat kies je dan?

De mantel van Harry Potter. Wie is nou niet benieuwd naar het gedrag van mensen als ze niet door hebben dat je erbij bent of wat ze over je zeggen. En je kunt grapjes uithalen haha.

6. Kies je smaak Bertie Bott’s Every Flavour Beans. Mag bestaand, mag nieuw. Het is jouw keuze.

Harry Potter Bertie Beans

Ik wil de toffeesmaak wel proberen waar Dumbledore nieuwsgierig naar was. Je kunt Bertie Bott’s Every Flavour Beans trouwens bestellen bij Shop America.

7. Als je een filmpje zou mogen opnemen met iemand, met wie zou je dat dan willen doen?

Met Ellis! Zij maakt altijd leuke filmpjes en kan mij vast alle ins en outs erover vertellen.

8. Wat is jouw guilty pleasure?

Die vraag kreeg ik ook al van Ilse, dus ik zal niet hetzelfde antwoord geven en even een andere guilty pleasure bedenken. Ik ga dan voor Mars Ice Cream. Ik weet dat het niet gezond is, maar ik zou zo een doosje met die ijsrepen kunnen verorberen. Ze zijn zó lekker!

Mars Ice Cream

9. Als jij een Moleskine agenda mocht ontwerpen, wat zou dan het thema zijn?

Kersenbloesems en rozen! Ik vind die boom zo mooi als hij in bloei staat en zou er dolgraag één in de tuin hebben. Instant happiness. Het zou voor mij dan dus een hele vrolijke agenda worden. En wat betreft de roos; zie de volgende vraag.

10. Heb je een favoriete bloem?

Eigenlijk ga ik er vanuit dat mijn blognaam voor zich spreekt. Reviews & ROSES! Ik ben gek op rozen! Al heel mijn leven zijn dat mijn favoriete bloemen, al kan ik genieten van elke soort bloem hoor, van mij mag het hele huis volstaan met vrolijk gekleurde bloemen.

11. Fictional crush, wie neem je mee uit?

Ik heb al vaak een zeker iemand uit een tv-serie genoemd (Barry Allen/The Flash), dus dit keer ga ik even verrassend doen en iemand kiezen uit een boek: Four! Je weet wel, die hunk uit de Divergent boeken. Ik heb de boeken begin 2014 in één ruk uitgelezen en werd echt stapelverliefd op Four. Wauwie! O, en anders zou ik ook nog voor Finnick Odair uit The Hunger Games serie kunnen gaan; hij heeft mijn hart ook gestolen. Net als Maxon uit The Selection series. Uhm… is een harem ook toegestaan?

Stay tuned voor het laatste deel!
Naar welk boekkarakter zou jij jouw kind vernoemen?

Deze post is al 1735 keer gelezen


Geef een reactie

7 responses to “De Liebster Award | Deel 3

  1. Wat een leuke antwoorden. Ik ben zelf momenteel aan het Cosplay-outfit aan het werken. Maar vermits er nog maar één naailes is vooraleer de beurs plaatsheeft wordt het nog spannend of ik ze wel/niet tijdig af zal krijgen.