Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | A Simple Favor (2018)

A Simple Favor still

A SIMPLE FAVOR final poster_70x100Titel: A Simple Favor
Releasedatum: 27 september 2018 (NL)
Regisseur: Paul Feig
Cast: Blake Lively, Anna Kendrick, Henry Golding, Ian Ho, Joshua Satine
Genre: Misdaad | Drama | Mysterie | Thriller
Tagline: It all started with… a simple favor
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterren

In de stijlvolle thriller A Simple Favor volgt mommy vlogger Stephanie (Anna Kendrick) een spoor van leugens om de waarheid achter de plotselinge verdwijning van haar vriendin Emily (Blake Lively) te achterhalen.

It all started with… A Simple Favor

Ongetwijfeld heb je de titel van deze film al eerder voorbij zien komen op Reviews & Roses; je kon nog niet zo lang geleden namelijk kaartjes winnen voor deze film. Ikzelf ontdekte A Simple Favor pas vrij laat. Afgelopen augustus zag ik de trailer en posters voorbij komen op social media. En gezien ik dankzij Gossip Girl fan ben geworden van het werk van Blake Lively – hebben jullie The Age of Adaline al gezien? – en ik haar gewoon superleuk vind, wilde ik deze film dus graag zien. Maar ook topper Anna Kendrick speelt een hoofdrol. Hoewel ik de laatste jaren maar weinig thrillers heb gekeken – door de depressie vond ik dit type film wat te heftig, maar het gaat tegenwoordig supergoed! – wilde ik A Simple Favor dus absoluut zien!

Waar het over gaat

A Simple Favor draait om Stephanie en Emily. Als je het woord mysterie in het woordenboek zou opzoeken zou je daar Emily als omschrijving zien staan. Emily is een moeder die haar gezicht zelden op school laat zien, het absoluut niet goed vindt als van haar foto genomen wordt en er altijd classy uitziet. Compleet het tegenovergestelde van Stephanie dus. Maar dankzij haar zoon komen zij en mommy vlogger Stephanie met elkaar in contact. Onder het genot van een sterke cocktail leren ze elkaar beter kennen. Althans…

A Simple Favor still

Sterke acteurs

De eerste helft van de film is misschien net ietsje te langdradig. Zodanig dat ik mij afvroeg of ze misschien waren vergeten dat de film nog stopgezet moest worden voor een pauze (onze bioscoop heeft pauzes). Niet dat ik het storend vond hoor, maar het zou de film net ietsje vlotter gemaakt hebben. De acteerkunsten van Blake Lively en Anna Kendrick weten je de gehele film geboeid te houden. En hoewel Henry Golding ook een grote rol had en prima acteerde, staken de dames er absoluut met kop en schouder bovenuit.

Tweede helft het meest interessant

De film leek pas échte ontwikkelingen door te maken in de tweede helft. Het ene na het andere geheim komt boven tafel en pas dan wordt het écht spannend, want hoe gaat het dan verder? A Simple Favor is het type film waarbij je je afvraagt hoe ze er een einde kunnen breiden omdat je er zelf geen eind-goed-al-goed scenario voor kunt verzinnen. Niet alles is echter even onvoorspelbaar, View Spoiler ». Maar ook die wetenschap vond ik niet heel erg. Het is interessant om te zien hoe steeds meer lagen van deze personages zichtbaar worden.

A Simple Favor still 2

Bioscoop vs. thuis kijken

Ik heb dus zeker genoten van de film. Sommige wendingen vond ik ongeloofwaardig, maar bleken later juist nut gehad te hebben en werden daarna logisch. Ik bezocht de film samen met mijn vriend. En hoewel hij de film wel vermakelijk vond, vond hij het meer een film voor thuis op de bank dan in de bioscoop; net niet speciaal genoeg. Hij had ook wat moeite met de komische stukjes in de film, omdat het voor hem daardoor minder geloofwaardig overkwam, alsof ze niet wisten welk genre het moest worden. Ikzelf vond de komische stukken vrij minimaal, en de stukken die erin zaten vond ik érg leuk, haha. Spanning en mysterie neemt echter zeker de overhand, zoals passend is bij een thriller.

Conclusie

A Simple Favor is een interessante thriller, en na het zien van de film snap ik ook waarom Independent Films een prijzenpakket had samengesteld met daarin een cocktailglas en cocktailshaker, passender kan niet! Zoals verwacht zetten Blake Lively en Anna Kendrick goed geacteerde en interessante personages neer. De film, en daarbij vooral personage Emily, zit vol mysterie en spanning. Hoewel er over te discussiëren valt of het een bioscoopfilm is of meer een film voor thuis op de bank, heb ik er absoluut van genoten. Als je van spanning, mysterie en stijl houdt, dan kun je deze film gerust een kans geven.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2713 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Filmrecensie | A Simple Favor (2018)