Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Angels & Demons (2009)

Angels and Demons still

Angels & DemonsTitel: Angels & Demons
Gebaseerd op: Het Bernini Mysterie – Dan Brown
Releasedatum: 13 mei 2009
Regisseur: Ron Howard
Hoofdrollen: Tom Hanks, Ayelet Zurer
Bijrollen: Ewan McGregor, Stellan Skarsgård, Pierfrancesco Favino, Armin Mueller-Stahl
Tagline: They Have Come For Their Revenge
Genre: Mysterie | Thriller
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

De wereldberoemde symbolist uit Harvard, Robert Langdon, reist af naar Rome om de moord op een wetenschapper te onderzoeken. Langdon stuit daar op de Illuminati, de meest invloedrijke ondergrondse organisatie in de geschiedenis. Deze vijand van de Katholieke Kerk heeft een bom onder het Vaticaan gelegd. Langdon bundelt zijn krachten met Vittoria Vetra, een beeldschone Italiaanse wetenschapper. Ze volgen een 400 jaar oud spoor van antieke symbolen door afgesloten crypten, gevaarlijke catacomben, verlaten kathedralen, en zelfs naar het hart van de meest geheime kluis ter aarde.

Angels & Demons

Ter ere van Inferno, welke nu (november 2016) in de bioscoop te zien is, heb ik ook alle voorgaande delen gezien. Op die manier zou ik de voorgaande delen nog vers in mijn geheugen hebben voor het geval dat er teruggerefereerd zou worden. Het blijkt echter dat je alle drie delen heel goed apart van elkaar kunt zien. Vorige week kon je al mijn recensie lezen van The Da Vinci Code en vandaag kun je mijn recensie lezen van Angels & Demons.

Angels and Demons still

Meer bloedvergiet

Ik begin maar gewoon even met de conclusie. Ik vond deze film iets minder dan The Da Vinci Code. Ik denk dat alles in The Da Vinci Code wat nieuwer en unieker was, en makkelijker te volgen. Ik vond de puzzels fantastisch in The Da Vinci Code, alsook het verhaal, de acteurs, maar ik waardeerde ook de humor die het geheel wat luchtiger maakte. Sowieso is in dit deel nog weinig humor. Daarnaast valt mij op dat het bloedvergiet vele malen hoger is in Angels & Demons, en ook vind ik de film minder geloofwaardig dat The Da Vinci Code.

De puzzels

De puzzels zijn er nog steeds, maar toch zijn die puzzels niet wat ik er van verwacht had. De puzzels moeten elk binnen een uur opgelost worden. Maar waar het in sommige uren lijkt dat ze maar weinig doen in dat uur – hoezo halen ze de deadline niet? -, heb je ook een uur waarvan ik dacht “hoe kun je zoveel in een uur proppen inclusief reizen?!”.

Angels and Demons still

Fijne plottwists

Ik hou echter wel van de plottwists die op een gegeven moment in de film zitten, deze maken de film dan ook sterker. Ook vond ik de chemie tussen Tom Hanks en zijn tegenspeelster – in dit geval Ayelet Zurer – veel beter dan in The Da Vinci Code. Aan de ene kant vond ik het snelle tempo van de film prettig, maar aan de andere kant vond ik het stuk waarbij de kardinalen gered moeten worden veel te lang duren. Er zitten echter ook stukken tussen die ik niet logisch uitgedacht vind, of waarin personages rare of domme keuzes maken waar je die niet verwacht.

Conclusie

Angels & Demons is een actievolle film met hier en daar wat rustmomenten. De film is zeker leuk om te kijken en wordt sterker door de verschillende plottwists op het einde, maar kan niet tippen aan The Da Vinci Code. De puzzels zijn minder bijzonder, en het tijdsbestek klopt voor mijn gevoel niet helemaal. Het is zeker geen slechte film, maar ik vond The Da Vinci Code stiekem leuker in zijn geheel. Tot slot vind ik Ayelet Zurer een prettigere tegenspeelster van Hanks dat Audrey Tautou.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2669 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Filmrecensie | Angels & Demons (2009)

  1. WELCOME TO THE WORLD OF ILLUMINATI: It klub fan ‘e ferneamde ynfloed, STAR …. is de wrâld âldste en grutste fraternity fan 4 miljoen leden …. Wy binne ien famylje ûnder ien heit dy’t it heechste wêzen is. … Yn hjir leauwe wy dat wy yn it paradys berne binne en gjin lid moast yn dizze wrâld stride …. As jo libben net de wei giet wêr’t jo wolle en jo wolle graach feroarje oan de Illuminati hjoed om $ 8000 te krijen elke 3 dagen en $ 3000.000,00 lid fan ‘e sêne foar it dwaan en oanbiede wat jo it moaiste dwaan .. Online direkte ynisaasje Nij registraasje is no no online iepen! … As jo belangend binne, sjoch email: agentpatrick5@gmail.com Of WhatsApp Us op +2348055329159 Of fia Website http://gravatar.com/agentpatrick5 Of fia blog agentpatrick5.blogspot.com Notes serieuant lid tapasse …. Soargje derfoar dat jo jo geast makke hawwe foardat jo dizze reaksje opnimme .

  2. Leonie

    Ik heb de beide films gezien en de boeken gelezen, maar dat was al weer een tijdje terug. Wat ik me vooral herinner is dat t boek veeeel beter was (duh) en ik vond angels & demons (in het nls het bernini mysterie) beter dan da vinci. De films zijn allebei sowieso bagger, naar mijn mening. Maar ja, dat zijn de meeste boekverfilmingen eigenlijk wel.

    Niet dat ik nu iets nuttigs gezegd heb… 🙄

  3. Ik moet the Da Vinci Code en Angels & Demons nog kijken. Erg hè? Mijn vriend wilde Inferno gaan kijken in de bios, maar deze muts kon die nog niet gaan kijken, haha.

  4. Ik vind Angels & Demons een geweldige film! Toen ik hem laatst weer had gezien, besloot ik ook gelijk het boek te lezen, omdat ik de puzzels en mysteries graag gedetailleerder wilde zien. Ik vond het boek ook echt super! De Davinci Code moet ik nog zien, maar ik wil denk ik eerst het boek lezen. 🙂