Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Dirty Dancing (2017)

Dirty Dancing 2017 still

Dirty Dancing 2017 posterTitel: Dirty Dancing
Releasedatum: 24 mei 2017 (VS)
Regisseur: Wayne Blair
Cast: Abigail Breslin, Colt Prattes, Sarah Hyland, Nicole Scherzinger, Bruce Greenwood, Debra Messing, Katey Sagal, Shane Harper, J. Quinton Johnson
Tagline: An ABC Original Movie Event
Genre: Drama | Musical | Romantiek
Kijkwijzer: 12+

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Terwijl Frances “Baby” Houseman haar zomer doorbrengt in een vakantiepark met haar familie, wordt ze stapelverliefd op dansinstructeur Johnny Castle. Dirty Dancing 2017 is een muzikale remake van de gelijknamige film uit 1987.

Dirty Dancing remake

Helemaal vergeten was ik dat de klassieke dansfilm Dirty Dancing een remake had gekregen. Tot ik de film plots tegenkwam. Ik had de hele zondagmiddag voor mijzelf, mijn vriend was weg met vrienden, en ik had die ochtend tegen mijzelf gezegd: “Vandaag moet niks, en alles mag”. Dus ik pakte wat te drinken, pakte wat lekkers, en zette de Dirty Dancing (2017) aan. Mijn verwachtingen waren laag, al had ik daar niet perse een reden voor. Want remakes van dansfilms vallen niet altijd slecht uit. Zo vind ik de remakes van bijvoorbeeld Fame en Footloose prima te pruimen.

Dirty Dancing 2017 still

De toekomst

Toch was ik direct toen Dirty Dancing (2017) begon bang voor de kwaliteit van deze film. De eerste scènes zijn zó overduidelijk green screen. Dit belooft wat… Gelukkig was het echt alleen die eerste scène en de laatste scène op het eind van de film. Dit zijn overigens enkele stukken die ze hebben toegevoegd; ze zaten niet in het origineel. In deze scènes ga je vooruit in de tijd, naar een jaar of twaalf ná de gebeurtenissen in die bijzondere zomer. Als ik heel eerlijk ben had ik liever gehad dat ze die scènes niet hadden toegevoegd aan het verhaal. Willen we wel echt zien wat er van Baby en Johnny is gekomen? Ik vond die laatste scène de film eigenlijk wat verpesten.

Extra lang

Dirty Dancing (2017) blijft overigens vrij trouw aan het origineel. Met de uitzondering dat de remake meer dan twee uur duurt doordat er enkele extra verhaallijnen zijn toegevoegd, en verhaallijnen zijn uitgebreid (met hier en daar een aanpassing). Zo krijgen bijvoorbeeld de ouders veel meer screentime, heeft ook zus Lisa heeft een uitgebreidere verhaallijn, en krijgt Johnny meer diepgang. O, en het is ietsje meer een dansfilm met musical elementen geworden, gezien er wat meer gezongen wordt. Dit zijn enkele van de grootste veranderingen in de remake. Hiernaast zijn de liedjes ook gedoopt in een moderner sausje, en zijn er dus enkele nieuwe liedjes bijgekomen.

Dirty Dancing 2017 still

De nieuwe acteurs

De nieuwe acteurs waren even wennen, alsook de nieuwe verhaallijnen. Ik twijfelde in het begin van de film of ze mij wel voor zich zouden kunnen winnen. Gelukkig deden ze dit wel. Niet meteen, maar wel vrij snel. Colt Prattes is een fantastische dancer, en Abigail Breslin vooral een goede zangeres. De chemie liet hier en daar wat steekjes vallen, maar dankzij enkele goede scènes geloof je het uiteindelijk wel.

Conclusie

Dirty Dancing (2017) haalt het niet bij het origineel, maar is zeker vermakelijk. Het origineel is redelijk behouden gebleven, al is de film met was aanpassingen en toevoegingen – waaronder het feit dat de acteurs enkele liedjes zingen – véél langer geworden. Ik had tijdens het kijken echter niet het gevoel dat de film te lang was. Waar Dirty Dancing echt de big-break was voor Patrick Swayze en Jennifer Grey, denk ik niet dat de remake dit zal zijn voor Abigail Breslin en Colt Prattes. Maar het was zeker een leuke film, en ik zal hem, gezien mijn liefde voor dansfilms en musicals, ongetwijfeld nogmaals kijken. Het einde zal ik dan echter skippen; dat was gewoon serieus onnodig en krijgt daardoor minsten een halve punt aftrek.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 3889 keer gelezen


Geef een reactie

3 responses to “Filmrecensie | Dirty Dancing (2017)

  1. Myriam

    Slechtste remake ooit.blijf af van het originele. Jullie hebben de originele dirty dancing “verkracht”
    Slecht acteerwerk en ……Geen woorden meer voor.
    Afschuwelijk

  2. Ik heb onlangs het origineel voor het eerst gezien en ik vond het fantastisch, dus ik denk dat ik nog even wacht met de remake te kijken haha, want ik geloof niet dat ik toe ben aan iets wat de kracht van Swayze en Grey probeert te evenaren.