Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Feel the Beat (2020)

Feel the Beat still

Feel the BeatTitel: Feel the Beat
Releasedatum: 19 juni 2020 (Netflix NL)
Regisseur: Elissa Down
Cast: Sofia Carson, Donna Lynne Champlin, Kai Zen, Eva Hauge, Wolfgang Novogratz, Carina Battrick, Lidya Jewett, Justin Caruso Allan, Shiloh Nelson, Shaylee Mansfield, Sadie Lapidus, Johanna Colón, Enrico Colantoni, Brandon Kyle Goodman, Rex Lee, Dennis Andres
Genre: Komedie, Drama, Familie
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterrenSterrenSterrenSterren

Een zelfzuchtige danseres, April, verpest een Broadway-auditie en keert tegen haar zin naar huis terug. Ze doet haar best om iedereen in haar hechte gemeenschap te vermijden, inclusief haar eerste liefde Nick. Dan wordt ze gevraagd door haar voormalige danslerares om een ​​team jonge buitenbeentjes te coachen voor een grote danswedstrijd.

Een nieuwe dansfilm!

Wanneer ik een dansfilm tegenkom dan is de kans groot dat ik deze aan mijn te-kijken-lijst toevoeg. Zo ook Feel the Beat. Ik ben altijd al gek geweest op dansfilms en heb vroeger zeven jaar fanatiek op streetdance gezeten. Heerlijk vond ik het. Enkele jaren geleden organiseerde ik zelfs een dansfilmweek op Reviews & Roses en poste ik alleen maar artikelen over dansfilms. De trailer van Feel the Beat gaf mij al van die heerlijke warme gevoelens door de gelijkenis met diverse andere dansfilms. Toen mijn vriend een avondje weg was naar vrienden, ik daarom het rijk alleen had, en ook nog een drukke werkdag achter de rug had gehad, was ik wel even toe aan een verzetje. En deze film leek mij daar perfect voor.

Feel the Beat still

Feel the Beat

Feel the Beat gaat over April. Als kind was ze al een perfectionistische danseres die haar zinnen had gezet op Broadway. Na jarenlang achtergrond danseres te zijn geweest, haast ze zich naar de auditie die haar doorbraak kan zijn. Om die vervolgens gigantisch te verpesten en haar glazen in te gooien voor iedere toekomstige auditie. Neergeslagen keert ze terug naar huis, een klein dorpje in Wisconsin. Daar wordt ze door haar voormalige danslerares gevraagd les te gaan geven aan een stel buitenbeetjes.

Niet origineel, wel leuk

Feel the Beat is is veel opzichten niet origineel te noemen. Het dorpsmeisje dat het probeert te maken, lesgeven aan buitenbeetjes, en ook het wedstrijdelement is allesbehalve nieuw te noemen. Toch verveelt deze film geen moment. Het is nou eenmaal de bedoeling dat we eerst een hekel krijgen aan de verwaande April, om later voor haar op te warmen terwijl ze een – overduidelijk te verwachten – groei doormaakt. En praat me niet van de kinderen; zet een paar sympathieke en schattige kinderen op een rij en ik ben verkocht. Enkele twists zie je van mijlenver aankomen, maar ook dat geeft niet. Het bracht een lach op mijn gezicht en ik kreeg er een goed gevoel van; dan is het wat mij betreft geslaagd.

Feel the Beat still

Die leuke kinderen

Vergeet ook niet het sprankje liefde, want ja, ook dat kun je vinden in Feel the Beat. Maar bovenal heb ik genoten van die leuke meiden en dat schattige jongetje, die stukje bij beetje je hart veroveren. En stiekem heb ik vertederd gelachen om de vaders die enthousiast danskreten uitsloegen terwijl hun dochters oefenden. Ik heb gelachen, stiekem een traantje gelaten (ik ben nou eenmaal snel emotioneel) en meegeleefd. Het is zeker geen kwaliteit van de bovenste plank, maar ik heb er wel heel erg van genoten.

Conclusie

Feel the Beat is ongetwijfeld geen film voor iedereen. Mijn danshart werd er warm van, maar vond je films als Honey en Make it Happen niet leuk? Dan kan je Feel the Beat beter laten voor wat het is. Maar verslind je de ene na de andere dansfilm, of heb je wel zin in een klassieke feelgood stuck-up-bitch naar meid-met-een-hart-voor-haar-dorp film, dan is deze zeker het kijken waard.

Feel the Beat vind je sinds juni 2020 op Netflix. Heb jij de film al gezien?

Voeg toe aan Netflix

Deze post is al 2120 keer gelezen


Geef een reactie

3 responses to “Filmrecensie | Feel the Beat (2020)