Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Hell or High Water

Hell or High Water posterTitel: Hell or High Water
Releasedatum: 20 oktober 2016
Regisseur: David Mackenzie
Hoofdrollen: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges
Bijrollen: Gil Birmingham
Tagline: Justice isn’t a crime
Genre: Misdaad | Drama
Kijkwijzer: 16+  (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

In Hell or High Water, geschreven door de scenarist van Sicario, jaagt een sheriff op twee broers die hun schulden bij de bank proberen af te lossen… met de buit van hun bankovervallen.

Wanneer de onafscheidelijke broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) hun ranch dreigen te verliezen beginnen ze aan een wanhopige reeks overvallen op kleine lokale banken. Omdat het steeds maar om kleine bedragen gaat hopen Tanner en Toby buiten schot te blijven. Alles loopt gesmeerd tot de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt.

PAC Festival

Op 2 oktober bezocht in het PAC Festival in Pathé, waar vijf films hun voorpremière zouden beleven. Helaas had ik slechts tijd voor twee films. Hiervan was Hell or High Water de eerste. Persoonlijk had ik hele lage verwachtingen. Sowieso zijn PAC films, films die snel in aanmerking komen voor awards, en dat soort films vind ik af en toe leuk, maar vaak ook niet. Het was vooral dankzij Chris Pine dat ik het vooruitzicht  deze film te gaan kijken niet zo erg was.

Humor

Maar deze film heeft mij echt verrast. Ik vond hem oprecht leuk om te kijken en voor ik het wist was de film alweer afgelopen. Wat hierin vooral heeft geholpen? Het feit dat de film zoveel humor heeft. Dit neemt op een gegeven moment wel af omdat het verhaal serieuzer wordt, immers hoelang kan het beroven van banken goed blijven gaan? Maar de humor die erin zat maakte de film wel erg fijn om naar te kijken. Ik heb verrassend veel gelachen.

Hell or High Water still

Serious business

Let wel, de films is dus niet alleen maar humor. Alles dat getoond wordt is armoede en oneerlijkheid. Eén van de redenen waarom de broers banken overvallen. Hier en daar zal je op een gegeven moment geweld in de film zien. Een paar scènes zijn niet fris om te zien, maar gelukkig was dat dermate gelimiteerd dat ik het niet heel erg vond. Het gaf de film zeker een serieuzere lading en het maakte diepe indruk bij mij.

Goede chemie

Zoals ik ook al in mijn recensie van The Giver en Seventh Son vertelde, ben ik geen fan van Jeff Bridges. Ik vind dat binnenmondse gepraat meestal erg afleiden, maar hier ergerde ik mij lang niet zoveel aan hem. De personages hebben mij allemaal laten meeleven. Ik ging echt in het verhaal op. Chris Pine en Ben Foster spelen broers, en dit doen ze erg overtuigend, de chemie is overduidelijk aanwezig. Ook de chemie tussen Jeff Bridges en Gil Birmingham is aanwezig. Het is echt een sterke cast.

Hell or High Water still

Westerns sfeertje

De film heeft echt een typisch Texaans westerns sfeertje. Niet alleen door de bankovervallen, pistolen en de locatie, maar ook de manier waarop het gefilmd is met zo’n rood-oranje gloed over het beeld. Ik vond de gehele film sterk in elkaar zitten zowel qua verhaal als de vertolking van de personages door de acteurs. Voor mij was het echt de verrassing van de dag.

Conclusie

Hell or High Water is erg goed. Ik zou willen zeggen “het moet je smaak zijn”, maar ik houd zelf eigenlijk helemaal niet van westerns, dus het is lastig aan te geven wanneer deze film wel geschikt voor je is. Je moet het maar gewoon proberen. Als ik geen kaartje had gekocht voor het PAC Festival dan weet ik zeker dat ik deze film nooit had gekeken. Ik ben echter blij dat ik hem wel heb gezien. Hell or High Water was voor mij een grote verrassing. De film is sterk, heeft goede acteurs, een goed verhaal, en de humor is een absolute bonus.

Hell or High Water is nu in de bioscoop

Deze post is al 1964 keer gelezen


Geef een reactie

7 responses to “Filmrecensie | Hell or High Water

  1. Als de film bij jou in de smaak is gevallen, dan ga ik het zeker een kans geven! Vind Ben Foster sowieso een fijne acteur dus dat is een pluspunt. 😉