Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Little (2019)

Little

LittleTitel: Little
Releasedatum Blu-ray en DVD: 21 augustus 2019 (NL)
Regisseur: Tina Gordon
Cast: Regina Hall, Issa Rae, Marsai Martin
Tagline: She woke up like This.
Genre: Komedie | Fantasy | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Seks, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

Jordan Sanders (Regina Hall), een keiharde zakenvrouw, wordt op een ochtend wakker in het lichaam van haar 13-jaar-oude zelf (Marsai Martin), vlak voor een cruciale presentatie. Haar belegerde assistent April (Issa Rae) is de enige die weet dat haar dagelijkse kwelgeest nu gevangen zit in een ongemakkelijk tiener lichaam, net nu alles op het spel staat!

Blu-ray

Toen ik met een collega/vriendin naar de film Verliefd op Cuba ging, zagen we de trailer van de film Little. We lachten ons dood tijdens de trailer en de film leek ons geweldig. Uiteindelijk is het niet gelukt om de film in de bioscoop te kijken. Maar ik kreeg recent wel een recensie-exemplaar toegestuurd van de Blu-ray versie van de film. Ook leuk! Uiteindelijk heb ik Little samen met mijn vriend gekeken tijdens onze datenight.

Little still

Little

Little draait in hoofdzaak om Jordan Sanders (Regina Hall). Vroeger werd zij enorm gepest. Ze was slimmer dan de meesten, en had andere interesses. Maar ze hield zich altijd vast aan het advies van haar vader: later ben jij de beste! Hij zei het in iets andere bewoording, maar je snapt het wel. Helaas tipte te schaal iets te ver door. Ze zette een succesvol bedrijf op, maar terroriseert haar werknemers en geeft zichzelf voorrang op werkelijk iedere andere persoon in de wereld (door bijvoorbeeld voor te dringen bij de koffiekar). Ze geeft onder andere haar assistent (Issa Rae) niet de kans om door te groeien. Maar wanneer het lot ervoor zorgt dat Jordan op een ochtend weer wakker wordt als tiener (Marsai Martin), heeft ze haar assistent opeens extra hard nodig…

Prima bankfilm

Zoals verwacht is Little een komische film. Helaas voor mij zat veel van de humor al in de trailer en zag ik op dat gebied weinig nieuws. Niet dat de film niet vermakelijk is, want we hebben zeker wel genoten van de film. Het is zo’n film die je niet perse in de bioscoop hoeft te bekijken, omdat hij daar niet spectaculair genoeg voor is. Maar die wel leuk is om op een avond of middag even thuis vanaf je bank te bekijken. Fijn is dat de twee belangrijkste personages wel een ontwikkeling doormaken. Assistent April probeert Jordan duidelijk te maken dat ze zelf een arrogante pestkop is geworden die muren om zich heen heeft opgebouwd. En op haar beurt leert Jordan April meer voor zichzelf op te komen en kansen te pakken.

Little still

Black Momma Whuppin’

In de trailer zat een stukje met acteur Justin Hartley dus toen het in de film terugkwam, verwachte ik een complete verhaallijn met dat personage. Gek genoeg kwam hij na een kort stuk opeens nergens meer terug. Een gemiste kans, en erg jammer. Ook was er aandacht voor typische situaties uit het leven van gekleurde mensen (ik weet even geen beter woord). Zoals bijvoorbeeld de Black Momma Whuppin’ Situation. In die cultuur is dat blijkbaar heel herkenbaar, maar voor mij en mijn vriend totáál niet. Hierdoor werd die scène voor ons wat onnodig.

Tot slot zijn er nog enkele extra’s. De gagreel vind ik altijd een must, en die was gelukkig ook als extraatje te vinden. Hoewel in scène gezet, was Regina Goes Method ook wel leuk om te zien (ze leefde zich helemaal in in haar rol als Jordan). Marsai Martin nam ons mee achter de schermen, iets dat ik altijd leuk vind om te zien; wie doet wat en waarom? Maar je hoort ook anderen praten over haar talent. De Assistant Survival Guide is een logische toevoeging, maar vond ik niet heel interessant. Alsook de extra waarin wederom ingegaan wordt op de Black Momma Whuppin’ Situation: niet interessant.

Conclusie

Little is een prima film om thuis op de bank eens te bekijken op een regenachtige zondagmiddag. Het is echter niet een film die ik er heel snel nogmaals voor ga zetten. Wanneer je de film eenmaal hebt gezien, heb je hem ook echt wel gezien. Wat ik belangrijk vind en gelukkig ook in de film zit is een stukje ontwikkeling van de belangrijkste personages. Ik raad je wel aan om de trailer niet te bekijken, zodat de film een stuk leuker is om te bekijken. Anders heb je namelijk al heel veel van de leuke stukken gezien, en is er weinig nieuwe humor te ontdekken.

Heb jij Little in de bioscoop gekeken?

Deze post is al 1243 keer gelezen


Geef een reactie