Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Robin Hood (2018)

Robin Hood still

Robin HoodTitel: Robin Hood
Releasedatum
: 22 november 2018 (NL)
Regisseur
Otto Bathurst
CastTaron EgertonJamie Foxx, Jamie DornanBen Mendelsohn, Eve Hewson, Tim Minchin
Tagline: The legend you know. The story you don’t.
Genre: Actie | Avontuur
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Robin van Loxley (Taron Egerton), een door oorlog geharde kruisvaarder keert met hulp van de Moorse commandant Little John (Jamie Foxx) na jaren terug naar Engeland. Thuis blijkt zijn landgoed verwoest, heeft de liefde van zijn leven een ander omdat hij ten onrechte dood werd verklaard en heerst er armoede onder de inwoners van Nottingham dankzij de meedogenloze sheriff (Ben Mendelsohn). Robin en John beginnen een dappere opstand tegen de corrupte Engelse kroon en zetten hun nieuwe vechtstijl in om belastinggeld te onderscheppen. In een actie avontuur vol ruige slagvelden, knallende gevechten en tijdloze romantiek ontwikkelt Robin zich tot een legendarische rebel met een niet te stoppen leger.

Robin Hood

Na Kingsman: The Secret Service en Kingsman: The Golden Circle ben ik fan van Taron Egerton. Wat een heerlijke Brit. Daarnaast vind ik films en series over Robin Hood vaak ook wel leuk. Dat ik naar deze nieuwe Robin Hood film wilde gaan was dus niet heel erg verrassend. Gezien de acteerkunsten van Egerton ging ik er vanuit dat het een leuke film zou worden. Kreeg ik gelijk?

Robin Hood still

Gemoderniseerde versie

Het verhaal is wel anders dan anders. Het is dan ook gebaseerd op het verhaal van Robin Hood, en geen exacte verfilming. Veel bekende personages uit het verhaal zal je zeker wel terugzien in de film. De echt grote fans zouden mogelijk moeite kunnen hebben met deze gemoderniseerde versie van Robin Hood. Gezien ikzelf wat minder zwaar til aan de correctheid van het verhaal, heb ik er echter geen moeite mee.

Acteurs

Zoals verwacht zijn de acteerprestaties van Taron Egerton dikke prima.  Wat ik niet door had was dat Jamie Dornan ook een rol in deze film heeft. Toen hij opdook was ik dus even verrast. Gek genoeg vond ik hem echter niet in deze film passen. Waar het precies aan ligt weet ik echter niet. Misschien kan ik hem tegenwoordig gewoon niet meer los zien van al die reclames over Fifty Shades.

Robin Hood still

Een prima film

Robin Hood vond ik hartstikke leuk om te bekijken in de bioscoop, en ik vind het ook mooi gefilmd. Af en toe vind er een soort van slowmotion plaats en ik vind het heel bijzonder hoe een acteur zijn gezicht ook in slow motion goed weet te houden. Elke kleine afwijking zou namelijk direct opvallen. De film is echter niet heel bijzonder in verhaal of uitvoering en als kijker word je niet totaal meegesleept. Ik verwacht dan ook niet dat de film in menig top tien zal verschijnen later deze maand. De film is echter leuk genoeg om er gewoon van te genieten zonder dat je er veel bij na hoeft te denken. Wat van mij wel nog meer toegevoegd had mogen worden, is humor. Er zitten zo’n drie scènes in waarom ik moest lachen. Ik denk dat ze er niet verkeerd aan hadden gedaan als ze hier meer op in hadden gezet om de film meer memorabel te maken.

Conclusie

Robin Hood is niet de meest bijzondere film van het jaar, maar is, mede dankzij de leuke Taron Egerton, prima te versmaden. Ze hadden wat mij betreft nog wel wat meer op humor in mogen zetten. Ik denk dat dat de film meer memorabel zou hebben gemaakt. De echte die-hard Robin Hood fans kunnen deze versie wel eens afkeuren door de historisch niet-correcte verfilming. Mijn vriend en ik vonden de film echter prima voor een film in het actiegenre.

Hebben jullie Robin Hood gezien?

Deze post is al 2258 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Filmrecensie | Robin Hood (2018)