Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | The Choice

The Choice posterReleasedatum: 4 februari 2016
Verfilming van: The Choice – Nicholas Sparks
Regisseur: Ross Katz
Hoofdrollen: Benjamin Walker, Teresa Palmer
Bijrollen: Maggie Grace, Alexandra Daddario, Tom Welling, Tom Wilkinson
Tagline: Let your heart decide.
Genre: Drama | Romantiek
Classificatie: 9+

SterrenSterrenSterrenSterren

In het romantisch drama The Choice verandert het leven van Travis (Benjamin Walker) drastisch wanneer hij zijn nieuwe buurvrouw Gabby (Teresa Palmer) ontmoet.

Wanneer Travis zijn nieuwe buurvrouw Gabby ontmoet, springt er direct een vonk tussen de twee over. In eerste instantie lijkt het onschuldig, zeker omdat Gabby een lange relatie heeft met Ryan (Welling). Naarmate de tijd verstrekt worden Gabby en Travis echter steeds hechter en komt Gabby voor een dilemma te staan: kiest ze voor Ryan of voor Travis? Wanhopig besluit ze het huis te ontvluchten.

Een beslissing die haar leven en dat van Travis voorgoed zal veranderen. Weet hun liefde uiteindelijk te overwinnen?

Op naar Pathé!

Eind februari won ik bij Adorable Books kaartjes voor de film The Choice. Deze film wilde ik erg graag zien om twee redenen: 1. Nicholas Sparks films zijn over het algemeen een instant succes bij mij (behalve The Longest Ride) 2. Tom Welling speelt er een rol in en ik kom net van een Smallville binge verslaving af. Bij de winactie moesten we taggen met wie we de film wilden zien, en gezien mijn moeder en ik nodig weer eens samen naar de bios moesten ben ik op 1 maart gezellig met haar naar de Pathé in Groningen geweest.

The Choice still

Hunky dunky

Oké, laat ik dit meteen uit de weg ruimen: Tom Welling is niet meer zo hunky dunky als in Smallville, maar hé, hij is uiteindelijk ook niet de hoofdpersoon en zijn rol blijkt uiteindelijk best irrelevant. Niet dat ik wel meteen weg was van de mannelijke hoofdpersoon… Eigenlijk vond ik hem niet zo knap, en tsjah, dat is toch wel een beetje waar ik ook naar kijk bij de romantische Nicholas Sparks films. Het oog wil ook wat immers. Maar wauw, die acteur heeft mij uiteindelijk voor hem doen smelten! Natuurlijk heeft dit mede te maken met hoe Nicholas Sparks en de schrijvers van de film het personage hebben vormgegeven, maar zeker ook de acteur die het personage uiteindelijk belichaming geeft.

Een formule

De boeken en films van Nicholas Sparks hebben altijd wel een paar specifieke elementen in zich. Zo heb je vaak een verhaallijn over meerdere jaren, soms zelfs bijna een heel leven. Het draait altijd om een fantastisch romantisch verhaal. De twee hoofdpersonen kunnen vaak om een bepaalde reden niet samen zijn. En het bevat vaak een aandoenlijk ouder iemand. Zo ook in The Choice. We zien eigenlijk het moment dat Travis en Gabby elkaar leren kennen tot een jaar of zeven na deze ontmoeting. Dat is dus veel tijd om te beslaan in één film. Soms vond ik dan ook dat het iets te snel ging en had ik soms niet door dat hele stukken tijd overgeslagen waren, terwijl dat toch wel handig was om te weten.

The Choice still

Ontroering en een kritische noot

Ik moet wel zeggen dat ik voor mijn gevoel zat te wachten tot het moment dat ik zou gaan janken, omdat ik wist dat dat zou gaan gebeuren (deze films ontroeren je gewoon), maar het kwam nog vrij laat; op het moment dat de vader van Travis vertelt over waar Travis’ moeder is. Vanaf daar was het op een gegeven moment een waterval, zeker wanneer een specifieke gebeurtenis voorkomt en onze hoofdpersonen te maken krijgen met een tegenslag. Misschien is er net iets teveel focus gelegd op het eerste deel, waardoor dit tweede deel met de tegenslag een beetje uit de lucht komt vallen en eraan geplakt lijkt. Maar eigenlijk boeien deze punten waar ik kritisch naar zou moeten kijken niet zo, want voor mij draaien de films van Nicholas Sparks om romantiek en onmogelijke liefdes, en daar is het zeker in geslaagd. Dat het hier en daar voorspelbaar is hoort er misschien eigenlijk zelfs gewoon bij.

Conclusie

Zo goed als The Notebook of The Best of Me zal The Choice niet worden, maar ook zeker niet zo slecht als The Longest Ride. Eigenlijk is The Choice één van de films die past bij de middenmoot van Nicholas Sparks verfilmingen. Het bevat weer op en top romantiek en zwijmelmomenten (héérlijk!), ik leefde weer met de personages mee en heb de film in mijn hart gesloten. Maar ik kon ook wat kritische noten geven. Zo waren bepaalde personages best wel overbodig, miste ik soms een duidelijkere overgang in de sprongen in de tijd en leek het tweede deel van het verhaal er een beetje aan geplakt. Maar hé, als dat alles is… dan ben ik tevreden en kijk ik The Choice meer dan graag nog eens. Ik heb van de film genoten en tranen met tuiten gehuild en daar hou ik van. Ook The Choice is een aanrader voor fans van de Nicholas Sparks films.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 5444 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Filmrecensie | The Choice

 1. Voor een film als deze zul je mij niet snel in de bios aantreffen. Als ie voorbij komt kijk ik hem wel op VOD maar ik had laatst de trailer gezien en had het gevoel de hele film nu al gezien te hebben. Wat een slechte trailer was dat!

  En dan ligt er nog de uitdaging om de Nicholas Sparks films uit elkaar te houden. Je moet voor de lol maar eens googlen op Nicholas Sparks Movies en die covers eens met elkaar vergelijken hahaha

  • Haha toevallig heb ik totaal geen moeite met het uit elkaar houden van de films. Maar ik ben dan ook een sucker voor dit soort romantische films. ;p
   Maar wat trailers betreft vind ik sowieso bij bijna elke film dat er teveel verklapt wordt, daarom kijk ik nog zelden een trailer van te voren.

 2. Hij valt dus mee? Godzijdank haha. The Longest Ride vond ik echt een verschrikking en ik had het bijna helemaal gehad met Sparks & Co, maar nu ga ik hem toch nog maar een keertje zien, denk ik.

  • Voor mijn gevoel wordt in de synopsis teveel nadruk gelegd op dat ze een moeilijke keuze moet maken tussen de twee heren, terwijl de ene voor mijn gevoel amper een rol speelde :p

 3. Toch blij ik benieuwd, gewoon omdat het een Nicolas Sparks film is! Ik ben zo fan van The Best of Me, The Longest Ride en natuurlijk The Notebook. Ik wil hem hoe dan ook gaan zien, ik ben benieuwd!

  • The Best of Me vond ik fantastisch, The Longest Ride echt verschrikkelijk. The Choice zit een beetje er tussenin, maar helt meer richting The Best of Me. Ik heb er in elk geval van genoten dus raad hem zeker aan. Veel plezier!