Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #14 | Deze films keek ik in februari

Ik had verwacht in februari maar weinig films te kijken, maar uiteindelijk keek ik onverwacht toch vrij veel films doordat mijn vriend en ik ook doordeweeks eens even een filmpje ervoor hebben gezet. Dit lijstje had uiteindelijk zelfs nog langer geweest kunnen zijn gezien het de bedoeling was dat ik naar het PAC-festival zou gaan om in elk geval drie films te kijken, maar helaas kwam de griep roet in het eten gooien. Waar mijn mini-recensies van januari niet heel positief waren, ben ik over de films van februari gelukkig al iets positiever.

Films die ik in februari heb gekeken, maar waarvan in de komende weken/maanden nog een recensie zal verschijnen of al verschenen is:

Blijf up to date qua welke films ik kijk, of bekijk nog eens de challenges die ik dit jaar aan ben gegaan.

Stripes

Bad Neighbours posterBad Neighbours

Releasedatum: 8 mei 2014
Regisseur: Nicholas Stoller
Hoofdrollen: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne
Tagline: The battle for the street begins.
Genre: Komedie
Classificatie: 12+
Te zien op Netflix

HartjeHartjeHartje

De rust van een jong stel met een pasgeboren baby, Mac en Kelly, wordt verstoord wanneer er een dispuut bestaande uit 50 wilde studenten naast hen komt wonen. Onder leiding van Teddy worden er heftige feesten gegeven met veel drank, drugs, seks en lawaai waardoor er al snel een burenruzie ontstaat die steeds verder uit de hand loopt.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Hoewel ik meestal wel fan ben van Zac Efron, ben ik in deze film eigenlijk totaal geen fan van hem. Dit was overigens al de tweede keer dat ik de film zag, ik heb hem namelijk in 2014 ook al met mijn broertje in de bioscoop gezien. Mijn vriend had hem nog niet gezien en gezien hij op Netflix staat hebben we hem ervoor gezet. Achteraf herinner ik mij de film veel grappiger dan ik hem dit keer vond. Het is sowieso een film die je met een grote korrel zout moet nemen. Het is eigenlijk een best wel foute komedie. Bad Neighbours bevat hele grappige momenten, maar ook veel momenten waarvan ik vind dat het net wat too much was. Leuk om een keer tussendoor te kijken, maar je moet er absoluut geen hoge verwachtingen van hebben. Btw, als je de trailer kijkt heb je de film eigenlijk ook al wel gezien.

Stripes

Pirates of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl posterPirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Releasedatum: 14 augustus 2003
Regisseur: Gore Verbinski
Hoofdrollen: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley
Tagline: Over 3000 Islands of Paradise — For Some it’s A Blessing — For Others… It’s A Curse.
Genre: Actie | Avontuur | Fantasy
Classificatie: 12+

HartjeHartjeHartjeHartje

De Caribische Eilanden in de 17e eeuw. Wanneer de dochter van de gouverneur wordt ontvoerd door de gevaarlijke kapitein Barbossa, roept haar vriend Will de hulp in van piratenheld Jack Sparrow. De twee weten echter niet dat er een vloek rust op hun tegenstanders, de bemanning van piratenschip The Black Pearl die zich begeven in een schemergebied tussen leven en dood. De schurken hebben het bloed van de ontvoerde dochter nodig om de vloek op te heffen.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Mijn vriend vond het leuk dat we in januari de gehele Back to the Future trilogie keken en wilde dit nog wel een keer doen met een andere franchise. Hij had de voorkeur voor Pirates of the Caribbean waarvan het tweede deel op Netflix staat. Dus we begonnen met het eerste deel en hoewel ik er wel van heb genoten herinner ik mij de film eigenlijk nog leuker. Maar het feit dat ik op dat moment met buikgriep op de bank lag en alleen maar aan de buikkramp kon denken kan hier ook mee te maken hebben gehad. Natuurlijk is captain Jack Sparrow het leukste aan de film en moet je regelmatig om hem lachen. Hij speelt de rol dan ook voortreffelijk. Verder is het verhaal makkelijk volgbaar en een mooi afgerond geheel.

Stripes

Ride Movie PosterRide

Releasedatum: 1 mei 2015
Regisseur: Helen Hunt
Hoofdrol: Helen Hunt
Tagline: When her son dropped out, she dropped in.
Genre: Komedie
Classificatie: 12+

HartjeHartjeHartje½

Komedie van en met Helen Hunt als redacteur die gaat surfen om de band met haar zoon te versterken.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Hoewel er zeker hele grappige stukjes in de film zitten zou ik het persoonlijk niet aanmerken als een komedie, maar eerder als een komisch drama, met de nadruk op drama. Ride is een film over loslaten en je leven weer oppakken. Ik heb genoten van de film, die overigens best leuke acteurs in bijrollen heeft: Luke Wilson, Brenton Thwaites en David Zayas. Maar verhaalsgewijs heb ik er nog wel wat over op te merken. Er zijn bijpersonages waarvan ik soms dacht ‘wie ben je en waar kom je vandaan?’, en te vaak was ik even het spoor bijster over waar de film nou over ging. De personages waren zelf ook een beetje de weg kwijt over wie ze waren, dus wat dat betreft past het er juist wel weer bij, maar het was wel storend en haalde mij soms uit de film. Maar uiteindelijk ben ik wel blij dat ik de film gezien heb, want ik heb er zeker wel van genoten.

Stripes

400 Days poster400 Days

Releasedatum: 15 januari 2016 (VS)
RegisseurMatt Osterman
HoofdrollenBrandon Routh, Dane Cook, Caity Lotz, Ben Feldman
Tagline: Time to kill.
Genre: Mysterie | Sci-fi | Thriller
Classificatie: 12+

HartjeHartje½

Wanneer hun simulatie missie van 400 dagen dichtbij voltooiing komt, beginnen de vier astronauten te voelen dat er iets mis is.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – 400 Days is een film die wordt gekenmerkt met de genres mysterie, sci-fi en thriller, maar heeft eerlijk gezegd ook wat horror elementen. Als niet-fan van horror werd ik daar niet heel blij van. Toch vond ik de film wel interessant, want het speelt heel erg met psychologische effecten. Zijn ze paranoïde, is het simulatie of is er toch iets anders aan de gang? De voornaamste reden dat ik de film ging kijken waren acteurs Brandon Routh, Caity Lotz en ook Tom Cavanagh in een bijrol. Ik vond de films dus wel interessant, op die horror elementen na. Maar ik wachtte op een fantastische ontknoping dat alles duidelijk zou maken, maar helaas is dit zo’n film die vooral werkt voor de eeuwige filosofeerders en is het een film waarbij het einde aan je eigen interpretatie overgelaten wordt. Tsjah, en daar hou ik dus écht niet van. Al met al weet ik dus eigenlijk niet wat ik heb gezien en snap ik niet wat het nut was van deze film. De film heeft mij ontevreden achter gelaten terwijl ik denk dat ze er wel meer uit hadden kunnen halen en het begin van de film een interessant concept aanbood. Aan de hand van deze omschrijving kun je denk ik heel goed bepalen of de film wel of niet wat voor jou is.

Stripes

Herkijk jij wel eens films? Zo ja, welke?

Deze post is al 1923 keer gelezen


Geef een reactie

13 responses to “Mini-recensies #14 | Deze films keek ik in februari

 1. Ik ben toch wel benieuwd geworden naar 400 Days, ook al was je er zelf niet zo enthousiast over. Ik kende de film nog niet dus bedankt voor de tip! 🙂

  Ik herkijk films regelmatig met name teen movies als 10 Things I Hate About You en horrofilms.

  • Waar de één minder van houdt kan de ander heel erg weg van zijn. Zo heb ik laatst een boek gekocht op basis van een negatieve recensie omdat de negatieve punten mij juist positief aantrokken.

   Teen movies zijn inderdaad fantastisch om te herkijken 😀

 2. OOOH MY, zo creepy die trailer van 400 days. Ik dacht eerst: joeh die ga ik deze week kijken. En toen dacht ik: alleen overdag, als het licht is en ik de rest van de dag niet alleen ben.

 3. Bad Neighbours was best vermakelijk. Met Pirates of the Carribean films ben ik gestopt na de tweede film, hoef daar echt niets meer van te zien.Ride heb ik niet gezien en 400 Days was een beetje teleurstellend.

  Jammer dat je niet naar het PAC-festival kon.

  Aantal films dat ik in februari heb gezien is erg hoog…36 om precies te zijn. Zitten als ik het goed gezien heb 3 rewatches tussen (Deadpool, Toy Story en Creed)

   • Ik weet er de tijd voor te maken, want de rest van het gezin moet geen aandacht te kort komen! Nu hielp het ook dat afgelopen maand het PAC festival was, dat is ook vijf films in één keer, plus nog wat korte films…dan gaat het snel 😉

  • Gewoon gaan kijken. Ondanks die bijpersonages waarvan ik niet wist wie ze waren en waar ze wegkwamen (en nog een paar dingen) is het wel een leuke film hoor. Alleen verwacht geen A-film. 🙂