Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #16 | Deze films keek ik in april

Mini-recensies 16 - Rebel Without a Cause - Mother's Day - The 5th Wave

April was druk, en geen goede maand voor mijn Movie Challenge. Lange tijd dacht ik zelfs dat ik slechts twee films had gezien. Maar dat kon niet. Máár twee films?! Toen kwam ik erachter dat ik er nog één was vergeten op te schrijven, dit brengt mijn totaal voor april dus op welgeteld drie films… Volgende maand beter?

Deze maand heb ik dus maar één mini-recensie voor jullie. De recensie van Mother’s Day is al verschenen en mijn recensie van Rebel without a Cause zal later nog volgen. Wel goed nieuws voor mijn Blindspot Challenge dus; ik heb namelijk inmiddels één film van mijn lijst af kunnen strepen. Woehoe!

Films die ik in april heb gekeken, maar waarvan in de komende weken/maanden nog een volledige recensie zal verschijnen of al verschenen is:

Blijf up to date qua welke films ik kijk, of bekijk nog eens de challenges die ik dit jaar aan ben gegaan.

Stripes

The 5th Wave poster

The 5th Wave

Releasedatum: 28 januari 2016 (NL)
Regisseur: J Blakeson
Hoofdrol: Chloë  Grace Moretz
Tagline: Wave 1: Darkness. Wave 2: Destruction. Wave 3: Infection. Wave 4: Invasion.
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi | Thriller
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst)

SterrenSterrenHalve sterren

In de nieuwe spectaculaire film The 5th Wave is door een buitenaardse invasie het grootste deel van de aarde en de wereldbevolking weggevaagd.

De eerste golf: duisternis, De tweede golf: verwoesting, De derde golf: infectie, De vierde golf: invasie, De vijfde golf…

In de nieuwe spectaculaire film The 5th Wave is door een buitenaardse invasie het grootste deel van de aarde en de wereldbevolking weggevaagd. De zestienjarige Cassie (Chloë Grace Moretz) is op de vlucht en probeert wanhopig haar jongere broertje Sam te redden die is meegenomen door een groep militairen.

Wanneer ze zich voorbereidt op de onvermijdelijke en dodelijke vijfde golf besluit Cassie samen te werken met een geheimzinnige jonge man – ook al weet ze dat ze niemand meer kan vertrouwen…

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Tsjah ik weet niet goed wat ik erover moet zeggen. De film viel mij eigenlijk een beetje tegen. Van de vele dystopische boekverfilmingen vind ik dit denk ik wel één van de minste. Het boek heb ik overigens niet gelezen. Het concept is wel interessant, maar er is geen moment dat ik met de personages ging meeleven en dat de film mij echt bij mijn lurven pakte van spanning. En waar ik clichés normaal gesproken niet erg vind, zolang ze goed uitgewerkt worden, begon ik mij er bij The 5th Wave lichtelijk aan te ergeren.

Ook miste ik chemie tussen onze hoofdpersoon en de twee heren. Zeker ook de karakterontwikkeling van Alex Roes personage komt niet overtuigend over. Waar ik normaal gesproken van romantiek houd vind ik het deze film een beetje onderuit halen. Eigenlijk was de film dus  een beetje saai en voorspelbaar. Het idee van het verhaal klinkt heel aannemelijk, maar de uiteindelijke uitvoering in het geheel valt behoorlijk tegen. Meer dan een “wel oké”-film kan ik het dus niet noemen.  Pluspuntje: Alex Roe is niet lelijk en Chloë Grace Moretz acteert prima. By the way, komt er een deel 2?

Stripes

Dat was het alweer, en dan dacht ik dat mijn overzicht van maart kort was… Maar niet getreurd, in mei heb ik al drie films gezien, en hopelijk worden dat er nog een stuk meer!

Stripes

Welke films heb jij gekeken in april?

Deze post is al 2319 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “Mini-recensies #16 | Deze films keek ik in april

  1. Heb er in april…even kijken….27 gezien. M’n favoriete film van de maand is It’s Already Tomorrow in Hong Kong, maar Son of Saul en Finding Nemo komen direct daarna 🙂

  2. Jeetje, wat een vraag. In de bioscoop heb ik welgeteld 0 films gezien. Thuis op de bank denk ik een stuk of 10. The 5th Wave heb ik niet gezien. Als hij op Film1 beschikbaar komt dan zal ik hem zeker wel gaan bekijken.

  3. The 5th Wave was wel oké idd. Ik heb me er prima mee vermaakt, maar echt bijzonder was het niet.

    Ik heb niet zoveel films gekeken in april, maar dat had je al gezien in mijn overzicht van april 😉