Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #20 | Deze films keek ik in augustus

Deze films keek ik in augustus 2016

Ik weet dat het al bijna oktober is en ik nog steeds geen Mini-recensies overzicht van augustus heb geplaatst. Door drukte is het er niet van gekomen, maar er zijn genoeg andere leuke items online gekomen. Het wordt echter hoog tijd eens te gaan kijken naar wat ik in augustus heb gekeken.

In augustus heb ik meer dan gemiddeld films gekeken. Ik ben dan ook on track wat betreft mijn Movie Challenge van 100 films in 1 jaar. Na augustus heb ik al 73 films gekeken. Wat geholpen heeft is dat ik voor de dansfilmweek heel veel dansfilms heb gerewatchd.

Films die ik in augustus heb gekeken, maar waarvan in de komende weken/maanden nog een recensie zal verschijnen of al verschenen is:

Blijf up to date qua welke films ik kijk, of bekijk nog eens de challenges die ik dit jaar aan ben gegaan.

Stripes

HoneyHoney

Releasedatum: 1 april 2004 (NL)
Regisseur: Billie Woodruff
Hoofdrol: Jessica Alba
Tagline: Her dream. Her terms.
Genre: Drama | Muziek | Romantiek
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterSterSter

Honey Daniels (Jessica Alba) heeft één droom: het maken in de wereld van de dans. Overdag geeft ze hiphop-les aan kinderen uit haar buurt en werkt ze in een muziekwinkel, ‘s avonds staat ze achter de bar in een hippe dansclub, zodat ze na haar dienst zich op de dansvloer uit kan leven. Haar vingers jeuken als ze de videoclips ziet op televisie: zij wil daar staan! Op een dag wordt die droom werkelijkheid: Honey mag als back-up danseres meedoen in de nieuwste clip van Jadakiss & Sheek. Van het een komt het ander en al snel mag ze aan de slag als choreografe. Alles lijkt te mooi om waar te zijn: iedereen is razend enthousiast, het geld stroomt binnen en Honey is gelukkig. Maar hoe lang houdt deze droom stand?

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Honey was vroeger altijd één van mijn favoriete dansfilms en vooral het einde vond ik supergaaf. Nu het alweer een paar jaar geleden is dat ik de film heb gezien en ik de film met een frisse blik kon bekijken, vond ik hem ineens lang niet zo geweldig meer. Het is nog steeds een leuke film met een goede boodschap, maar hoe voelt gedateerd aan en het acteerwerk is niet zo goed. Toch denk ik dat als je de film nog niet hebt gezien, maar wel fan bent van dansfilms, het een film is die je gezien moet hebben.

Stripes

The BossThe Boss

Releasedatum: 21 april 2016 (NL)
Regisseur: Ben Falcone
Hoofdrol: Melissa McCarthy
Tagline: Watch your assets
Genre: Komedie
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterSterSterHalve ster

In de nieuwe komedie The Boss speelt Melissa McCarthy (Bridesmaids, The Heat, Spy) een zakenmagnaat die naar de gevangenis gestuurd wordt nadat zij betrapt wordt op gesjoemel op de beurs.

Na een leven lang over lijken te zijn gegaan probeert Michelle Darnell (McCarthy) haar imago te verbeteren, maar niet iedereen is bereid om haar zo snel te vergeven.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Wauw, ik moet even in mijn geheugen graven qua wat ik alweer van deze film vond. Ik verwachte eigenlijk best wel veel van deze film omdat Melissa McCarthy de hoofdrol speelt. Hoewel ik zeker wel heb gelachen, vind ik het geen ijzersterke komediefilm. De film is niet slecht, maar het was gewoon niet kwaliteit van het hoogste niveau zoals we van Melissa McCarthy gewend zijn. Hier en daar zet ik wat twijfels bij de verhaallijn en realistisch is het niet geheel, maar bij een komedie moet je daar ook niet teveel op letten en gaat het vooral om of het komisch is. The Boss is dus leuk om te zien, maar niet een film die je nú direct moet zien.

Stripes

Shall We DanceShall We Dance?

Releasedatum: 3 februari 2005 (NL)
Regisseur: Peter Chelsom
Hoofdrol: Richard Gere
Tagline: Step out of the ordinary
Genre: Komedie | Drama | Romantiek
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterSterSterSterSter

John Clark (Richard Gere) heeft alles wat zijn hartje begeert. Hij heeft een fantastische carrière en een charmante vrouw (Susan Sarandon) waarmee hij een hecht gezin heeft opgebouwd. Toch voelt John zich alsof hij iets mist. Dag in, dag uit staart hij uitzichtloos voor zich uit als hij weer de reis naar zijn werk maakt. Als John op een avond terugkeert van zijn werk kijkt hij naar binnen bij een dansschool, waar zijn oog valt op de beeldschone danslerares Paulina (Jennifer Lopez). In een poging zijn leven een nieuwe impuls te geven, geeft hij zich op voor dansles. Onder de hoede van Paulina bloeit John op en begint aan een tweede jeugd.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Shall We Dance? is een hele leuke film, die jongeren misschien iets minder aan zal spreken. Het gaat namelijk over een oudere man (Richard Gere) die eigenlijk maar een saai leven heeft. Hij heeft niks meer om naar uit te kijken. Totdat hij zich inschrijft voor stijldanslessen van de mooie instructrice die gespeeld wordt door Jennifer Lopez. Je volgt hoe hij en twee andere mannen de beginselen van stijldansen leren en hoe hij dit geheim houdt voor zijn familie. De film bevat humor, romantiek, drama en uiteraard veel stijldansen. Je zal zien dat je helemaal met hem mee gaat leven. En er is een leuke bijrol voor Stanley Tucci!

Stripes

Center StageCenter Stage

Releasedatum: 17 augustus 2000 (NL)
Regisseur: Nicholas Hytner
Hoofdrollen: Amanda Schull, Ethan Stiefel, Sascha Radetsky
Tagline: Life doesn’t hold tryouts.
Genre: Drama | Muziek | Romantiek
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterSterSterSterSter

Drama waarin twaalf dansers gevolgd worden tijdens hun eerste jaar op een prestigieuze balletacademie, maar vooral ingezoomd op het lelijke eendje onder de balletdansers: Jody (Amanda Schull).

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Center Stage is één van mijn favoriete dansfilms. Center Stage kwam uit in 2000 en was kenmerkend door het gebruik van professionele balletdansers als acteurs. Ik kan niet naar Higher Ground (Red Hot Chili Peppers) en Canned Heat (Jamiroquai) luisteren zonder automatisch aan Center Stage te denken. De einddans vind ik erg goed, de chemie tussen de acteurs is goed, de muziek is goed en het verhaal is leuk.

Stripes

Honey 2Honey 2

Releasedatum: 4 augustus 2011 (NL)
Regisseur: Billie Woodruff
Hoofdrol: Kat Graham, Kenny Wormald
Tagline: Niet aanwezig
Genre: Komedie | Drama | Muziek
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterSterSterHalve ster

De lastige tiener Maria vindt een achterstallige woning om nieuwe dansbewegingen te bedenken met haar groep

Nadat ze in aanraking is gekomen met de politie probeert de 17-jarige Maria Bennett te ontsnappen aan de harde wereld in de Bronx. Ze wil in de voetsporen treden van de beroemde choreograaf Honey Daniels en ze stort zich helemaal op haar enige talent: streetdance.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Zoals ik net al zei vind ik deel één tegenwoordig toch niet meer zo speciaal als dat ik het destijds vond. Er blijkt voor mij een houdbaarheidsdatum op te zitten. Ook dit tweede deel maakt geen grote indruk, maar ik denk wel dat ik deze leuker vind dan het eerste deel. Honey 2 is iets hipper en de dansroutines zijn leuker (en misschien ook wat meer van deze tijd). Het zal niet opleven naar de maatstaven van bijvoorbeeld de films uit de Step Up franchise, maar is zeker wel leuk om eens te bekijken. Jammer vind ik wel dat ik bijna geen verband zie met de eerste Honey. Eigenlijk alleen maar dat het danscentrum is opgericht door Honey Daniels, that’s it.

Stripes

X-Men ApocalypseX-Men: Apocalypse

Releasedatum: 19 mei 2016 (NL)
Regisseur: Bryan Singer
Hoofdrollen: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Evan Peters, Sophie Turner, Tye Sheridan, Lucas Till, Kodi Smit-McPhee
Tagline: Prepare for the Apocalypse.
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterSterSterSter

Sinds het ontstaan van de beschaving wordt Apocalypse, de eerste en meest krachtige mutant aanbeden als een god. Hij is teleurgesteld in de huidige wereld en rekruteert een team van krachtige mutanten om de mensheid te onderwerpen en een nieuwe wereldorde te creëren waar hij over zal regeren. Het is aan de X-Men om hem te stoppen.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Volgens mij heeft deze film best veel negatieve reviews gekregen, maar ik vond hem eigenlijk wel leuk. Het was misschien handig geweest als ik mijn geheugen nog even had opgefrist met voorgaande films, maar op zich zat ik vrij snel weer in het verhaal. James McAvoy en Michael Fassbender zijn fantastische acteurs. Ook dit keer acteren ze weer subliem. Wel jammer dat het prachtige haar van McAvoy weg moet gezien Professor X kaal is/wordt. Ook houd ik van de humor in deze film (mede dankzij Quicksilver). Ikzelf ben altijd fan geweest van Cyclops en vond het dus leuk dat hij eindelijk geïntroduceerd werd en Jean leerde kennen. Als je de vroegere films hebt gezien dan weet je ook meteen hoe hun toekomst eruit ziet. Lang niet elk personage is even boeiend, maar ik heb genoten van deze film.

Stripes

Dirty GrandpaDirty Grandpa

Releasedatum: 18 februari 2016 (NL)
Regisseur: Dan Mazer
Hoofdrollen: Robert De Niro, Zac Efron
Tagline: They’re hitting the road. And everything on it.
Genre: Komedie
Kijkwijzer: 12+ (Seks, Grof taalgebruik, Discriminatie, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterSterHalve ster

Over een week gaat de brave advocaat Jason (Zac Efron) trouwen met Meredith (Julianne Hough); een ontzettende control freak. Tussen alle trouwdagstress wil zijn opa (Robert De Niro) opeens een lift naar Florida.

Maar daar is Spring Break in volle gang en komt het aanstaande huwelijk van Jason plots in gevaar. Want via uitzinnige feesten, bargevechten en een epische karaoke nacht is ‘vieze’ opa vast van plan zijn kleinzoon mee te sleuren in de wildste trip van hun leven!

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Deze film leek mij wel grappig toe. Ik vind Robert De Niro leuk en ook Zach Efron vind ik wel leuk om naar te kijken (de ene keer meer dan de andere, en vooral vroeger). Al vind ik Zac Efron niet geloofwaardig overkomen wanneer hij speelt alsof hij een braaf personage is. Later in de film verandert dit. Hoewel de film wel grappig is, vind ik deze film echt te laag voor Robert De Niro. Ik vond hem eigenlijk ook helemaal niet leuk in deze film, zijn personage stond mij ontzettend tegen. Ik zie hem dan toch liever weer in een serieuze film waarin hij echt zijn acteerkwaliteiten kan laten zien. Dirty Grandpa is een leuk tussendoortje wanneer je alle goede films al hebt gezien (en er zijn nog genoeg goede films die je niet hebt gezien).

Stripes

Omdat ik zo laat ben met het maken van dit overzicht is het lastig vooruitblikken naar september. Binnenkort komt hiervan mijn Mini-recensies overzicht online, maar ik kan je al wel vertellen dat waar augustus mijn beste maand was qua aantal films kijken, september mijn slechtste was.

Stripes

Heb jij de dansfilmweek gevolgd?

Deze post is al 1732 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Mini-recensies #20 | Deze films keek ik in augustus

  1. Mariska

    Shall we dance & center stage vond ik ook echt geweldig!! Ik kijk in de herfst en winter altijd veel meer films.. en vooral alle leuke dansfilms komen dan weer regelmatig voorbij.. ik ga binnenkort walking on sunshine kijken, zag dat Netflix die nu pas toegevoegd had! Hoop dat die leuk is!!

    • Ik heb Walking on Sunshine destijds met mijn moeder in de bioscoop gezien. Uiteindelijk was die film best wel leuk, al was het begin volgens mij een beetje minder.

  2. Op de laatste na, allemaal heerlijke films! Ik krijg meteen weer zin om Shall We Dance te kijken. Het is deze week Richard Gere week op rtl8, ik geniet ervan! Dus wie weet dat ik Shall We Dance van de week nog even aanzet 🙂