Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #25 | Deze films keek ik in januari 2017

Deze films keek ik in januari

Het eerste mini-recensies overzicht van 2017! Ook dit jaar vertel ik elke maand weer welke films ik heb gezien. Meestal zijn er een aantal films waarvan al een langere recensie online staat, of waarvan nog een langere recensie volgt. Deze benoem ik alleen met titel en als de recensie al online staat link ik er naartoe. Nieuw dit jaar in dit overzicht is ook de Movie Bingo update. Hoeveel vakjes streep ik deze maand af? Dat lees je na de mini-recensies.

Films die ik in januari heb gekeken, maar waarvan in de komende weken nog een recensie zal verschijnen of al verschenen is:

Bekijk ook in 2017 welke films ik heb gekeken op de Movie Challenge pagina, hoe het gaat met de Movie Bingo, of welke andere challenges ik in 2017 aan ben gegaan.

Stripes

Ninja Turtles Out of the shadowsTeenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Releasedatum: 16 juni 2016 (NL)
Regisseur: Dave Green
Cast: Noel Fischer (Michelangelo), Jeremy Howard (Donatello), Pete Ploszek (Leonardo), Alan Ritchson (Raphael), Megan Fox, Will Arnett, Stephen Amell
Tagline: Raise some shell.
Genre: Actie | Avontuur | Komedie | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld)

SterrenSterrenSterren

Vervolg op de reboot uit 2014, waarin de Ninja Turtles de stad moeten beschermen tegen de ontsnapte slechterik Shredder en de boosaardige Krang.
Slechterik Shredder ontsnapt uit hechtenis en sluit zich aan bij de gestoorde wetenschapper Baxter Stockman en diens twee onnozele handlangers, Bebop en Rocksteady. De vier Ninja Turtles proberen het duivelse plan van Shredder en zijn nieuwe crew om de wereld over te nemen tegen te houden, maar dan komt er nog groter kwaad op hun pad: de beruchte Krang. Gelukkig kunnen Michelangelo, Donatello, Leonardo en Raphael rekenen op de hulp van April O’Neil, Vern Fenwick en de onverschrokken nieuwkomer Casey Jones.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Eerlijk? Ik had hem leuker verwacht. Ik vond de film wat kinderlijk aandoen doen de overduidelijke karikaturen die fungeerden als bad guys. Uiteindelijk vond ik de film wel leuk omdat de vier turtles je weten aan te spreken en te laten meeleven, maar verder vond ik het eigenlijk maar zo zo. Voor mijn gevoel is deze film leuker voor de jongere jeugd dan voor twintigers zoals ik.

Stripes

WarcraftWarcraft: The Beginning

Releasedatum: 31 mei 2016 (NL)
Regisseur: Duncan Jones
Cast: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Ben Schnetzer, Toby Kebbel
Tagline: Two worlds. One home.
Genre: Actie | Avontuur | Fantasy
Kijkwijzer: 12+ (Geweld)

SterrenSterren

Actiefilm naar de gamereeks World of Warcraft waarin het koninkrijk Azeroth bedreigd wordt door de komst van gevaarlijke en gewelddadige Orcs.
Het koninkrijk Azeroth en haar bevolking wordt bedreigd door de komst van gevaarlijke en gewelddadige Orcs. Zij zijn op zoek naar een nieuw gebied voor hun volk, omdat hun eigen land vernietigd is. Wanneer er een verbinding ontstaat tussen de werelden van de mensheid en de Orcs, zal één van twee volledig verdwijnen en uitsterven. Twee helden, afkomstig uit de twee verschillende werelden, staan tegenover elkaar om te vechten voor de redding van hun eigen toekomst en nageslacht.

Koop op bol.com – Trailer

Mijn mening – Tsjah… er valt weinig over te zeggen; deze film sprak mij gewoon totaal niet aan. Het verhaal is wel oké, maar Warcraft wist mij niet te pakken en het verhaal wist niet te boeien. Hoewel de film diverse grote namen heeft weet te strikken, ben ik van geen van hen echt onder de indruk. Ik kan niet goed uitleggen waarom deze film het voor mij gewoon niet was, maar de film als geheel voelde gewoon ‘meh’. Slechts tegen het einde vond ik het iets interessanter worden.

Stripes

Keeping Up with the JonesesKeeping Up with the Joneses

Releasedatum: 20 oktober 2016 (NL)
Regisseur: Greg Mottola
Cast: Zach Galifianakis, Isla Fisher, Jon Hamm, Gal Gadot
Tagline: Takes spying on your neighbours to another level.
Genre: Actie | Komedie
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Een doodnormaal stel uit een doorsnee voorstad kijkt op tegen hun nieuwe buren, de prachtige en verfijnde familie Jones. Maar als ze ontdekken dat Mr. en Mrs. Jones geheime agenten zijn, hebben ze liever een verre vriend dan een goede buur.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Hoewel Keeping Up with the Joneses vol zit met clichés, vond ik de film verrassend leuk. Deels komt dit door de cast die hun personages goed en leuk neer weten te zetten. En deels ook omdat er toch wat stukjes in de film zitten waarbij ik twijfelde of de personages in kwestie goed of slecht waren, of dat er misschien zelfs een andere twist aan zat te komen. Ik heb in elk geval gelachen en genoten van de actie, het verhaal en de personages.

Stripes

The GooniesThe Goonies

Releasedatum: 19 december 1985 (NL)
Regisseur: Richard Donner
Cast: Sean Astin, Josh Brolin, Jeff Cohen, Corey Feldman, Kerri Green, Martha Plimpton, Jonathan Ke Quan, John Matuszak, Anne Ramsey, Robert Davi, Joe Pantoliano
Tagline: Join the adventure.
Genre: Avontuur | Komedie | Familie
Kijkwijzer: 9+ (Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

Avontuurlijke jeugdfilm waarin een groep kinderen een schatkaart vindt en op zoek gaat naar het fortuin van ‘One-Eyed Willy’.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Deze film is een klassieker. En ik had hem nog altijd niet gezien. Toen hij op een dinsdagavond op tv was besloot ik eens ouderwets een film te gaan kijken, inclusief reclames. Hoewel The Goonies overduidelijk een oude film is (zo schattig die jonge Sean Astin!), is het een film die zeker leuk is om een keer te kijken. Het is echt zo’n ouderwetse avonturenfilm met jonge kinderen die ieder uniek zijn, stereotype bad guys, ontluikende liefde en een vreemd uitziend mens. Hier en daar was ik wel iets te oud voor deze film, maar al met al heb ik er zeker van genoten.

Stripes

Movie Bingo Update

Het is tijd voor de eerste Movie Bingo Update! Ik heb acht films gezien dus ik kan ongetwijfeld een paar vakjes afvinken, en één kan ik van mijn Blindspot Challenge lijstje strepen. Dit zijn de vakjes die ik heb ingevuld:

  • Een titel beginnend met een B: Bridget Jones’s Baby
  • Een animatiefilm: Zootropolis
  • Een film gebaseerd op een game: Assassin’s Creed
  • Een film met magie: Warcraft

Op zich had ik nog twee vakjes kunnen vullen, maar die wil ik bewaren voor wanneer zich een beter passende titel aanbiedt. Zo was Keeping Up with the Joneses grappig, maar wil ik voor het vakje Een grappige film toch een echte komedie kiezen of een film die onverwacht enorm grappig uit de hoek komt.

Movie Bingo - Update Januari

Stripes

Volgende maand…

Februari wordt een hele drukke maand, met zo ongeveer elk weekend een verjaardag, dus ik verwacht weinig films te zien en verwacht ook niet een bezoekje te brengen aan de bioscoop. Er komt ook niet heel veel bijzonders in de bioscoop, dus erg is het niet. Ik hoop in elk geval wel een paar films te zien, maar in dit soort maanden zijn tv-series makkelijker tussendoor.

Stripes

 Wat is de leukste film die jij in januari keek?

Deze post is al 1864 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Mini-recensies #25 | Deze films keek ik in januari 2017

  1. Ja, Warcraft viel inderdaad tegen. De Turtles film had een aantal leuke momenten, maar is verder niet echt blijven hangen. Zelf vond ik The Goonies ook niet heel erg bijzonder en het is waarschijnlijk zo’n film die je in je jeugd voor het eerst moet hebben gezien om er echt fan van te zijn.

  2. Ik hoor ook niet echt goede verhalen over Warcraft, wat wel jammer is, want de game heb ik vroeger vaak gespeeld en vind ik nog steeds erg tof. Ik ga hem toch wel een keertje kijken, ben wel benieuwd hoe ze de game hebben omgezet in een film!