Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #29 | Movie Bingo 2017 Update #5

Dit keer begin ik eerst even met een korte mededeling: Vanaf nu vertel ik je namelijk in plaats van elke maand, elk kwartaal welke films ik heb gekeken in een handig overzicht.

Meestal zijn er een aantal films waarvan al een langere recensie online staat, of waarvan nog een langere recensie volgt. Deze benoem ik alleen met titel, en als de recensie al online staat link ik er naartoe. Nieuw dit jaar in dit overzicht is ook de Movie Bingo update. Zoals al is gebleken uit vorige updates kijk ik dit jaar vrij weinig films. Dit heeft mede te maken doordat ik het vaak druk heb en mijn vriend en ik minder weekenden vrij hebben om even gezellig film te kijken.

Films die ik in mei en juni heb gekeken, maar waarvan in de komende weken nog een recensie zal verschijnen of al verschenen is:

Bekijk ook in 2017 welke films ik heb gekeken op de Movie Challenge pagina, hoe het gaat met de Movie Bingo, of welke andere challenges ik in 2017 aan ben gegaan.

Sterren

The Space Between UsThe Space Between Us

Releasedatum: 23 februari 2017 (NL)
Regisseur: Peter Chelsom
Cast: Britt Robertson, Asa Butterfield, Carla Gugino, Gary Oldman, Janet Montgomery
Tagline: Two Worlds, One Love
Genre: Avontuur | Drama | Romantiek | Sci-fi
Kijkwijzer: Alle leeftijden (Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

Maak kennis met Gardner Elliot: de enige mens die nog nooit op aarde is geweest. Gardner verloor zijn moeder zestien jaar geleden bij zijn geboorte. Zijn moeder was één van de eerste astronauten die afreisde naar Mars om daar een nieuwe kolonie op te zetten. Als wees op een vreemde planeet groeit Gardner in het geheim op tussen de onderzoekers, met weinig contact met de mensheid op aarde. 

Terwijl hij op zoek gaat naar informatie over zijn biologische vader wordt hij via een chatprogramma verliefd op de mooie Tulsa, een eigenzinnig meisje uit Colorado. Als hij eindelijk de kans krijgt naar Aarde af te reizen wil hij niks liever dan haar opzoeken. Alleen weet niemand of Gardner wel zo lang op aarde kan overleven.

Trailer

Mijn mening – Ik had denk ik iets te hoge verwachtingen van deze film. Ik vond het begin direct leuk omdat het mij meteen deed denken aan Phobos, maar net een beetje anders. Het hele idee van de film vind ik goed. Helaas vind ik de uitwerking iets minder. Het begin ging eigenlijk veel te snel. Het ene moment staan de astronauten klaar om te vertrekken naar Mars, twee seconden later is ze weet ik hoeveel maanden zwanger en het andere moment is het kind geboren.

Verder blijft het redelijk oppervlakkig en mis ik de echte diepgang en uitleg van bepaalde dingen. Zo hebben Gardner en Tulsa behoorlijk plotseling contact. Daarnaast leek het leeftijdsverschil nogal groot tussen Gardner en Tulsa, de acteurs blijken dan ook zeven jaar te verschillen. Uiteindelijk is de film denk ik iets te simpel. Het enige goede vond ik de interessante twist tegen het einde. Wil je toch graag een film kijken met Mars in de hoofdrol, kijk dan The Martian. Die is écht goed.

Sterren

A Dog's PurposeA Dog’s Purpose

Releasedatum: 18 mei 2017 (NL)
Regisseur: Lasse Hallström
Cast: Dennis Quaid, K.J. Apa, Josh Gad, Britt Robertson, Luke Kirby, Juliet Rylance
Tagline: Some pets stay with you forever
Genre: Avontuur | Komedie | Drama | Familie | Fantasy
Kijkwijzer: 12+ (Angst, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Al van pup af aan zijn Ethan en zijn hond Bailey onafscheidelijk. Samen groeien ze op en door de jaren heen kan Ethan altijd rekenen op zijn hond: om plezier te maken, voor troost en af een toe ook voor een zetje in de goede richting.

Als Bailey in zijn verschillende hondenlevens steeds terugkomt als een andere hond, blijft hij die belangrijke rol vervullen voor zijn baasjes. Stap voor stap leert hij steeds beter hoe een hond en een mens elkaars leven mooier kunnen maken. Zijn eerste baasje Ethan houdt daarbij altijd een speciaal plekje in Bailey’s hart … en dan komen ze elkaar opnieuw tegen.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – A Dog’s Purpose is van dezelfde makers als Hachi. Hachi is een prachtige en zeer meeslepende film over ook een hond. Ik verwachte dus eenzelfde film. De trailer leek veelbelovend, maar daar is ook alles mee gezegd. Het is eigenlijk een mix. A Dog’s Purpose wist mij soms echt enorm mee te slepen, maar op andere momenten werd ik makkelijk afgeleid. En waar af en toe de voice-over juist voor grappige momenten zorgt, is hij soms ook te cliché.

De film laat wel mooi de trouwe kant zien van honden. Een prima film om te zien, maar verwacht geen nieuwe Hachi. Je kunt dus prima wachten tot de film op DVD of Netflix verschijnt. O, en kijk de trailer niet; dan hoef je de film namelijk ook niet meer te zien. Alle mooie momenten zitten daarin verwerkt.

Sterren

Ex MachinaEx Machina

Releasedatum: 30 april 2015 (NL)
Regisseur: Alex Garland
Cast: Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Alicia Vikander
Tagline: There is nothing more human than the will to survive.
Genre: Drama | Mysterie | Sci-fi | Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterren

De jonge programmeur Caleb wordt door zijn excentrieke baas Nathan geselecteerd om deel te nemen aan een experiment. Hij wordt naar een afgelegen huis gevlogen om kennis te maken met de mooie Ava. Caleb krijgt als taak om de menselijke kwaliteiten van Ava te testen, want alhoewel menselijk van aanzien is Ava daaronder een AI. Wat een test is voor Caleb en Nathan is voor Ava een strijd om te overleven.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Ik dacht mij te herinneren dat andere filmbloggers deze film goed vonden, en toen ik zag dat hij van Netflix zou verdwijnen besloten ik dat het tijd was deze film te kijken. Uiteindelijk steekt de film inderdaad goed in elkaar. De film ziet er gelikt uit en komt geloofwaardig over en dat komt mede doordat ze echt aandacht hebben besteed aan de inhoud. Ook de chemie tussen de acteurs komt goed naar voren.

Voor de mensen die het leuk vinden om nog lang te discussiëren over de inhoud van films en wat ze naar voren brengen, is dit waarschijnlijk ook een fantastische film; zeker dankzij het einde van de film. Ik ben niet zo’n persoon die hele inhoudelijke discussies over A.I. zou hebben, maar ik vind het wel vaak een interessant onderwerp. Het enige minpuntje vind ik echter dat de film nogal traag aanvoelt. Ik vroeg mij heel erg lang af of het testen van de A.I. het enige zou zijn of dat er nog een grote plottwist of meer actie zou komen.

Sterren

The Boss BabyThe Boss Baby

Releasedatum: 12 april 2017 (NL)
Regisseur: Tom McGrath
Cast: Kevin Spacey, Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, Tobey Maguire, Miles Bakshi, Lisa Kudrow
Tagline: Cookies are for Closers!
Genre: Animatie | Komedie | Familie | Fantasy
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Angst)

SterrenSterrenSterren

DreamWorks Animation en de regisseur van Madagascar nodigen je uit om kennis te maken met een wel heel bijzondere baby. Hij draagt een pak, spreekt met de stem en de gevatheid van Alec Baldwin en schittert in The Boss Baby.

The Boss Baby is een hilarisch verhaal over de impact die de komst van een nieuwe baby heeft op een familie. Dit alles wordt verteld vanuit het perspectief van een heerlijk onbetrouwbare verteller, een zeer fantasierijke 7-jarige jongen genaamd Tim.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Heel eerlijk? Ik had een ietwat andere film voor ogen. Ik denk dat ik meer schattigheid had verwacht bij een film over baby’s. Daarnaast denk ik dat de trailer die ik had gezien eigenlijk al veel grappige situaties had laten zien, waardoor ik dit in de film zelf een beetje miste. Het neemt niet weg dat het wel een vermakelijke film is, maar mijn verwachtingen waren echt way hoger! Of de film ook wel echt helemaal geschikt is voor kinderen durf ik niet te zeggen. Af en toe vroeg ik het mij af. Al met al is The Boss Baby een vermakelijke film, maar één waarvan ik blij ben dat ik er niet speciaal voor naar de bioscoop ben gegaan.

Sterren

Ricki and the FlashRicki and the Flash

Releasedatum: 3 september 2015
Regisseur: Jonathan Demme
Cast: Meryl Streep, Mamie Gummer, Kevin Kline, Rick Springfield, Audra McDonald, Sebastian Stan, Ben Platt
Tagline: Get Ready to Rock. Get Ready to Love. Get Ready for Ricki.
Genre: Komedie | Drama | Muziek
Kijkwijzer: 12+ (Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Rockzangeres Ricki Rendazzo heeft altijd de gitaar verkozen boven haar familie. Maar wanneer haar dochter Julie wegens een zware echtscheiding in een depressie is geraakt, besluit ze terug te keren naar huis om de relatie met haar gezin te verbeteren. Ricki krijgt een kans op verzoening met haar dochter, haar twee zoons en haar ex-man, maar gemakkelijk zal dat niet zijn.

Koop op bol.comTrailer

Ricki and the Flash wilde ik graag kijken omdat ik films leuk vind waarin familie met elkaar samenspeelt. In deze film vind je namelijk Meryl Streep en Mamie Gummer, welke in het echte leven ook moeder en dochter zijn. Ik had de film er echter al eens eerder voorgezet, maar toen kon hij mij niet pakken met de eerste paar minuten waarin we Meryl Streep zien zingen als een oude vrouw die in haar jeugd is blijven hangen. Toch heb ik de film er maanden later nogmaals voor gezet.

Uiteindelijk is Ricki and the Flash nog best leuk om te zien ook. Na een tijdje ben ik met de personages gaan meeleven, en wist Meryl Streep mij relatief te overtuigen in deze rol die ik eigenlijk niet bij haar vind passen. Ik heb Ricki and the Flash met plezier gekeken, maar denk niet dat ik hem snel nogmaals ga kijken. Ik heb ergens de term ‘feelgood tussendoortje’ voorbij zien komen, en dat is denk ik wel passend voor deze film.

Sterren

Movie Bingo Update

Tijd voor de vijfde Movie Bingo Update. Zoals in april aangegeven doe ik dit voortaan ook per kwartaal. Ik heb in mei en juni negen films gekeken. Heb ik een vakje in kunnen vullen?

Movie Challenge - Update 5

  • Een met een Oscar bekroonde film: Ik let daar eigenlijk nooit op bij het gaan kijken van een film, maar na het checken van IMDB zag ik dat Ex Machina een Oscar heeft gewonnen, namelijk voor Best Achievement in Visual Effects.
  • Een DC-Comics film: Hier hoef ik denk ik niet veel uit te leggen, want uiteraard vul ik hier Wonder Woman in.
  • Een Nederlandse film: En ook deze is vrij obvious, áls ik dan een Nederlandse film kijk, moet ik hem snel afstrepen: Leve Boerenliefde.
  • Een film met je favoriete acteur: Ik heb geen specifieke favoriete acteurs of actrices, maar wel acteurs en actrices waarvan ik het liefst alles dat ze maken wil zien. Sebastian Stan is daar één van. Dus kan The Covenant mooi in dit vakje.
  • Een film die zich afspeelt in Europa: Een film die gaat over een reisleider in Griekenland is hier natuurlijk perfect voor, dus uiteraard heb ik My Life in Ruins ingevuld.
  • Een boekverfilming: Hoewel ik dit op de één of andere manier helemaal over het hoofd zag, besefte ik net op tijd nog dat A Dog’s Purpose een boekverfilming is. Mocht je zelf nog een film zoeken voor dit vakje, lees dan zeker mijn artikel met 8 boekverfilmingen die je dit jaar nog in de bioscoop ziet.

Sterren

Volgend kwartaal…

Hoop ik wat te gaan inlopen op mijn Movie Challenge, anders ga ik keihard falen. Na een half jaar lig ik in elk geval álles behalve op schema. Er zijn echter wat films die ik sowieso in de bioscoop zou willen zien, waaronder Baby Driver en Despicable Me 3!

Sterren

Welke films raad jij aan voor de nog openstaande vakjes?

Deze post is al 2609 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Mini-recensies #29 | Movie Bingo 2017 Update #5

  1. Do

    Fijne recensie. Ik ben ook erg benieuwd naar A Dog’s Purpose, ik denk dat ik maar wacht op de dvd, haha. Ik was eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar The Space Between Us, jammer dat hij jou ietwat tegenviel.