Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #5 | Ferdinand & Paddington 2

Regelmatig zal je op Reviews & Roses de rubriek mini-recensies tegenkomen. Hierin bespreek ik telkens twee films die ik heb bekeken, waarvan ik geen uitgebreide recensie heb geschreven. Maar gezien ik het leuk vind om wel elke film kort te bespreken, schrijf ik deze mini-recensies. Vandaag vind je in deze rubriek mijn besprekingen van de films Ferdinand (2017) en Paddington 2 (2017).

Ferdinand

Ferdinand

Titel: Ferdinand
Releasedatum: 20 december 2017 (NL)
Regisseur: Carlos Saldanha
Met stemmen vanJohn Cena, Lily Day, Miguel Ángel SilvestreAnthony AndersonBobby CannavaleGina RodriguezSally PhillipsGabriel IglesiasDaveed DiggsKate McKinnonFlula BorgBoris KodjoeJerrod CarmichaelPeyton ManningJeremy SistoRaúl EsparzaDavid Tennant
Tagline: Built to fight. Born to love.
Genre: Animatie | Avontuur | Komedie | Familie | Fantasy
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Angst)

SterrenSterrenHalve sterren

Ferdinand speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje.

Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur. Ferdinand bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat.

Mijn mening

De enige reden dat ik Ferdinand héél graag wilde kijken, is het feit dat ik een broertje heb met dezelfde naam. Het leek mij wel grappig. Ik heb het boekje waarop de film is gebaseerd vorig jaar ook cadeau gedaan aan hem, en natuurlijk heb ik het boekje ook even gelezen. Het grappige is dat de stier in het boekje stiekem ook wat gelijkenissen heeft met mijn broertje. Wanneer ik het over ‘broertje’ heb, dan heb ik het over een volwassenen twintiger. Al valt over volwassenheid altijd nog wat te betwisten. Maar hij blijft mijn broertJE, haha.

De film vond ik uiteindelijk helaas niet zo geweldig. Het is an sich een prima film hoor. Maar dan vooral voor kinderen. Waar de meeste animatiefilm erop gericht zijn ook vermakelijk te zijn voor de ouders die door hun kinderen naar dit soort films worden meegesleept, is dat bij Ferdinand helaas niet het geval. De film was simpelweg gewoon nog wat te kinderlijk. Het wist ook mijn aandacht niet vast te houden en werd al snel ietwat saai en voorspelbaar. Ik zie echter wel hoe kinderen hiervan zouden kunnen genieten. Maar gezien ik geen testgroepje kinderen heb, kan ik dit helaas ook weer niet garanderen. Laten we het erop houden dat ik meer had verwacht van Ferdinand. De film dan hè, niet mijn broertje…

Koop bij bol.com RR

Sterren

Paddington 2

Paddington 2

Titel: Paddington 2
Releasedatum: 6 december 2017 (NL)
Regisseur: Paul King
Met stemmen vanBen WhishawHugh Bonneville, Sally Hawkins, Madeleine HarrisSamuel Joslin, Hugh Grant, Brendan Gleeson, Julie Walters, Jim Broadbent, Imelda Staunton, Peter Capaldi
Tagline: Small bear. Big trouble.
Genre: Animatie | Avontuur | Komedie | Familie | Fantasy
Kijkwijzer: 6+ (Geweld)

SterrenSterrenSterrenSterren

Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy.

Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan; een charismatisch acteur en meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en hij belandt in de gevangenis waar hij onder anderen de intimiderende kok Knuckles McGinty ontmoet.

Terwijl de familie Brown er alles aan doet om Paddingtons onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn medegevangenen een plan bedenken om Phoenix te ontmaskeren en het verjaardagscadeau voor tante Lucy terug te vinden.

Mijn mening

Gezien ik Paddington 1 zo ontzettend leuk en grappig vond, wilde ik ook graag Paddington 2 bekijken. Wederom heb ik weer ontzettend kunnen lachen. Gezien het alweer een hele tijd geleden is dat ik het eerste deel heb gekeken, durf ik zo niet te zeggen of het niveau gelijk is. Maar wat zeker is, is dat je van deze film kunt genieten als kind en als volwassene. Paddington blijft een fantastisch personage waarmee je ontzettend meeleeft. Maar ook de andere personages komen wederom goed uit de verf. Dat de film geloofwaardig overkomt heeft ook alles te maken met dat alles visueel enorm goed in beeld wordt gebracht. Zin een spannend avontuur waarin vriendschap en familie een grote rol spelen, kijk dan zeker Paddington 2.

Koop bij bol.com RR

Sterren

 

Deze post is al 989 keer gelezen


Geef een reactie