Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Movie Challenge Update | Welke films keek ik in april?

Movie Challenge Update volledig

Aan het begin van de maand dacht ik dat het weer een maand zou zijn waarin ik weinig films zou zien, maar de laatste dagen heb ik toch nog een grote inhaalslag gemaakt. Ik had ook echt zin om even weer wat films te kijken. Uiteindelijk heb ik in april negen films gezien. Wat het totaal voor de Movie Challenge op 32 films brengt. Dit artikel had vorige week al online moeten komen, maar is iets verlaat omdat Reviews & Roses er vorige week tot mijn spijt bijna 24 uur uit heeft gelegen. Desalniettemin presenteer ik jullie hierbij mijn minirecensies!

Big Eyes SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Releasedatum: 5 februari 2015 | Regisseur: Tim Burton | Cast: Amy Adams, Christoph Waltz | Genre: Biografie, Misdaad, Drama, Romantiek | Kijkwijzer: 12+ (Grof taalgebruik, Discriminatie, Drugs- en/of alcoholgebruik)

Over Big Eyes – Big Eyes vertelt het waargebeurde verhaal van één van de grootste kunstfraudes van de twintigste eeuw. In de jaren ‘50 en ‘60 krijgt kunstenaar Walter Keane grote bekendheid met zijn raadselachtige schilderijen van kinderen met enorme ogen. De massaproductie van deze schilderijen veroorzaakt een revolutie in de commercialisering van de populaire kunst. Maar uiteindelijk komt de bizarre en schokkende waarheid naar boven: Walters schilderijen worden niet door hem gemaakt, maar door zijn vrouw Margaret (Amy Adams). De Keanes leefden met een enorme leugen en hielden daarmee de hele wereld voor de gek. Vanuit de ogen van Margaret vertelt de film het verhaal van het fenomenale succes van haar schilderijen en de tumultueuze relatie met haar man die internationale faam kreeg door zich de eer van haar werk toe te eigenen.

Mijn mening – Ik vond Big Eyes een interessante film en was van plan deze film uit te lichten in een grotere recensie. Maar toen ik uiteindelijk die recensie wilde schrijven wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik erover moest vertellen. De acteurs waren zeker goed en het verhaal interessant. Maar het heeft blijkbaar niet genoeg indruk op mijn gemaakt om ofwel een hele positieve danwel een hele negatieve recensie te schrijven. En er zijn ook geen specifieke dingen uit de film waar ik mijn mening over kwijt moet. Big Eyes is wat mij betreft dan ook een leuke en interessante film om te zien, maar een echte blockbuster is het niet.

The Fast & the Furious SterrenSterrenSterrenSterren

Releasedatum: 20 september 2001 | Regisseur: Rob Cohen | Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune, Chad Lindberg, Matt Schulze | Genre: Actie, Misdaad, Thriller | Kijkwijzer: 12+ (Geweld)

Over The Fast & The Furious – De straten van Los Angeles worden geteisterd door jongeren die in hun zwaar opgevoerde auto’s deelnemen aan illegale straatraces. Brain O’Conner is een jonge undercover agent die infiltreert in het illegale racewereldje en er achter probeert te komen of straatracer Domenic Toretto achter een stel vrachtovervallen zit. Ondertussen wordt hij ook nog eens verliefd op het zusje van Domenic…

Mijn mening – Na het zien van het zevende deel werd ik nostalgisch en besloot ik het eerste deel weer eens te gaan kijken. Een deel dat ik vroeger heel vaak heb bekeken. Eigenlijk was het een best lachwekkende film na al die jaren gezien de technologie tegenwoordig zoveel verder is. Maar desalniettemin heb ik wederom genoten van de film. Ik merkte ook allemaal dingetjes en feitjes op die ik in het zevende deel voorbij heb zien komen waaruit blijkt dat ze alle films erg goed met elkaar linken.

Tracers SterrenSterren

Releasedatum: 30 april 2015 | Regisseur: Daniel Benmayor | Cast: Taylor Lautner, Marie Avgeropoulos | Genre: Actie, Misdaad, Drama, Thriller | Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik)

Over Tracers – In de spannende actiethriller Tracers slaat fietskoerier Cam (Taylor Lautner) vanwege een hoge schuld op de vlucht voor de Amerikaanse maffia. Wanneer hij de aantrekkelijke free runner Nikki (Marie Avgeropoulos) tegen het lijf loopt, is er meteen sprake van een klik. Ze introduceert hem aan de sensationele wereld van parkour; een sport waarbij buitengewone snelheid, het verleggen van grenzen en het overwinnen van obstakels centraal staan.

Mijn mening – Op 30 april ging deze film in première en ook hier had ik een volledige recensie aan willen wijden in plaats van deze minirecensie, maar uiteindelijk vond ik het niet waard. Deze film leek mij in eerste instantie erg leuk toe, maar blijkt eigenlijk gewoon een lege huls te zijn. Het verhaal was vlak, er miste verdieping in zowel het verhaal als de personages en ik vond niet alles kloppend. Nee, deze film heeft mij zeker niet geraakt.

The Grand Budapest Hotel SterrenSterrenSterren

Releasedatum: 13 maart 2014 | Regisseur: Wes Anderson | Cast: Ralph Fiennes, Tony Revolori, Bill Murray, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Jude Law, Saoirse Ronan, Edward Norton, Jason Schwartzman | GenreAvontuur, Komedie, Drama | Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik)

Over The Grand Budapest Hotel – In dit gerenommeerde Europese hotel met excentrieke bewoners werkt Gustave H. als conciërge tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Hij krijgt de taak om piccolo Zero Mustafa de kneepjes van het vak te leren. De twee kunnen het erg goed vinden en Zero is al snel zijn vertrouweling. Op een dag staat de politie voor de deur. Madame D., één van de gasten in het hotel, is vermoord. Gustave blijkt één van de hoofdverdachten, gezien zijn status als erfgenaam.

Mijn mening – Na alle lovende recensies die ik heb gelezen over The Grand Budapest Hotel werd ik nieuwsgierig. Eigenlijk trok de film mij helemaal niet. Maar toen ik zag dat er best wat bekende acteurs in zaten ging ik toch maar overstag. Uiteindelijk is The Grand Budapest een interessante film, zeker anders dan de gemiddelde film, maar daardoor niet minder leuk. Het is wel zeker handig om je aandacht bij de film te houden. Als je wel een keer een ander soort film wilt kijken dan raad ik je The Grand Budapest Hotel aan, want het verhaal is heel erg goed uitgewerkt.

Ask Me Anything SterrenSterrenSterren

Releasedatum: 19 december 2014 | Regisseur: Allison Burnett | Cast: Britt Robertson, Christian Slater, Justin Long, Martin Sheen | GenreDrama | Kijkwijzer: 16+ (Seks, Grof taalgebruik)

Ask Me Anything – Mooi, wild, grappig, en verloren, Katie Kampenfelt neemt een jaar vrij voordat ze begint met college om haarzelf te vinden. In die tijd schrijft ze een blog waar ze haar diepste geheimen deelt. Uiteindelijk begint Katies onverschrokken verhaal scheuren te vertonen en komen donkere stukken uit haar verleden tevoorschijn.

Mijn mening – Tsjah, dit is dus echt een film om even tussendoor te kijken. Aan de ene kant heeft het een sterk verhaal en potentie. Aan de andere kant vond ik het niet mega bijzonder. Ik keek de film dan vooral ook omdat Britt Robertson erin speelt en ik haar zo leuk vond in de tv-serie The Secret Circle. Het verhaal draait uiteindelijk om een compleet verknipt meisje dat relaties aangaat met oudere jongens en mannen. Maar daar blijkt dus een donker verleden achter te zitten.

About Last Night SterrenSterrenSterren

Releasedatum: 14 februari 2014 | Regisseur: Steve Pink | Cast: Kevin Hart, Michael Ealy, Regina Hall, Joy Brant | GenreKomedie, Romantiek | Kijkwijzer: 12+ (Seks, Grof taalgebruik)

Over About Last Night – Danny begint een relatie met Debbie waardoor zijn leven een geheel andere wending aanneemt. De beste vriendin van Debbie, Joan, komt er achter dat het vinden van en vasthouden aan ware liefde gecompliceerder is dan het lijkt.

Mijn mening – Bovenstaande omschrijving vind ik eigenlijk maar een beetje vaag. Het begint met een man die gek is op een vrouw. Twee idioten eigenlijk. Hij heeft een vriend die vrijgezel is en koppelt hem vervolgens aan de beste vriendin en huisgenoot van zijn vriendin. Die vriend is uiteindelijk de hoofdpersoon in de film. Hij wordt stapelverliefd, maar er zijn allerlei complicaties en tussendoor best veel seks. Zij wil te snel en dat beangstigd hem. Ondertussen heb je die andere twee ook nog, die elkaar vrijwel altijd de hersens in willen slaan. Maar stiekem ook best wel veel van elkaar houden. Uiteindelijk vind ik het een iets minder geslaagde will they or won’t they film die toch ook hier en daar best wel komisch is.

Mardi Gras: Spring Break SterrenSterren

Releasedatum: 23 september 2011 | Regisseur: Phil Dornfeld | Cast: Nicholas D’Agosto, Josh Gad, Bret Harrison, Arielle Kebbel, Danneel Ackles | GenreKomedie | Kijkwijzer: 16+ (Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

Over Mardi Gras: Spring Break –  Drie vrienden, die dankzij hun situatie eigenlijk allemaal ongelukkig in het leven staan, besluiten naar New Orleans te gaan. Daar hopen ze verandering te brengen in hun tot dan toe saaie leven.

Mijn mening – Wat deze film betreft had ik gewoon een zwak moment in filmkeuze. Het is in feite eigenlijk een slap aftreksel van de American Pie films. Waar ik de American Pie films toch nog wel erg leuk vond, vind ik deze veel minder geslaagd. Maar als je een keer een film wilt kijken met wat hersenloos vermaak dan kun je zeker deze film ervoor zetten.

En van deze films heb ik al een uitgebreidere recensie geschreven: Interstellar en Furious 7.

Heb jij al één van deze films gezien?

Deze post is al 2610 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Movie Challenge Update | Welke films keek ik in april?

  1. Oh ja, The Grand Budapest Hotel wilde ik ook nog graag zien (even een reminder voor mezelf dus). Ik ben heel erg benieuwd naar de film.

  2. Toch een aantal goede films gezien. Grand Budapest is inderdaad anders, maar daar staat Wes Anderson om bekend. Ik vond ‘m fantastisch en heb de film zelfs twee keer in de bios gezien. About Last Night vond ik erg grappig. In april heb ik zelf 25 films gezien…en best een flink aantal goede ook. Bv. de documentaire Going Clear die over Scientology gaat, bizar om te horen wat er allemaal gaande is in die organisatie (verteld door leden (sommige uit de top)). Daarnaast vond ik de nieuwe Furious film heerlijk over the top. Het Franse Les Combattants was een fijne zomerfilm. En qua series heb ik Daredevil gezien, weer een topper van Netflix.