Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | The Upside (2019)

The Upside

The Upside posterTitel: The Upside
Releasedatum DVD/Blu-ray: 6 mei 2019 (NL)
Regisseur: Neil Burger
Cast: Kevin Hart, Bryan Cranston, Nicole Kidman, Aja Naomi King, Jahi Di’Allo Winston, Golshifteh Farahani, Suzanne Savoy
Tagline: Based on a true story.
Genre: Komedie | Drama
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterrenSterrenSterrenSterren

Miljonair Philip Lacasse (Bryan Cranston) leeft in hartje Manhattan in een kast van een huis maar vastgekluisterd aan zijn rolstoel. Dell (Kevin Hart) heeft het financieel minder en verdient het geld dat hij heeft met en een uitkering en duistere zaakjes. Wanneer de uitkeringsinstantie hem verplicht om te solliciteren, krijgt Dell onverwacht een echte baan als persoonlijke verzorger van Philip. Met zijn tomeloze energie zet Dell als snel de wereld van Philip op zijn kop en er ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de twee.

The Upside vs Intouchable

Kennen jullie de film Intouchable uit 2012? Een Franstalige film die wereldwijd bejubeld is. Ik houd er eigenlijk niet van om films in een andere taal dan Engels te kijken, maar Intouchables heb ik wel overwogen. Uiteindelijk heb ik de film nooit gezien, maar toen was daar ineens The Upside. De Amerikaanse remake van Intouchables. Zoals ik al zei heb ik Intouchables nooit gezien – al wil ik hem na het kijken van The Upside zeker nog eens gaan kijken – dus verwacht in deze recensie geen vergelijking.

The Upside still

Kevin Hart…

Zoals jullie al konden lezen in mijn recensie van Night School, ben ik geen fan van Kevin Hart. Dat hij in een serieuze film als deze een hoofdrol had, maakte dat ik twijfels had over of hij wel geschikt was voor deze rol. Deze twijfel heeft hij helaas niet geheel weg kunnen halen. Natuurlijk, de film is een komische dramafilm, maar Kevin Hart brengt het soms toch net iets teveel als komedie. Hierdoor komen serieuze, maar grappige momenten, meer over als een sketch. En dat is jammer. Ik denk dat de film mogelijk ook mooier was gebracht wanneer er een wat onbekendere acteur in deze rol was gecast, die de humor iets subtieler zou kunnen brengen. Het hoeft niet altijd zo schreeuwerig te zijn. Scènes zoals die met de katheter hadden ook vele malen korten gekund.

Een mooie film

Ondanks dat Kevin Hart niet in alle scènes de meest geschikte kandidaat was, raad ik de film zeker aan. Bryan Cranston weet zijn Breaking Bad-personage van zich af te schudden en een geloofwaardige Philip Lacasse neer te zetten. Ik leefde met hem mee en kon zijn gevoelens goed plaatsen. De film bevat enkele prachtige scènes, af en toe ook leuke humor en een mooi verhaal over de band tussen iemand met een beperking en diens verzorger. En als ik andere recensenten mag geloven, is deze film een goed alternatief voor diegenen die er niet van houden om de ondertiteling bij een film te moeten lezen.

The Upside still

Verrassend einde

Het einde van The Upside heeft mij verrast. Na eerdere films gekeken te hebben over mensen met een beperking, zoals Me Before You, dacht ik in grote lijnen wel te weten hoe de film zou gaan eindigen. Maar ik had het mis. Ik denk dat ik zowel het einde dat ik in mijn hoofd had, als het werkelijke einde, prima had gevonden. Maar het huidige einde laat mij wel met een ander, beter, gevoel achter als kijker.

Conclusie

Hoewel ik absoluut een andere acteur gecast zou hebben voor de rol van Dell, wist de film mij te charmeren. Af en toe werd ik even uit het verhaal getrokken door het overdreven acteerwerk van Kevin Hart. Maar zijn goede momenten, samen met het acteerwerk van Bryan Cranston en het mooie verhaal, maken dat ik heb genoten van The Upside.

De (blu-ray) dvd bevat geen extra’s.

Ga jij The Upside kijken?


Deze post is al 3403 keer gelezen


Geef een reactie