Categorieën: Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Ik kocht mijn droomauto | Mini Cooper

Jessica in Mini Cooper Chili

Wauw, er is werkelijk een DROOM uitgekomen afgelopen zaterdag. Ik kocht éíndelijk mijn droomauto! In de Geld in je leven tag, die ik invulde in 2016, kwam al vaak voorbij dat ik droomde van een Mini Cooper. En nu heb ik er dus echt één! Het is een Mini Cooper Chili, bouwjaar 2004. Ik ben de vierde eigenaar – mijn geluksgetal! Hij is prachtig rood en heeft een wit dak en witte spiegels. Vandaag vertel ik jullie alles over mijn weg naar mijn droomauto.

The Italian Job

Ik weet niet meer exact wanneer ik die film keek, maar ik had The Italian Job gekocht op DVD. De film kwam in de bioscoop in september 2003, dus waarschijnlijk heb ik de film in 2004 voor het eerst gekeken.

Toen ze Mini Coopers gebruikten bij de roof werd ik op slag verliefd op deze compacte scheurmonstertjes. Ze zien er prachtig uit, zijn compact en je kunt er blijkbaar goed hard mee rijden. Ja, ik ben gek op snelle auto’s!

Mini Mini Coopers

Mini Mini Cooper

Vanaf dat moment was ik gek op Mini Coopers. De achtergrond op mijn computer was een Mini Cooper, en zelfs toen ik tijdens het vak Presentatievaardigheden een onderwerp uit het nieuws moest kiezen om over te spreken, koos ik voor een nieuwsbericht over een Mini.

Op mijn 19e behaalde ik mijn rijbewijs, en mijn moeder regelde hiervoor een taart met, hoe toepasselijk, een mini Mini Cooper. Dit werd mijn eerste mini-versie, en er zouden later nog een stuk of veertien volgen. Allerlei kleine versies van diverse soorten Mini’s – bijvoorbeeld Cabrio, andere kleuren of een bijzonder dak – vind je verspreid door ons huis. Ik kreeg ze cadeau of ik kocht ze zelf; zo kocht ik bijvoorbeeld twee mini Mini Coopers in een shopje in Italië, maar ze waren ook veel te vinden bij de Action.

Het aanbod in de gaten houden

Al enkele jaren vraag ik mijn vriend om het aanbod Mini Coopers in de gaten te houden (hij heeft net wat meer verstand van auto’s en prijzen). Ik wilde een Mini Cooper, maar niet de klassieke Mini en ook niet de Mini nieuwe stijl. Ik wilde echter ook geen Mini met strepen. Geen zwarte of grijze – want een Mini hoort gewoon een felle kleur te hebben. Maar ik wilde ook airco en cruise control. That’s not that easy to find! O ja, en ik had natuurlijk ook een maximum aantal euro’s dat ik eraan uit wilde geven.

Maar nu heb ik een échte Mini Cooper

Jessica in Mini Cooper Chili

Kijk hem eens shinen! Mijn vriend gaf mij als cadeautje een compleet was- en poetsprogramma bij de wasstraat. Zo lief! <3

Het was op een woensdag dat mijn vriend mij meenam naar een Renault dealer voor een proefritje in de auto van zijn dromen. Hij wilde namelijk heel graag een Renault Clio. Het is dan ook puur toeval dat op de dag dat hij een handtekening zette voor zijn tweedehands – maar nog behoorlijk nieuwe – auto, hij ook een advertentie voor op Marktplaats zag staan; voor een rode Mini Cooper, die aan ál mijn eisen voldeed.

Nog geen dag later konden we langskomen om hem te bekijken. We moesten er anderhalf uur, enkele reis, voor reizen, maar hé, het was wel een MINI COOPER!!!

Een Mini Cooper is niet zoals de meeste auto’s, dus de inrichting was even wennen, en ook het sturen ging wat zwaarder. De Mini bevat gebruikerssporen, maar goed, de auto is dan ook al veertien jaar oud. Ik hoefde er niet lang over na te denken; dit zou mijn auto worden.

Niet veel later schreven we de auto over op mijn naam en kon ik tijdens de terugrit anderhalf uur lang lekker wennen aan deze prachtauto. Mensen, ik ben er zo blij mee. Het is een lang gekoesterde droom die werkelijkheid is geworden. Goed sparen en geduld waren hierbij sleutelelementen. En natuurlijk een fantastisch vriendje die het aanbod goed in de gaten heeft gehouden. Dankjewel schat! Morgen kan vriendlief zijn nieuwe auto ophalen, en hebben we allebei toch echt wel een fantastische week achter de rug met dromen die waarheid zijn geworden. <3

Wat is jouw favoriete auto?

Deze post is al 1566 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Ik kocht mijn droomauto | Mini Cooper

  1. Kim

    Veel fijne en veilige kilometers gewenst met je Mini! Ik begrijp je compleet. Twee jaar geleden was ik ook overgelukkig toen ik eindelijk mijn droomauto kon kopen (een flashy oranje Ford Focus ST 225, ik ben ook verliefd op snelle wagens ha ha). Sparen en veel geduld zijn inderdaad sleutelelementen! Nogmaals veel plezier met je prachtwagen, ik hoop dat je er lang van kan genieten!!