Categorieën: Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Eindelijk ontmoette ik de Storm Chasers!

Het is inmiddels alweer bijna twee weken geleden, maar toch wilde ik er nog graag een blogpost over schrijven omdat het simpelweg gewoon enorm leuk en gezellig was. Sinds januari ben ik onderdeel van het Storm Chaser team van Storm Publishers. Het team, bestaande uit tien leuke meiden variërend van grofweg 13 tot 30 jaar, had elkaar alleen nog niet ontmoet. Tijdens de boekpresentatie de week ervoor hadden een aantal van de Storm Chasers elkaar inmiddels ontmoet, maar op 3 april trokken we er echt een dag voor uit om elkaar te leren kennen. We spraken rond lunchtijd af bij uitgever Natasja Storm zelf thuis en wisten totaal nog niet wat we konden verwachten. Helaas konden twee van de Storm Chasers niet aanwezig zijn (maar één daarvan had ik al kort ontmoet bij de boekpresentatie) en stagiaire Freya – ons voornaamste contactpunt – was helaas ziek.

Onderweg

Mijn vriend heeft net een nieuwe auto gekocht dus kon ik mijn pijnlijke been wat rust geven door heerlijk met cruise control en Foute Vrijdag op Q Music richting Nieuwerkerk aan de IJssel te rijden. Toen ik later met Storm Chaser Linda praatte over hoe leuk het soms kan zijn om “foute” muziek uit de jaren ’90 te luisteren en mee te blèren in de auto kwamen we ook bij liedjes als Boom Boom Boom van de Vengaboys en voelde ik mij plots erg oud. De jongste Storm Chasers wisten namelijk niet wat de Vengaboys waren… Ik heb daadwerkelijk die leeftijd bereikt waarop ik het kan hebben over dingen uit mijn jeugd en dat de nieuwe generatie niet weet waarover ik het heb. Maar dat terzijde; lekker met de radio meeblèrend reed ik naar Nieuwerkerk aan de IJssel en rond kwart over 12 kwam ik aan bij Natasja, waar ook Storm Chaser Suzanne net aangekomen was. En het duurde niet lang voordat de rest ook aanwezig was.

Overdatum hagelslag

Gezellige lunch en lekker kletsen

Natasja had een geweldige lunch verzorgd met zelfgemaakte salade en broodjes met beleg (en wat overdatum hagelslag gezien ze dat soort beleg zelden gebruikt, maar ze heeft beloofd het weg te gooien haha). We blijken een groep verlegen meisjes/dames te zijn dus in het begin vielen er nog wat stiltes, maar al snel waren we gezellig aan het eten en kletsen over boekgerelateerde zaken – dat is immers onze gedeelde interesse! – en hebben we keihard gelachen tijdens een voice-over contest. Natuurlijk hebben we ook nog even gebrainstormd over leuke Storm Publishers dingen die ik hier uiteraard nog niet kan delen, muhahahaha! :p

Storm Chasers 2015

T–shirts passen

Ook gingen we t-shirts passen, want naast dat we alle boeken die bij Storm Publishers zijn uitgegeven ontvingen – ik had ze de week ervoor al meegekregen bij de boekpresentatie – mochten we ook één van de leuke shirts – die je bij Storm Publishers in de YA-Shop kunt kopen (ze vallen overigens klein, dus als je twijfelt bij de maten kies dan groter in plaats van kleiner) – uitzoeken. Uiteindelijk ging ik voor het leuke Book Nerd t-shirt – waar ik mega blij mee ben! – en gingen we ook met z’n allen (min twee dus) op de foto!

Munchkin

Langzamerhand moesten al een paar Storm Chasers de gezelligheid verlaten, maar besloten een aantal van ons nog te blijven om een spelletje Munchkin te spelen. Eerlijk gezegd snapte ik er tot op de helft van het spel echt helemaal niks van – en ik denk dat er nog altijd genoeg is dat ik niet van het spel weet – maar op een gegeven moment kwam ik toch nog dichtbij het winnen van het spel (maar ik won niet, haha). Het is een erg grappig spel!

Overheerlijke soep

Na al deze gezelligheid vertrokken nog een paar Storm Chasers richting huis en bleven Linda, Malou, Annabel, Natasja en ik over. Natasja had al rekening gehouden met eters en had een grote pan soep klaargemaakt en stokbrood in huis gehaald. Ik wil nog wel echt mijn complimenten geven voor de soep, want die was écht superlekker! Ook tijdens het eten ging de gezelligheid en het kletsen door. Toen het op een gegeven moment half 9 was vertrokken Linda en ik als laatsten toch ook maar gezien we beide nog een reis van pak em beet twee uur te gaan hadden, al hadden we het nog altijd gezellig en hadden we het wat dat betreft nog veel later kunnen maken.

Volgende Storm Chaser meeting en blogs

We zijn al bezig met het prikken van een nieuwe datum voor wederom een dag gezelligheid en uiteraard zal ik een aantal van de Storm Chasers – en Natasja en Freya – weer zien bij de Spring Storm schrijfworkshop op zaterdag 2 mei (waar je je nog steeds voor op kunt geven! Het kost maar 12,50!) en de boekpresentatie van De Stem van de Zee.

Van de Storm Chasers ben ik niet de enige blogger. Ben je nou benieuwd naar de blogs van mijn mede-Storm Chasers, klik dan hieronder op de naam. Volg je Storm Publishers al op Facebook of Twitter?

Annabel – Het Leven van een Boekenworm
Femke – Femke leest!
Freya – Waar de wind waait 
Liz – Pluizenbol
Malou – Malou’s Figments
Suzanne – Wat lees ik

Ken jij Munchkin al?

Deze post is al 1640 keer gelezen


Geef een reactie

15 responses to “Eindelijk ontmoette ik de Storm Chasers!

  1. Leuk om te lezen en om alle gezichten eens bij elkaar te zien! Tof dat jullie eens hebben afgesproken. Ga je van de volgende keer ook een verslagje maken? =D

    • Op dit moment is het nog een twijfelgeval of het op een dag valt dat ik erbij aanwezig kan zijn, maar als ik aanwezig kan zijn zal ik zeker weer een verslagje schrijven van de Storm Chaser Meet (juni)! 😀 Leuk om te horen dat je het leuk vind om te lezen! 😀

  2. Heel leuk dat je dit doet! Ik zou het ook graag willen, maar heb er helaas echt te weinig tijd voor. De schrijfworkshop lijkt me ook onwijs leuk, maar Leeuwwarden is echt te ver weg.

      • Alleen al van de ‘gewone versie’ zijn 8 uitbreidingen ofzo. En dan heb je ook nog spellen als munchkin bites enzovoort. Je kan ze echt allemaal combineren, wat hilarisch is, maar de spellen wel heeeeeeeeeel veel langer maakt.