Categorieën: Persoonlijk / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

My Life | Onze eerste kerstboom

Kerstbal

Overal en ergens zie ik inmiddels foto’s opduiken van kerstbomen, kerststukjes en andere kerstversiersels. Velen haalden afgelopen weekend de kerstspullen weer van zolder, of zelfs een echte kerstboom van de markt. 2014 is voor mij en mijn vriend het eerste jaar dat wij niet meer bij onze ouders thuis wonen en vieren dus onze eerste kerst in ons eigen (huur)huisje.

Kerstbal

Het kopen van de boom

Dat betekent dus ook dat we dit jaar helemaal zelf konden beslissen wat voor decoratie overal in huis neergezet zou worden en we konden zelf bepalen welke kleuren we in onze kerstboom wilden hangen. Maar eerst moesten we dus een kerstboom kopen. Omdat ik bang was dat we in december nergens meer een boom zouden kunnen krijgen kochten we de kunstboom van de Action al in november.

Kerstdecoratie

Action

Echt onderzoek had ik niet gedaan naar bomen. Ooit wil ik wel een keer een echte Noordman, maar voorlopig wilden we eerst een kunstboom die je makkelijk elk jaar weer van zolder haalt. Ik had gezien dat de Action kunstbomen verkocht en dus hebben we die direct gekocht. Achteraf kwam ik de afgelopen dagen overal en ergens kunstbomen tegen in folders voor een lagere prijs (lager dan action!?), maar goed, we hadden hem al gekocht. Klaar.

Kerstdecoratie

Goede kwaliteit

Ik moet wel zeggen dat ondanks dat de kunstboom duurder was dan een aantal andere die ik in de foldertjes tegen ben gekomen, deze boom van de Action wel van goede kwaliteit is en mijn vriend had hem ook redelijk snel in elkaar gekunsteld. De kerstboom begon vorm te krijgen en ik was zo blij! Ik hou zo ontzettend van de sfeer die bij kerst hoort.

Kerstdecoratie

Optuigen

Dus afgelopen zaterdag wilden we de boom optuigen na een lange dag winkelen voor kerstcadeautjes. Winkels allang gesloten en ja hoor, één van de twee doosjes met 100 lampjes bevatte lichtjes die het niet deden. Beter was geweest dat we die ochtend de lichtjes – die we weken eerder al kochten – even hadden getest zodat we die dag nog nieuwe hadden kunnen halen. We hadden niet overal even goed over nagedacht, haha.

Kerstdecoratie

De lichtjes

Het andere doosje met lichtjes was wel goed, en omdat ik de boom echt per se die avond wilde versieren – als het aan mij had gelegen stond hij namelijk al minstens een week eerder – heb ik die lichtjes verdeeld door de hele boom. Er zitten uiteindelijk 100 lichtjes minder in, maar ik heb de andere 100 wel mooi verdeeld. Ik ben tevreden.

Kerstdecoratie

Vergeet de haakjes niet

Vervolgens wilden we de kerstballen erin hangen. Heel mooi hadden we een set van rode en zilveren ballen gekocht bij de Action, maar wisten wij veel dat als je kerstballen koopt die niet automatisch met haakjes komen zodat je ze in de boom kunt hangen… Ja, voor alles is een eerste keer, en wij wisten duidelijk nog niet hoe de wereld van het kopen van kerstballen en haakjes in elkaar steekt.

Kerstdecoratie

Pats…

Geluk bij een ongeluk: ik had het weekend ervoor een doos met kerstballen gekregen van mijn moeder die ik mogelijk ook nog wel zou kunnen gebruiken en die zij niet meer hoefde. En daar zaten nog haakjes aan! (voorspellende visie van mijn moeder?) Blij blij blij! In totaal visten we genoeg haakjes uit de doos om alle ballen erin te hangen die we erin wilden hangen (om meteen ook een kerstbal op de grond te gooien door het haakje niet goed in de boom te doen, goed bezig Jess…).

Kerstdecoratie

Kale hoek

Nog een mooie kerstster er bovenop, een paar mooie zilveren vogeltjes erin – waarbij één helaas ook meteen overleed – stekker erin en onze eerste kerstboom is een feit! En wat is ie mooi! Ik vond die hoek in de kamer telkens al zo kaal en ik ben zo blij dat onze mooie kerstboom daar nu staat. Mag ik hem niet gewoon voor eeuwig laten staan?

Kerstboom

Kerstversiersels

Ook had ik bij de Intratuin hele mooie kerstballen gekocht en die heb ik nog gebruikt om overal en ergens nog iets kerstachtigs in huis neer te zetten. In deze blogpost zag je overal tussendoor wat foto’s van mijn versiersels. O, en hebben jullie deze geweldige sneeuwpoppen al gezien? Wat zijn ze schattig! Als ik ze aan zet dan gaan ze met lichtjes flikkeren.

Sneeuwpop ActionSneeuwpop Action

Ik heb er ook even een filmpje van gemaakt.

Hebben jullie de kerstboom al opgezet?

Deze post is al 2827 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “My Life | Onze eerste kerstboom

  1. Knus hoor! Wij hebben dit jaar voor het eerst een echte boom. En ik kies ieder jaar voor andere kleuren in de boom (hoe posh:P) Dit jaar hebben we goud, hout en wit. 🙂

  2. Nee. Wij hebben die van vorig jaar toen in de tuin gezet, en als het goed is gaan we die binnenkort weer naar binnen halen. Het is maar een kleintje, maar voor het idee is het toch altijd wel leuk 🙂