Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

My Life | Baan gevonden!

Baan gevonden

Goed nieuws! Afgelopen donderdag had ik mijn tweede gesprek voor een specifieke functie en later die dag kreeg ik het goede nieuws dat ze mij graag als nieuwe collega wilden omarmen! Jippie!

Van baan naar baan | Eerst nog even een operatie

Ikzelf was al een aardige tijd aan het solliciteren, mede omdat het moest van het UWV omdat ik eerst in de WW zat en daarna ook nog een maand in de ziektewet.

Tot eind juni werkte ik als uitzendkracht via Randstad in 3 verschillende functies (personeelsadministrateur, administratief medewerker en ondersteunend salarisadministrateur) ter vervanging van ziekte bij Raet. Helaas liep dat na 9 maanden af en was ik per 28 juni werkloos.

HaarnestcysteMinder dan een week later kreeg ik bericht dat ik binnen 2 dagen geopereerd kon worden aan mijn haarnestcyste waarvoor ik al sinds mei op de wachtlijst stond, en op 3 juli was het zover. Ze hadden mij in eerste instantie verteld dat de wond in 6 weken helemaal zou genezen, maar dat was dus niet realistisch. Mocht jij geopereerd zijn aan een haarnestcyste en het binnen 6 weken geheeld zijn dan ben je echt een speciaal geval en heb je heel veel geluk.

Wanneer je geopereerd wordt aan een haarnestcyste dan laten ze na de operatie de wond open en moet die van binnenuit dichtgroeien en dat neemt best veel tijd. Ten minste 2 maanden kon ik alleen maar op de bank liggen (niet op mijn rug helaas), na 3 maanden kon ik weer elke dag heel eventjes zitten, en na 4 maanden was het dicht. Al moet ik wel voorzichtig doen, want heel soms gaat het weer een beetje open.

Verplicht solliciteren

UWVOok al wist ik wel dat ik niet aan het werk zou kunnen was ik wel verplicht te solliciteren. Het voelde eigenlijk heel stom om te solliciteren terwijl je – mocht je op gesprek mogen komen – vervolgens zou moeten zeggen dat je wel hebt gesolliciteerd maar niet kunt werken…

In dat geval was het een geluk bij een ongeluk dat ik nooit uitgenodigd werd. Wel kreeg ik reacties op mijn CV dat op diverse vacaturesites stond, maar daar moest ik helaas voor bedanken – al moet ik zeggen dat die banen die ik aangeboden kreeg mij toch al niet zo interessant leken. Wel ben ik in oktober op gesprek geweest bij de Lidl voor de functie personeelsadministrateur, en ze gaven aan dat ik de juiste ervaring had voor de functie en ook echt geschikt ben voor de functie, maar dat ze het gevoel hadden dat ik meer binnen een zorgorganisatie pas.

En toen werd ik aangenomen in een zorgorganisatie | Baan gevonden

Vlak voordat ik geopereerd werd had ik echter een open sollicitatie gedaan bij een bedrijf dat ik uit privéredenen niet bij naam zal noemen en daarvoor werd ik in oktober gebeld. Er waren 2 functies vrij gekomen en of ik daarvoor in aanmerking wilde komen. Eén functie leek mij erg leuk toe en 3 november ging ik vol goede moed richting Groningen.

Baan gevonden
Mijn sollicitatieoutfit

Het was een ontzettend leuk en gezellig gesprek, en de zenuwen waren al snel verdwenen. Na een uur vertrok ik met een goed gevoel richting huis, en begin vorige week hoorde ik dat ik 13 november voor een 2e gesprek mocht komen. Dit keer met 2 andere medewerkers waar ik het meeste contact zou gaan hebben als ik aangenomen zou worden.

Ook daarmee had ik een heel leuk gesprek en het voelde direct goed. En het mooie is dat ik een paar uur later een telefoontje kreeg en dat ze alle 4 graag wilden dat ik hun nieuwe collega zou worden. Het is dan ook een erg fijn idee dat het een unaniem besluit was.

Op dit moment ben ik onderweg om de arbeidsvoorwaarden te bespreken en het jaarcontract te ondertekenen. Ik ben in elk geval hartstikke blij!

p.s. Op dit moment blog ik bijna elke dag en wanneer ik het druk had viel soms random een dag uit, maar vanaf nu zal ik er meer structuur in aan proberen te brengen. Voorlopig in elke geval geen posts in het weekend.

Deze post is al 2303 keer gelezen


Geef een reactie

16 responses to “My Life | Baan gevonden!