Categorieën: Tv-series / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Gilmore Girls: A Year in the Life (spoiler-versie)

Gilmore Girls A Year in the Life

Oké, de recensie van de revival van Gilmore Girls is half klaar, maar ik zet de spoilerversie toch even eerder online. Als je Gilmore Girls: A Year in the Life nog niet hebt gezien, stop dan nu met lezen. Ik moet gewoon even kletsen over de dingen die in de revival zijn gebeurd en vooral ook over die laatste vier woorden. Laatste waarschuwing: als je nog niet alle afleveringen van Gilmore Girls: A Year in the Life hebt gezien, stop dan onmiddellijk met lezen als je geen spoilers wilt tegenkomen.

In mijn spoilervrije versie zal ik het wel hebben over de kwaliteit van de afleveringen, het acteerwerk, etcetera. Vandaag moet ik het gewoon even hebben over wat gebeurtenissen. Dit kan mogelijk van de hak op de tak en ongestructureerd gaan, so be it.

Die laatste vier woorden

Viel jullie mond ook open na die laatste vier woorden? Maandenlang heb ik zitten broeden op wat het kon zijn, maar dit was op de één of andere manier niet in mij opgekomen. Voor wie het alweer vergeten is, of ondanks de waarschuwing door heeft gelezen omdat ze de laatste vier woorden wel willen weten: Rory: “Mom?”, Lorelai: “Yeah?”, Rory: “I’m pregnant.” Ik zal je vertellen dat ik ze aan de ene kant behoorlijk perfect vind. Het past. Maar aan de andere kant…

Logan

Gilmore Girls A Year in the Life Logan

Het moet van Logan zijn toch? Terwijl hij gaat trouwen met die vrouw die we nog nooit hebben gezien. Hoe gaat dit verder? Hoe vertelt ze het hem? Gaat hij die andere meid verlaten? Stiekem hoopte ik dat dat zou gebeuren al tijdens de laatste aflevering na de samenkomst met Finn, Colin en Robert erbij (ik vond het zó leuk om ze weer allemaal samen te zien!). Ik rootte voor Logan, stiekem. Ook al had ze van mij ook met Jess mogen eindigen, maar daarover later meer. Maar hoe gaat dit in hemelsnaam verder? Gaat het net als met Lorelai? Gaat ze het kind alleen opvoeden? Wat zal zijn rol in het leven zijn? Wat is Lorelais reactie? I NEED TO KNOW!!!

Ik moet wel zeggen dat ik hun verhaallijn een beetje apart vond. Was Rory die hele situatie met de toen getrouwde Dean alweer vergeten? Je doet geen hoky poky met mannen die al bezet zijn. Hoe vrijblijvend het ook is. Ik was wel blij dat er nog steeds iets tussen hen was, maar ik had liever dezelfde situatie gehad, maar dan zonder die chick waar hij mee moet trouwen. O, en dan vergeet zelfs ik bijna dat Paul ook nog bestond. Maar goed, we zullen nooit weten hoe het verder gaat. Bummer.

Dean en Jess

Gilmore Girls A Year in the Life Jess Dean

De momenten met de drie exen van Rory waren allen verder wel heel mooi. Jess weet – as usual – Rory op het juiste spoor te zetten. Je ziet hoeveel hij nog steeds om haar geeft. Het laatste moment dat we hem zien is ook terwijl hij naar Rory kijkt en je ziet dat hij niet over haar heen is. Ik vond het eigenlijk zo sneu. Hij verdient een mooier einde dan dit en als hij samen met Rory was geëindigd was ik er heel content mee geweest.

Het is overigens nog steeds een mogelijkheid. Rory is in deze situatie een soort Lorelai, en Logan zou in dit geval een Christopher kunnen zijn, waardoor Jess een soort Luke wordt. Misschien hebben ze zijn verhaallijn daarom wel zo laten eindigen? Een andere optie is natuurlijk ook nog dat ze de hulp van Paris heeft ingeschakeld – dat was zelfs iets waarvan ik tijdens die aflevering dacht dat het mogelijk zou gebeuren. Aldus, de reden waarom ik zo gefrustreerd ben; ik wil antwoord op deze vragen.

En dan heb je Dean. Een kort moment, maar we wisten al dat Rory en Dean maar één scène zouden hebben en dat die – toepasselijk –  plaats zou vinden in Doosy’s. Toen ik nog minder dan dertig minuten te gaan had en zag dat Rory Doosy’s binnenging, wist ik dat het hier zou gebeuren. En het is fijn dat ze hem heeft verteld hoe goed hij was als haar vriendje, want dat was hij. Hij was niet perfect – hij ging immers vreemd met Rory – maar hij had altijd het beste met haar voor. Een mooie afsluiter.

Dat met Paul had er trouwens van mij wel uitgelaten kunnen worden, ik vond dat maar nutteloos en respectloos, en ik snapte het niet.

Seizoen 7 vs. de revival

De inhoud van de revival was uiteraard veel beter; de originele schrijvers waren er weer. Maar ik was wel meer content met het einde van seizoen 7. Dat was gewoon mooi afgesloten, en dat laatste shot was prachtig, en je kon zelf nog mooie dingen verzinnen die in Rory’s leven zouden gaan gebeuren. Nu, nu is het echt een open einde. Vier perfect passende woorden, maar de situatie zelf is te open. Als ze nou met Logan was geweest, dan oké, maar nu… Ja, dit zal nog wel een tijdje door mijn hoofd blijven spoken.

Wat is jullie mening over de revival?

Spoilers in de antwoorden toegestaan

Deze post is al 3124 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Gilmore Girls: A Year in the Life (spoiler-versie)

 1. Ok, ik ben een beetje ‘late to the party’ maar ik moet even spuien. Dat hele Paul gebeuren, VRESELIJK! En dat ze vreemdgaat met Logan vond ik ook echt niet tof. Heel eerlijk gezegd had ik Logan liever helemaal niet teruggezien. Ik heb die twee nooit leuk gevonden samen. Ik ben 100% #TeamJess… Al snap ik ook wel dat het een beetje gek zou zijn als die twee samen zouden eindigen gezien het hele neefje van Luke gebeuren, maar toch. Die twee passen gewoon zo goed bij elkaar. Ik moet zeggen dat ik de hele revival toch wel een beetje vond tegenvallen. Veel onzinnige scènes; die VERSCHRIKKELIJKE musical… waarom? Ik snapte daar niks van en het duurde eindeloos. Ik vond het wel heel mooi hoe ze met het overlijden van Richard omgingen en hoe het verhaal van Emily eindigde, dat vond ik heel erg mooi gedaan. En toen Lorelai haar moeder belde en dat verhaal vertelde, ik moest janken niet normaal. Maar dan… de bruiloft. Ik vond dit zo zo zo jammer. Ik had verwacht dat het moment waarop Luke & Lorelai eindelijk ja tegen elkaar zouden zeggen super emotioneel zou worden, maar ik vond het helemaal niks. Het was zo snel over, het werd amper in beeld gebracht. Ik ben hier echt een beetje boos over. Na al die jaren, na al het gedoe hadden deze twee toch meer verdiend. Ugh, ik ben hier echt behoorlijk gefrustreerd over. Dit hadden ze zoveel beter kunnen doen. En ja dan die laatste vier woorden. Ik vind het alleen goed als deze laatste vier woorden betekenen dat er nog een seizoen of film of iets komst. Anders is het gewoon barbaars. In oktober bestaat de serie 20 jaar, misschien komt er dan nog wat. Ik hoop het, ik hoop het zo. En stiekem hoop ik ook dat we de daadwerkelijke bruiloft van Luke & Lorelai nog te zien krijgen want dit was echt niet ok. Zo… rant over! 🙂

  • Aaaah Lisanne, wat een héérlijke reactie! Ze zeggen echter dat die laatste vier woorden eigenlijk destijds al gepland waren voor de originele serie. Het is dus wel echt het einde. Maar het is echt niet oké; ik kreeg zowat een hartverzakking.

 2. Ik heb grotendeels wel genoten van de revival, maar ik heb me wel behoorlijk geërgerd aan Rory. She’s the worst! Hoe ze omging met Paul en dan na het hele Dean gedoe weer the other woman is, maar dan nu met Logan. Ook knap dat ze op carrière gebied zo weinig voor elkaar heeft gekregen en zich dan nog te goed voelt wanneer headmaster Charleston haar een plek aanbiedt op Chilton. En nu is ze zwanger en ondergoedloos.

  Paris was great en ben blij dat Dean nu een mooi Rory-loos leven heeft. Goed gedaan, Dean!

  • Ja ik snapte het vergeten en het vreemdgaan ook niet helemaal. Waarom moest dat erin?

   Ik vond het eigenlijk helemaal niet zo’n raar idee dat ze zou gaan lesgeven btw.

   Haha, Paris is echt awesome. De revival begon pas echt te lopen toen zij in beeld kwam.

 3. Ik vond seizoen 7 een passendere afsluiter dan deze revival. Juist omdat we nu met zoveel vragen achter blijven, terwijl we met seizoen 7 toch een beetje closure hadden. Ik was blij om te zien dat Rory wel nog steeds ‘iets’ met Logan had, #teamlogan! Maar de manier waar op vond ik zo slecht, niet passend bij Rory. Het verbaasde me dat Lorelai niet uit haar slof schoot toen ze dat hoorde, juist omdat toendertijd met Dean het ervoor zorgde dat L&R niet praatte.
  Gelukkig kan het kind alleen van Logan zijn en niet van de wookie (dat kwam qua tijd niet overeen, dan zou ze al moeten showen!) ik gok dat Logan dan wel voor Rory zal kiezen en zal helpen bij het opvoeden van het kind.

  Ik vond het geweldig om Michel als openly gay te zien, ik vond het zo passen bij de serie. En dat Michel bij de secret wedding was, was ook mooi!

  Stiekem hoop ik op een revival van de revival. Er zijn zoveel openingen. De cast staat er positief tegenover, de schijfsters hebben gezegd het te willen laten afhangen van hoe het bekeken werd.. Netflix lijkt me wel tevreden, dus what’s keeping them? HUP DRAAIEN, NU METEEN! Meer Meer Meer!

  • Haha hier ook een #teamlogan, al ben ik stiekem sinds het rewatchen ook een beetje #teamjess.

   Haha gelukkig is de baby idd niet van de wookie!

   Michel is geweldig, ik heb in de serie als in de revival enorm van hem genoten. Hij is zo grappig! “You’re name is Molly. Why?”

 4. Mariska

  Ik had het rond het laatste half uur opeens door dat ze zwanger was.. tijdens dat gesprek met haar vader. Ik dacht eerst ja.. perfect bedacht en toen.. nee, dan is het of van de One-night-stand of van Logan. Aan het einde heb ik voor mezelf het volgende bedacht, Rory voedt in eerste instantie de kleine alleen op.. en Logan (die waarschijnlijk de vader is) wordt een soort Christopher.. uiteindelijk snapt Rory dat ze bij Jess hoort, net als Lorelai en Lukegewoon bij elkaar horen.. en zo leefde iedereen nog lang en gelukkig!!

  • Ik had juist bij dat laatste half uur het idee dat ze rondliep met het idee zwanger te gaan worden, maar dan zeg maar on her own terms. Als ik er nu op terugkijk zijn haar acties heel duidelijk.

   En ik denk dat iedereen voor zichzelf bedenkt hoe het verhaal verder gaat, want zo kan het gewoon niet eindigen, haha.

 5. Tess

  Ik vond het erg leuk om de nieuwe afleveringen te zien. De eerste aflevering begon rustig, maar ik zat er erg snel alweer helemaal in.
  Toch waren er ook een paar negatieve punten. Bijvoorbeeld de musical en de verrassing van Logan voor Rory waar ze verkleed waren enzo. Bij deze 2 scenes dacht ik steeds: Wat is dit? Waar leidt dit toe? En de musical leidde eigenlijk tot bijna niks.
  Ook vind ik het (nog steeds) totaal niet bij Rory passen om een soort minnares te zijn. Het past echt niet bij hoe we Rory hebben leren kennen in de serie. In seizoen 4 was het al wennen, maar dat ze er niks van heeft opgestoken, vind ik moeilijk te geloven. Veel mensen vinden de chemie tussen Alexis en Matt goed, maar als ik eerlijk ben heb ik weinig chemie kunnen zien tussen die twee. Ik had al vooroordelen over Logan, maar die zijn eerder meer geworden dan minder. Hij is totaal niet de juiste man voor Rory.
  Ik moest eigenlijk wel lachen om Paul en dat ze hem steeds vergaten, ook al is het eigenlijk te vreemd. Vooral toen Rory Luke’s al uit was gelopen en weer terugkwam voor Paul, haha.
  Het duurde zo lang voordat we Jess eindelijk voorbij zagen komen. Ik zat teveel met de “meer dan 2, maar minder dan 4 afleveringen”-uitspraak in mijn hoofd. Maar 2 afleveringen en weinig scenes. Erg jammer. Jess is een erg mooi personage en ik vind het altijd leuk om te zien hoe de “bad boy” nu de goede jongen is. Jess kent Rory erg goed en weet haar altijd weer op het juiste pad te helpen. Zo lief hoe hij met het boekidee over Rory en Lorelai kwam. En ik heb ook medelijden met Jess. Rory zou moeten zien hoe goed Jess bij haar past… 🙁
  De “final 4 words” maken de serie wel rond. De geschiedenis herhaalt zich een beetje, ook al is Rory 32 ipv 16. Ik had al wat dingen gelezen, dus mijn mond viel niet open. Ik snap wel dat ze de cirkel rond willen maken op deze manier, maar ik had graag wat meer closure gezien, ipv zo’n open eind.
  Leuk om Lorelai & Luke te zien trouwen. Luke blijft een erg leuke tegenstelling als je hem vergelijkt met Rory en Lorelai. De laatste aflevering, Fall, was denk ik toch mijn favoriet (samen met de Jess scenes in Summer).
  Het was leuk om weer het vertrouwde snelle gepraat in het stadje Stars Hollow gezien en ik heb van de afleveringen genoten. Wel jammer van de bovengenoemde punten. Had graag meer closure gezien. En ik vind het stom hoe ze “wie zal Rory kiezen?” altijd zo “hypen”, terwijl ze eigenlijk met niemand eindigt.
  Groetjes, Tess (CamstenCupcake op Twitter).

  • De musical vond ik ook verschrikkelijk, al was het laatste lied qua tekst wel sterk.
   Ik vond de LDB superleuk om weer te zien, maar die introductie was wel een beetje apart.

   Ik ben het met je eens dat het niet bij Rory past om een minnares te zijn, helemaal gek is het natuurlijk omdat ze weet dat het de vorige keer ook niet goed afliep.
   (ik ben btw wel een Logan aanhanger)

   Ik vond het echt jammer dat ze Jess geen mooi einde hebben gegeven. Hij heeft zeker veel ontwikkeling doorgemaakt en dat is prachtig.

   Jaaa superluek om Lorelai en Luke te zien trouwen! Wel jammer dat we de “uiteindelijke” trouwerij niet hebben gezien.

   Fall is ook mijn favoriete aflevering, dit benoem ik ook in mijn spoilervrije recensie. 🙂

 6. Rory moet eens wat ethischer omspringen in haar relaties, ja, zoooo onrespectvol naar die Paul toe (al vind je hem nog zo saai: he’s a person too!) en het hele bedriegen-gedoe … Ik vond het niet helemaal een fijn gevoel geven :-/ En totaal geen closure over haar liefdesleven, ugh! Maar wat je zegt dat Logan Christopher is en Jess Luke vind ik wel mooi bedacht, ik denk dat ik het in mijn hoofd dan maar zo verder ga bedenken! ^^

  • Haha ja, daar heb ik ook meer vrede mee dan helemaal geen closure over haar liefdesleven, haha.

   Paul hadden ze wat mij betreft weg mogen laten. Hij paste er totaal niet bij, en het gedrag van de de Gilmore meiden en Luke rondom hem deed hen in mijn ogen geen goed. Hier en daar wel even grappig, maar ze hadden het er beter uit kunnen laten.