Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe series #9

Nieuwe series 9

Waar het voorheen de bedoeling was dat ik wekelijks/om de zoveel weken drie series zou uitlichten waar ik de eerste aflevering van had gezien, heb ik besloten dit format te veranderen. Vanaf nu zal ik standaard maandelijks bespreken welke nieuwe series (series die in het land van oorsprong recent van start zijn gegaan) ik heb uitgeprobeerd. Dit kan dus betekenen dat in sommige maanden extra grote edities verschijnen, net als in januari. Deze maand heb ik voor jullie mijn mening over DC’s Legends of Tomorrow, Lucifer, Fuller House en The Real O’Neals.

Stripes

DC's Legends of TomorrowDC’s Legends of Tomorrow

Premièredatum: 21 januari 2016 (VS)
Zender: The CW
Genre: Actie | Sci-fi | Drama
Tagline: Their time is now.
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Brandon Routh, Caity Lotz, Arthur Darvill, Franz Drameh, Ciara Renée, Falk Hentschel, Wentworth Miller, Dominic Purcell, Victor Garber, Casper Crump.

Waar gaat het over: Wanneer helden niet genoeg zijn… heeft de wereld legenden nodig. Rip Hunter heeft de toekomst gezien, één die hij koste wat kost zal proberen te voorkomen. Hij zoekt een groep helden en schurken bij elkaar om deze onstuitbare dreiging te confronteren. Kan dit team een onsterfelijke dreiging, anders dan wat ze ooit hebben gekend, aan?

Top of flop – Deze serie draait al wat langer mee, maar had ik nog steeds niet besproken. Laat ik daarom met deze serie het overzicht beginnen, ik heb inmiddels zes afleveringen gezien. DC’s Legends of Tomorrow is een serie waar ik enorm naar uitkeek na het succes van Arrow en The Flash. Hoewel die beide series inmiddels iets slechter worden, was ik dus wel in voor een nieuwe topper. Toch twijfel ik nog of DC’s Legends of Tomorrow dat echt is. Ik kijk de serie trouw, maar de serie weet niet geloofwaardig over te komen en lijkt nog een beetje zoekende. De personages zijn sowieso allemaal vrij plat en ik heb met geen enkele nog echt een binding zoals ik bij Arrow en The Flash wel had. Daarnaast had ik totaal niet door dat het een serie zou zijn waarin tijdreizen centraal staat. Ook dit feit zorgt ervoor dat ik het minder geloofwaardig vind omdat, waar het in de films Back to the Future fantastisch uitgewerkt is, lijken ze er hier vrij laconiek mee om te gaan. Nee, DC’s Legends of Tomorrow is zeker geen hoogstandje, maar als je iets makkelijks wilt kijken tussendoor kun je het prima kijken. De personages zijn overigens op een enkele na allemaal geïntroduceerd in Arrow en The Flash, maar hier en daar krijg je als nieuwe kijker nog wel wat extra uitleg (voor de andere kijkers is dit dan een klein stukje herhaling, wat niet storend is).

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

LuciferLucifer

Premièredatum: 25 januari 2016 (VS)
Zender: FOX
Genre: Drama | Fantasy
Tagline: Hot as hell
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt, Scarlett Estevez, Rachael Harris.

Waar gaat het over: De ontevreden heerser van de hel, Lucifer, doet afstand van zijn titel en verlaat zijn koninkrijk voor de drukte van Los Angeles. Daar vindt hij al gauw de spanning die hij zocht door de politie van Los Angeles bij te staan in het straffen van criminelen.

Top of flop – Ook Lucifer heeft er inmiddels al wat meer afleveringen opzitten, maar ik heb afgelopen week pas de eerste aflevering gezien. Iedereen kent Lucifer wel, de grote baas van de hel, maar in deze serie besluit hij vakantie te nemen, in Los Angeles. Hij sluit nog steeds dealtjes en ontfutseld ieders grootste en duisterste geheimen, maar vertikt het terug te gaan naar de hel. Waar ik eigenlijk vrij weinig van de serie verwachte, is hij mij eigenlijk best wel goed bevallen. De acteur die Lucifer speelt, Tom Ellis, weet te charmeren en ik kon ook best goed om hem lachen deze eerste aflevering. Lucifer zal de rest van de serie de politie bijstaan in het straffen van criminelen, wat leuk gevonden is. Natuurlijk is er ook hét meisje, in dit geval een dame die immuun is voor de charmes van Lucifer en daardoor raakt hij gefascineerd. Tot nu toe dus een leuke, entertainende serie waarbij ik ook nieuwsgierig ben naar de bijpersonages en ik ben benieuwd wat de volgende afleveringen gaan brengen.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

Fuller HouseFuller House

Premièredatum: 26 februari 2016 (wereldwijd)
Zender: Netflix
Genre: Komedie | Family
Speelduur per afl.: 30 minuten

Wie speelt erin: Candace Cameron Bure, Jodie Sweetin, Andrea Barber, John Stamos, Lori Loughlin, Elias Harger, Bob Saget, Dave Coulier, Dashiell Messitt, Fox Messitt, Michael Champion, Soni Bringas

Waar gaat het over: Het avontuur begon in 1987 met Full House. Met Fuller House gaat het avontuur verder met veteranen; D.J. Tanner-Fuller die net weduwe is geworden, ze woont in San Francisco. D.J.’s jongere zus, die musicus wil worden, Stephanie Tanner en D.J.’s beste vriendin en alleenstaande moeder Kimmy Gibbler. Samen met Kimmy’s tienerdochter Ramona, trekken ze allemaal bij D.J. in om te helpen met het opvoeden van D.J.’s twee zonen – de rebelse twaalfjarige J.D. en de neurotische zevenjarige Max – en haar nieuwe baby.

Top of flop – Full House heb ik nooit gezien, maar ik ging er vanuit dat ook als ik de serie niet zou hebben gezien, ze deze serie wel zo zouden maken dat ze ook nieuwe kijkers zouden werven. Toch vind ik dat laatste niet helemaal geslaagd. Er zitten namelijk zoveel overduidelijke verwijzingen naar Full House in de eerste aflevering dat ik als nieuwe kijker voor mijn gevoel in een vriendengroep terechtkwam die al sinds de middelbare school samen is en ik als buitenstaander niet direct volledig in de groep opgenomen werd. Ook de verhoudingen in de familie zijn mij nog niet geheel duidelijk, wie is wat nou van wie? Veel grapjes van de schrijvers of misschien zelfs wel de acteurs worden ongetwijfeld door fans bestempeld als fantastisch en zal gepaard gaan met veel gegil en nostalgie. Toch denk ik dat de serie, als het die overduidelijke hints iets subtieler zou maken zodat ook nieuwe kijkers zich erbij betrokken voelen het een leuke serie voor tussendoor kan zijn. Het is namelijk een serie met schattige kindjes, humor en een fijne familieband. Aflevering twee staat voor mij in elk geval nog wel op het programma.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

The Real O'NealsThe Real O’Neals

Premièredatum: 2 maart 2016 (VS)
Zender: ABC
Genre: Komedie
Speelduur per afl.: 23 minuten

Wie speelt erin: Noah Galvin, Martha Plimpton, Jay R. Ferguson, Bebe Wood, Mary Hollis Inboden, Matt Shively.

Waar gaat het over: The Real O’Neals is een hedendaagse blik op een voor de buitenwereld perfect ogende katholieke familie, wiens levens veranderen wanneer bepaalde geheimen aan het licht komen. Waar iedereen zou verwachten dat deze geheimen de familie zou verscheuren, blijkt juist dat eerlijkheid er bij hen voor zorgt dat iedereen eindelijk zichzelf kan zijn.

Top of flop – The Real O’Neals is the new comedy in town. Ik heb inmiddels twee afleveringen gekeken en vond ze inderdaad wel leuk. Het gaat, uiteraard, om de familie O’Neal, die wanneer de serie begint heel netjes, beschaafd en enorm katholiek lijkt. Eén probleem, ze hebben allemaal een geheim. Al deze geheimen komen naar buiten in deze eerste aflevering en één daarvan is dat hoofdpersoon Kenny homoseksueel is. Dit is geen serie die diep ingaat op geloof en homoseksualiteit, het is vooral een serie die komische situaties schetst zoals het een komedie betaamd. De eerste twee afleveringen waren zeker wel leuk, maar momenteel heb ik nog niet het gevoel dat het een komedie is welke een heel lang leven betaamd is zoals bijvoorbeeld Fresh off the Boat wel is.

Bekijk op MijnSerie.nl

Stripes

Welke (nieuwe) serie wil jij nog kijken?

Deze post is al 1934 keer gelezen


Geef een reactie

15 responses to “Nieuwe series #9

  1. Van deze series heb ik alleen de erste 8 afleveringen gezien van Fuller House. Zeker niet de beste serie op het gebied van comedy maar de mix van nostalgie en kneuterigheid doen mij dit seizoen nog wel af kijken.

  2. Fuller House heb ik één aflevering van gekeken voor de nostalgie, maar dat was voldoende…is gewoon te slecht om daar een heel seizoen van te kijken. Dan focus ik me liever op series als House of Cards en Better Call Saul 🙂

    • Haha ja, ik heb inmiddels nog een paar afleveringen gekeken van Fuller House, maar vind het niet echt beter worden. Het is inderdaad meer een serie voor als je geen enkele aflevering meer hebt om te kijken van de echt goede series.

  3. Ik heb Full House wel vak gezien, maar ik heb er echt geen herinnering meer aan, dus ik ben benieuwd wat ik van Fuller House zal vinden. Ik kijk de laatste tijd nauwelijks de series die ik nog een beetje volg, dus ik denk niet dat ik deze series zal gaan volgen. Maar als ik zou moeten kiezen, dan zou ik Lucifer gaan kijken!

  4. Oh ik ben echt heel benieuwd naar Fuller House! Ik heb vroeger wel Full House gekeken maar ik kan me er eigenlijk nog maar weinig van herinneren, maar wie weet komt dat dan vanzelf weer een beetje boven! Lucifer lijkt me ook wel tof!