Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

The Circle (US) | Mijn nieuwste realityserie verslaving

The Circle posterTitel: The Circle
Releasedatum: 15 januari 2020 (NL)
Host: Michelle Buteau
Cast: Sammie Cimarelli, Shubham Goel, Chris Sapphire, Joey Sasso, Seaburn Williams, Miranda Bissonnette, Karyn Blanco, Alex Lake, Sean Taylor, Bill Cranley, Antonio DePina, Ed Eason, Tammy Eason, Alana Duval
Speelduur per afl.: 50 minuten
Genre: Reality
Kijkwijzer: Alle leeftijden (Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Status en strategie botsen in dit sociale experiment en competitieshow waar online spelers flirten, bevriend raken en catfishen op weg naar $ 100.000.

Mijn nieuwste verslaving

Het was geloof ik op mijn vaders verjaardag dat mijn broertje mij vertelde over The Circle (US). In eerste instantie dacht ik aan de film die ik niet zo geweldig vond… Gelukkig bedoelde hij iets anders. En misschien heb je het al voorbij zien komen als je mij volgt op Instagram Stories, maar hetgeen mijn broertje bedoelde, blijkt dus echt verslavend te zijn.

The Circle still

The Circle

The Circle (US) is een realityserie. Een groep onbekende inwoners van Amerika komt tijdelijk te wonen in een appartement. Met één twist: ze mogen elkaar niet ontmoeten. Allemaal hebben ze hun eigen kamer. Communiceren kan via het netwerk genaamd, je raad het al: The Circle. Elk moeten ze een eigen profiel aanmaken via The Circle. Deze profielen kunnen ze van elkaar bekijken. Ook mogen ze met elkaar chatten, alleen of in een groep en er vind één keer in de zoveel tijd een opdracht of spel plaats in The Circle (US). Elke aflevering moeten ze een lijst maken van hun Circle-friends. Op 1 staat degene die je het leukst, aardigst, etcetera vindt. Onderaan degene die het minst populair is. De twee populairste mogen tijdens een luxe diner – uiteraard zonder elkaar te zien of horen – beslissen wie ze naar huis sturen. De winnaar gaat uiteindelijk met een geldprijs naar huis. Ik ga je nog niet over alle kandidaten vertellen, want het is veel leuker om zelf te ontdekken wat hun drijft en wat hun karaktereigenschappen zijn.

Leuke twist

In The Circle (US) kan je zijn wie je maar wilt; ze zien je toch niet. Er zitten dus ook een paar catfishers tussen. En dit kan verschillende motivaties hebben. De één wil hiermee aantonen dat er te snel geoordeeld wordt op uiterlijk, de ander heeft weer een andere reden. Deze doe ik niet allemaal uit de doeken zodat je het zelf kan ontdekken. Dit, maar ook degenen die zichzelf “spelen”, maken dat het programma af en toe ook even een iets diepere lading krijgt. De opdrachten zijn overigens met regelmaat enorm grappig. De aflevering waarbij een taart moet gemaakt worden komt zo 1, 2, 3 als eerst in mijn gedachten naar boven. Ongelooflijk hoe iemand zó’n troep kan maken, haha. Hilarisch!

The Circle still

Favorieten

Natuurlijk heb je bij een programma als The Circle (US) ook favorieten. Ik ga je natuurlijk niet vertellen of mijn favorieten de finale, of zelfs überhaupt de eerste ronde overleven. Desalnietemin wil ik je wel vertellen over mijn favorieten. Dit zijn er twee: Shubham en Seaburn a.k.a. Rebecca. Shubham is gewoon ontzettend schattig. Het kan bijna niet anders dan dat je hem gaat waarderen. Ik denk dat hij wel de meest oprechte en eerlijke kandidaat in dit spel is. Een grote nerd, en superlief. Go Shubham! Daarnaast vond ik het erg leuk om te kijken naar hoe Seaburn met een afbeelding van zijn vriendin zichzelf voordeed als vrouw. Hij deed het echt ontzettend goed, en het leverde grappige situaties op. Bijvoorbeeld in de meidenchat terechtkomen waar het gaat over ongesteldheid. Uhm…ja, hilarisch dus! Er was ook iemand die ik echter liever kwijt dan rijk was: Adam… Nope, daar had ik echt helemaal niks mee.

Conclusie

The Circle (US) is een realityserie die je met de neus op de feiten drukte wat betreft social media en online aanwezigheid. Maar het toont ook hoe je als mens omgaat met iemand die je nog niet eerder hebt ontmoet. Misschien was je op basis van uiterlijk niet op iemand afgestapt voor een vriendelijk gesprek. Maar kom je er bij The Circle (US) achter dat er zoveel meer achter die persoon zit en dat je het eigenlijk heel goed met diegene zou kunnen vinden. Enkele catfishers leveren hilarische situaties op, alsook diverse opdrachten die uitgevoerd moeten worden tijdens het spel. Ik keek de serie in slechts twee dagen uit. Man, ik kan niet wachten tot seizoen 2.

Heb jij The Circle (US) al gezien op Netflix?

Deze post is al 2389 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “The Circle (US) | Mijn nieuwste realityserie verslaving

  1. Ik heb de serie ook gezien. Erg vermakelijk, maar het was ook wel over de top Amerikaans haha! Ik ben wel benieuwd hoe het de kandidaten na een tijdje vergaat en of ze elkaar nog bezoeken. Misschien dat ik het tweede seizoen ga kijken, maar dan alleen voor tussendoor.