Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Tv-serie recensie | 11.22.63 – Complete serie

11.22.63Première: 15 februari 2016 (VS), 11 april 2016 (NL)
Zender: Hulu (VS), FOX (NL)
Genre: Drama | Mysterie | Sci-fi | Thriller
Hoofdpersoon: James Franco
Bijpersonages: Sara Gadon, George MacKay, Chris Cooper, Daniel Webber, Josh Duhamel, T.R. Knight
Speelduur per aflevering: 60 minuten
Tagline: When you fight the past, the past fights back.
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik, Discriminatie)

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King en de datum van de aanslag op President Kennedy verteld 11.22.63 het verhaal van een leraar Engels die terugreist in de tijd om de aanslag op President Kennedy te voorkomen, maar hij komt erachter dat hij gekoppeld is aan een leven uit een vervlogen tijdperk.

James Franco

De enige reden dat ik 11.22.63 ervoor zette was omdat ik wist dat James Franco de hoofdrol zou spelen. Niet dat ik hou van elke rol die hij speelt – in de één is hij sterker dan de ander – maar omdat hij over het algemeen een goede acteur is wilde ik deze serie wel proberen. En laat me je zeggen, ik heb er geen spijt van gehad. Ik denk zelfs dat dit mijn favoriete serie van dit jaar zal zijn.

11.22.63

De omschrijving van de serie sprak mij eigenlijk niet eens zoveel aan, behalve dan dat de jaren ’60 een interessant tijdperk is om op terug te kijken. De serie is een verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King en draait om Jake Epping (James Franco, General Hospital), een 35-jarige leraar Engels. Door Al Templeton (Chris Cooper, Demolition) wordt hij geïntroduceerd aan een portaal die je terugbrengt naar 1961.

Meer?

Deze recensie heb ik geschreven voor MijnSerie.nl. Je leest de gehele recensie hier. Ik vertelde al eerder over 11.22.63 in Nieuwe series #10.

Heb jij 11.22.63 al gezien?

Deze post is al 2227 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Tv-serie recensie | 11.22.63 – Complete serie

    • Haha, zal ik je eens een leuk feitje vertellen? MijnSerie.nl is een site over series, dus heb ik ervoor gekozen om in mijn recensies alleen series te noemen achter de naam van een acteur. Om specifiek te zijn, alleen series waar ze minstens tien afleveringen in hebben gezeten. En als je het lijstje van James Franco dan afgaat komt je automatisch bij General Hospital uit, haha.

    • Bij MijnSerie is waar het voor mij is gestart met het schrijven van recensies. 😀 Ik startte er in mei 2012 met recensies schrijven en ben tegenwoordig vooral nog achter de schermen bij MijnSerie actief. Maar af en toe schrijf ik ook nog weer even een recensie voor de site. 😀

      En dit is echt een must-see! 😀

      • Wat gaaf, dat wist ik helemaal niet. Echt super leuk. Want op die site kijk ik heel vaak voor informatie over nieuwe series en dergelijke! 😀