Categorieën: Activiteiten, Persoonlijk, Reizen / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Gewoon doen | Citytrip Londen [Deel 2]

Nog niet zo lang geleden schreef ik over mijn citytrip naar Londen met mijn vriend. Gezien we zoveel gezien en gedaan hebben besloot ik het verslagje op te delen in twee delen. Vandaag dus deel 2 van Citytrip Londen! Mocht je het eerste deel nog niet gelezen hebben, klik dan hier.

Covent Garden

Na ons bezoekje aan Leicester Square liepen we door naar Covent Garden waar we onder andere een overdekt winkelcentrum/plaza tegenkwamen. Hier besloten we bij de Crusting Pipe te gaan lunchen. Ik had een heerlijke sandwich, welke wel erg klein was voor de prijs en mijn vriend vond de zijne niet lekker, maar goed. We aten onder het genot van fijne live muziek.

Covent Garden

Foyles

Loop je nog weer verder dan kom je op een gegeven moment de Foyles tegen. Dit is ook een bekende boekhandel in Londen. Ik kwam er hele mooie versies van The Hunger Games-serie tegen, en kwam een boek tegen dat ik vroeger veel gelezen heb: Rupsje Nooit Genoeg. Zo leuk om kinderboeken in een andere taal tegen te komen.

IMG_0196 - FoylesPicMonkey Collage - The Hunger Games

Straatartiesten

Die heb je ook genoeg in Londen. We besloten even te blijven kijken bij twee jongens op minifietsjes. Het duurde eeuwen voordat ze eindelijk begonnen en waren dus erg lang bezig met het verzamelen van publiek. Hun act duurde misschien een paar minuutjes en toen stonden ze al om geld te bedelen. Persoonlijk vond ik dat een beetje cheap, ze hadden wel een grotere act neer mogen zetten.

IMG_0218 - Straatartiesten

The London Eye

Deze trekpleister moesten we natuurlijk ook even bekijken. We zijn er niet in geweest. Niet omdat er zo’n lange rij stond, maar omdat ik hoogtevrees heb, en dan is hoog in zo’n ding zitten niet iets dat je graag doet, haha.

IMG_0237 - London EyeIMG_0266 - London EyeIMG_0376 - London Eye

The Big Ben

Ook deze konden we niet missen. Jammer genoeg zijn de foto’s niet super geworden omdat het regenachtig was en er op het moment dat we er bijna waren opeens een stortbui aankwam.

IMG_0273 - Big BenIMG_0315 - Big Ben

St. James’ Park

We hebben heerlijk uitgerust in St. James’ Park. Een heerlijk rustgevend park, prachtig groen en gewoon echt mooi.

IMG_0435 - St. James Park IMG_0486 - St. James Park IMG_0508 - St. James Park

Buckingham Palace

Als je dan in Londen bent, dan hoort een bezoekje aan Buckingham Palace er natuurlijk ook bij.

IMG_0523 - Buckingham PalaceIMG_0533 - Buckingham Palace

Angus Steakhouse

We dineerden bij Angus Steakhouse op Leicester Square. Een gat in onze portemonnee, man wat duur! Hoewel het een leuk restaurant was en de bediening super, vond ik het eten niet heel speciaal en zeker de prijs niet waard. Maar we wilden graag uit eten nu we in Londen waren en dat hebben we dus gedaan. Ik ben er alleen vergeten foto’s te maken.

Vue London

We besloten om ook even een filmpje te pakken in Londen, en het is een belevenis op zich. De bioscoopzaal is in feite een enorm grote theaterzaal. Er hangen zelfs gordijnen voor het doek. Ook was het leuk om eens bioscoopreclame te zien in een ander land. Het grappige is dat sommige bioscoopreclame overeenkomt met de Nederlandse bioscoopreclame, maar dan in het Engels. Opvallend was wel dat de zaal nooit helemaal donker werd, de dimlichten hielden ze aan. We gingen trouwens naar The Secret Life of Pets (sinds 3 augustus ook te zien in de Nederlandse bioscopen).

IMG_0587 - VueVue

De wereldpremière van Absolutely Fabulous

Leicester Square blijkt ook de plek te zijn waar veel films in première gaan. Zo stuitten we per toeval op de wereldpremière van de film Absolutely Fabulous. Toen we eenmaal thuis waren herkende ik de plek op Facebook. De weken daarop volgend gingen er namelijk films als Tarzan en Jason Bourne in premiere. Helaas konden we de hoofdrolspelers van Absolutely Fabulous niet goed zien omdat ze aan de andere kant stonden, en we moesten ook de film halen die een paar minuten later bij Vue zou beginnen. Helaas hebben we andere beroemdheden daardoor misgelopen.

PicMonkey Collage - Wereldpremiere Absolutely Fabulous

Harrods

Harrods is een groot warenhuis in Engeland. Een soort V&D voor de rijke mensen in Londen kreeg ikzelf het idee. Mijn vriend wilde er graag heen, maar wist eigenlijk niet wat hij kon verwachten en uiteindelijk bleek het niet echt een winkel voor ons te zijn, haha. Wel bracht ik een bezoekje aan hun boekenafdeling en kocht daar Billy and Me. Ik zag er trouwens ook nog genoeg andere leuke boeken die ik heb gelezen of nog wil lezen.

PicMonkey Collage - Harrods boekenafdeling

Serpentine Bar and Kitchen

Gezien ons hotel redelijk dicht bij Hyde Park zat wilden we daar ook graag nog even naartoe. Het bleek een fantastisch mooi park te zijn. We zagen mooie ligstoelen en daar zouden we even gaan chillen, maar al gauw bleek dat je daarvoor moest betalen. We besloten in plaats even te gaan lunchen bij Serpentine Bar and Kitchen met uitzicht over The Serpentine Lake. Hier vond ik voor het eerst dat de prijs-kwaliteitverhouding goed in evenwicht lag. We kregen veel eten en lekker eten. Zeker een aanrader.

PicMonkey Collage - Serpentine Bar

Hyde Park

Zoals ik zei is Hyde Park een fantastisch mooi park. De ligstoelen moet je voor betalen, maar misschien hadden we dat wel gedaan als we wat langer in Londen waren geweest. Als je eekhoorns wilt zien ben je hier op de goede plek want het stikt letterlijk van die lieve schattige beestjes. Ze zijn vrij tam en komen ontzettend dichtbij. Prachtige beestjes. Ik heb mij er echt tijden mee vermaakt en vanuit alle hoeken gefotografeerd haha. Ik kon echter niet kiezen welke van de foto’s ik in dit artikel zou plaatsen dus plaats ik volgende week een artikel met allemaal eekhoorn foto’s. Gewoon omdat het kan, en omdat ze zo cute zijn.

IMG_0698 - Hyde ParkIMG_0725 - Hyde ParkIMG_0740 - Hyde ParkIMG_0958 - Hyde Park

Kensington Gardens

Hierna zijn we nog een stukje door Kensington Gardens gelopen, maar het weer was niet super en ik zag bijna geen bloemen dus zijn we vrij snel weer doorgelopen. Wel kwamen we ook hier eekhoorns tegen.

IMG_1079 - Eekhoorn in Kensington Park IMG_1095 - Kensington Park

Starbucks

Voor het eerst in mijn leven ging ik naar de Starbucks! Ik drink geen koffie dus nam ik hazelnoot chocolademelk met slagroom. Smaakte meer dan prima, dus als ik weer eens in de buurt van een Starbucks kom dan loop ik zeker weer eens naar binnen.

IMG_1109 - Starbucks

Tower Bridge

Ook de Tower Bridge mocht niet ontbreken tijdens het sightseeing. Ik vind het lichtblauwe erg opvallend en erg leuk bij de architectuur.

PicMonkey Collage - Tower Bridge

Hiermee kwamen we op het eind van onze tweedaagse citytrip. We zouden de volgende middag weer richting huis vliegen. Zoals je kunt zien zijn het twee lange artikelen geworden – en heb je nog een eekhoorn post tegoed -, maar we hebben dan ook erg veel in die twee dagen gepropt. Ik was ook kapot na die twee dagen sightseeing en enorm veel lopen, maar wat was het leuk!

Ben jij al eens in Londen geweest?

Deze post is al 2843 keer gelezen


Geef een reactie

11 responses to “Gewoon doen | Citytrip Londen [Deel 2]

  1. Mooi verslag, Jessica! Die eekhoorn is zo cute! Dus we krijgen nog een post over eekhoorns? 😀

    Ik ben toen ik 13 was in Londen geweest en om eerlijk te zijn herinner ik me er niet veel van behalve dat ik leuk geshopt had haha

  2. Ik hou van Londen, het is echt mijn favoriete stad! Ik zou er zo willen wonen. Leuk om zo je verslag te lezen. Ik ga binnenkort ook weer maar dan voor een signeersessie van Sarah J. Maas.