Categorieën: Beauty / Tags: , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mijn favoriete beautyproducten

Mijn favoriete beautyproducten

Al een hele tijd wilde ik een artikel schrijven over mijn favoriete beautyproducten. Dames en heren, maar vooral dames denk ik, de tijd is daar; ik heb het artikel over mijn favoriete beautyproducten eindelijk geschreven. Het is een overzicht van producten die ik veel gebruik in mijn beautyroutine. Ik gebruik natuurlijk ook dingen zoals deodorant. Echter, gezien ik daarbij nog wel eens wissel van merk, heb ik deodorant er bijvoorbeeld niet in opgenomen. Het is dus zeker geen 100% compleet overzicht, maar wel een overzicht van het overgrote deel van de producten die ik vaak gebruik.

Primer van Etos

Etos Primer

Ik trap af met één van mijn meest favoriete beautyproducten. Hoewel de verpakking door de jaren heen vaak is veranderd, is de primer zelf gelukkig nog steeds fantastisch. Een primer gebruiken zorgt ervoor dat de make-up beter en egaler blijft zitten. Ik gebruik het altijd onder mijn make-up. Daarnaast zijn de primers van Etos in verschillende soorten verkrijgbaar, en nog belangrijker: betaalbaar. De primer kost op het moment van schrijven slechts €5,-. Maar let ook op speciale acties zoals 1+1 gratis, of kortingen.

Ik vind het wel jammer dat ze die handige potjes (bovenin midden) niet meer hebben. Bij gebruik ging namelijk automatisch zo’n dingetje naar boven, waardoor je letterlijk het onderste uit de kan kon halen.

De nieuwste toevoeging, de etos primer spray, vind ik overigens ook enorm handig. De primer is hierdoor makkelijk te verdelen en snel aan te brengen.

Mascara van Etos

Etos mascara

Dan blijf ik nog even bij mijn favoriete beautyproducten van de Etos. Ik ben gewoon fan van Etos. Hun producten zijn goed en betaalbaar, en daarmee een geweldige optie. Een andere product waar ik fan van ben zijn hun mascara’s. De Etos mascara’s variëren van vijf tot zeven euro en zijn hiermee alles behalve duur. Je hebt vele verschillende soorten, en ook nog keuze uit wel of niet waterproof, of zelfs zwart, bruin of blauwe mascara.

Ik krijg altijd stralend mooie lange wimpers van deze mascara’s en zal deze mascara’s van Etos nog lang blijven gebruiken.

Lippenstift van Tiny Beauty

Lippenstift Tiny Beauty

Ik ben nooit een lippenstift persoon geweest. Tótdat ik de lippenstiften van Tiny Beauty ontdekte. Mijn tanden leken ineens niet extra geel, en de kleuren staan mij ook echt. Meteen heb ik een hele lading van vier verschillende kleuren lippenstift ingeslagen. Ineens ben ik toch wel een lippenstift liefhebber! Ook deze lippenstift behoort dus tot mijn favoriete beautyproducten.

Dry Shampoo van Batiste

Batiste dry shampoo

Heb jij ook wel eens dat je snel naar je werk moet, en er dan achter komt dat je haar eigenlijk toch net wel een beetje vettig is. No worries, dry shampoo is here! Spray een beetje dry shampoo van Batiste in je haar en je kunt er weer een hele dag tegenaan. Let op, spray niet teveel dry shampoo in je haar, want hoe meer je gebruikt, des te stugger je haar wordt. Maar als je het juist weet te doseren zit je haar weer helemaal fantastisch. Mijn haar wordt zelfs ietsje luchtiger! Ik ben en blijf fan van de dry shampoo’s van Batiste. Ik heb ook wel eens andere dry shampoo’s uitgeprobeerd. Daarbij heb ik toch vaak gemerkt dat je de spray op je haar ziet. En dat wil je natuurlijk niet. Hier heb ik bij Batiste geen last van. Mijn favoriete geur? Tropical en Blush!

Roodheid wegwerken

Rimmel - Cailyn - Banana Setting Powder

Mijn kin is altijd vrij rood. En ondanks dat ik al heel lang uit de pubertijd ben, heb ik nog steeds regelmatig last van puistjes. Die roodheid wil ik dan ook graag wegwerken. Hiervoor gebruik ik afwisselend twee verschillende van mijn favoriete beautyproducten. Namelijk de Cailyn Bright on Eye Balm en Banana Powder. Die eerste is eigenlijk helemaal niet gemaakt voor het wegwerken van roodheid, maar werkt geweldig! Met een kwastje breng ik dit altijd gelijkmatig aan. De banana setting powder heb ik iets korter geleden ontdekt, maar het werkt minstens net zo goed. Dit breng ik met een kabuki brush aan. Cailyn gebruik ik alleen op mijn kin. De banana setting powder ook wel op andere plekken op het gezicht.

Tot slot gebruik ik aftoppend nog de Stay Matte mattifying powder van Rimmel London. Dit product gebruik ik werkelijk al járen. Hierdoor ziet mijn gezicht er wat egaler uit, en werk ik mooi de glimmende stukjes weg.

Oogschaduw van City Color

City Color - Highlight Trio

Zoals je op de verpakking al wel kunt lezen is dit eigenlijk geen oogschaduw, maar een highlight trio. Ik gebruik echter geen highlighter. Dus toen ik het in een beautybox kreeg, heb ik het uitgeprobeerd als oogschaduw. Tegenwoordig draag ik niet zo vaak meer oogschaduw, maar als ik het doe, dan gebruik ik dit. Het zijn mooie aardse kleuren die je ook mooi kunt mengen.

Penselen

Penselen en brushes

Ik sprak er hierboven al over: brushes en penselen. Die horen ook bij mijn favoriete beautyproducten. De bovenste van de vier – de kabuki brush – gebruik ik altijd voor het aanbrengen van de banana setting powder en de stay matte mattifying powder. De één na onderste, van Marsk, gebruik ik voor het aanbrengen van oogschaduw; deze is lekker zacht, maar wel stevig. De één na bovenste, blending brush van LOOkX, gebruik ik vervolgens voor het mixen van de twee kleuren op het ooglid. De ovale brush gebruik ik voor het aanbrengen van de Cailyn Bright on Eye Balm. Je moet niet te hard drukken met deze brush, want ik heb zelf inmiddels gehad dat het bovenstuk er opeens af knapte. Ondanks dat de brush dus niet mega stevig is, kan ik niet meer zonder deze brush. Het brengt het product zo mooi gelijkmatig aan.

Godiva Shampoo Bar van Lush

Shampoo bar - Godiva - Lush

Vorig jaar schreef ik er al over: shampoo bars. Ik had erover gehoord en wilde het graag uitproberen. Inmiddels zijn shampoo bars niet meer uit mijn leven weg te slaan! Ik ben werkelijk helemaal om. Het is niet alleen mooi voor de natuur dat je plasticloos haren wast, maar je haar zelf wordt er ook héél blij van. Mijn haar is schoner dan het ooit is geweest. Mijn favoriete shampoo bar is Godiva van Lush. Dit is een shampoo en conditioner in één. En een conditioner heb ik echt wel nodig. De andere soorten bars zijn ook heerlijk, maar mijn haar moet ook gevoed worden met een conditioner, anders zit het nergens naar.

Parfum

DKNY Red Delicious

Net als met deodorant gebruik ik ook diverse parfums. Vroeger had ik één favoriet, dat was echt mijn geur. Maar sinds Emporio Armani City Glam – alweer vele jaren geleden – uit het assortiment ging, wissel ik regelmatig. Een constante factor zijn de parfums van DKNY, Alien, Gucci Guilty, Paco Rabanne Lady Million en Michael Kors.

Overige favorieten

Cosmetic glove - Tandenstokers - Scheren - Pincet

Tot slot nog enkele andere favoriete beautyproducten, waaronder de Ecoco Cosmetic Glove. Dit product is de beste uitvinding die ik in tijden ben tegengekomen. Deze handschoen zat in augustus 2016 in de StyleTone box. Sindsdien heb ik meerdere van deze handschoenen extra gekocht. Het fijne is dat je hiermee je gezicht kunt reinigen zonder producten te kopen. Daarna gooi je het gewoon in de wasmand en gaat het mee in de wasmachine. Ook maak ik altijd gebruik van dunne tandenstokers; je zal je verbazen hoeveel er tussen je tanden blijft zitten na het tandenpoetsen.

Scheren doe ik altijd met de Intuition en de Intuition scheerblokjes. Toen ik dat in mijn tienerjaren ontdekte ben ik nooit meer teruggegaan naar scheerschuim. Het is toch ideaal dat je lekker onder de douche je benen kunt scheren? Het allerlaatste beautyproduct dat ik in dit artikel wil benoemen is een simpel pincet. Alhoewel, simpel. Er zit een lichtje in! Af en toe heb ik gewoon ook zo’n haartje dat even weg moet, maar ik niet goed zie als ik voor de spiegel sta. Je kunt ze kopen bij de Kruidvat en ik vind het ideaal.

Wat zijn jouw favoriete beautyproducten?

Deze post is al 1622 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Mijn favoriete beautyproducten

  1. Mijn favo product is sowieso moroccanoil! Dat helpt mijn haar echt goed qua droogte… Ik vroeg mij wel af als jij droogshampoo gebruikt krijg je dan roos? Ik heb bij een aantal doorgshampoos gehad dat ik jeuk krijg met als gevolg roos…

    x Polly