Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Blogtour | Lees het exclusieve dagboekfragment bij Dit is hoe het ging

Dit is hoe het ging - Astrid Boonstoppel

Lieve lezers, vandaag heb ik iets leuks voor jullie. Ik mag van uitgeverij Blossom Books namelijk een exclusief bonusfragment met jullie delen. Het gaat om een dagboekfragment bij Dit is hoe het ging, geschreven door Astrid Boonstoppel. Het dagboekfragment is geschreven vanuit het perspectief van Hannah, het zusje van hoofdpersoon Cato. Dit exclusieve bonusfragment is speciaal geschreven voor deze blogtour, en niet te vinden in het boek zelf. Extra speciaal dus!

Dit is hoe het ging is vanaf vandaag – Valentijnsdag 2019 – verkrijgbaar in de (online) boekhandel. In mijn artikel Alles dat je wilt weten over de boeken die Blossom Books voorjaar 2019 uit gaat geven vertelde ik al kort over dit boek voor fans van 13 Reasons Why en Pretty Little Liars. Het boek draait om zelfmoord, eenzaamheid en giftige vriendschappen. Het boek wordt verkocht met een zogenaamde trigger warning in verband met mogelijk choquerende inhoud. Hieronder geef ik je eerst wat meer informatie over Dit is hoe het ging. Scrol daarna zeker verder voor het dagboekfragment.

Over ‘Dit is hoe het ging’

Dit is hoe het ging - Astrid BoonstoppelDit is hoe het ging door Astrid Boonstoppel
Verschenen: 14 februari 2019 bij Blossom Books
Format: Paperback, Aantal pagina’s: 224
Genre: Young Adult, Psychologische Thriller

Cato Schmidt heeft alles: fijne ouders, bloedmooi zusje, leuk bijbaantje en vriendinnen uit het groepje populairste meisjes van de school. Maar Cato worstelt. Met zichzelf en haar pijnlijke verleden. En als haar perfecte leven barstjes begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. De enige bij wie ze terecht kan is Adrian, haar vriend die ze online heeft leren kennen en haar nooit zal laten vallen.

Astrid Boonstoppel is een veelbelovende nieuwe Nederlandse auteur. Ze schrijft al zolang ze zich kan herinneren: verhalen, nieuws- en persberichten, speeches voor politici en nu haar eerste Young Adult-roman.

Goodreads - Add to button

Sterren

Dagboekfragment bij Dit is hoe het ging

Dit is hoe het ging - Astrid Boonstoppel

24 oktober

Lief dagboek,

SORRY SORRY dat ik zolang niet heb geschreven. Ik had het gewoon TE druk.

Vooral met de verhuizing.

Ik snap nog steeds niet waarom we nou zo nodig weg moesten uit Rotterdam. Maar papa wilde het per se. En nu zit ik hier, in ons nieuwe huis, in Groenbeek. Ooit van Groenbeek gehoord? Nee, ik ook niet.

Mijn nieuwe kamer is best mooi en ik heb nu een badkamer die ik alleen met Cato hoef te delen, dus dat is wel beter dan in ons vorige huis. Maar ik mis Vincent en de hockey en mijn vriendinnen. Papa zegt wel dat ze hier ook een hockeyclub hebben maar misschien hebben ze daar al wel een supergoeie spits. Zaterdag ga ik kijken bij de club. Papa gaat mee. Volgens hem hoef ik me geen zorgen te maken maar ik hoop maar dat het goed gaat. Ben best zenuwachtig.

En ik ben zo MOE! Het is zo dodelijk vermoeiend, een nieuwe school. Ik doe elke ochtend mijn best om er goed uit te zien. Mijn outfit. Alles moet perfect zijn. Ik heb pijn in mijn kaken van al het glimlachen. Ik sta ’s ochtends een uur eerder op dan normaal. Haar, make-up. Enig idee hoe VERMOEIEND het is om altijd opgewekt en knap te zijn?

Ik HAAT het om de nieuweling te zijn. Als je even niet scherp bent, lig je eruit. En dat is wel het laatste dat ik wil. Ik ga niet, omdat papa toevallig wilde verhuizen, ineens bij de losers terechtkomen. Dat laat ik echt niet gebeuren. No way. Ik ben Cato niet.

Dat lijkt me verschrikkelijk, om Cato te zijn. Ik zag haar deze week op school. Ze was met een paar meisjes en ze zag er best blij uit. Het was lang geleden, dat ze er zo vrolijk uitzag. Geen idee of zij er nog veel last van heeft, van vorig jaar. Misschien gaat het op deze school beter. Ik hoop het voor haar.

Dan is er tenminste nog IEMAND die iets aan deze hele verhuizing heeft.

Want voor mij had het niet gehoeven.

Liefs,

Hannah

Sterren

Maakt dit dagboekfragment bij Dit is hoe het ging jullie net zo nieuwsgierig als dit deed bij mij? Of heb je het boek zelfs al besteld en zit je voor de brievenbus te wachten? Ik ga in elk geval snel verder lezen! Astrid Boonstoppel heeft een heerlijk vlotte schrijfstijl en ik móét weten hoe het verder gaat. Binnenkort kun je van mij een recensie verwachten van dit heftige boek. Kijk zeker ook uit naar de volgende artikelen in de blogtour van Dit is hoe het ging. Volgende week is Joost van Nerdy Geeky Fanboy aan de beurt.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Dit is hoe het ging?

Volg mij op: Bloglovin | Facebook | Twitter | Instagram | Goodreads

Deze post is al 1353 keer gelezen


Geef een reactie