Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Alles dat je wilt weten over de boeken die Blossom Books voorjaar 2019 uit gaat geven

Vorige week vrijdag reisde ik af naar Utrecht. Ik was namelijk door Blossom Books uitgenodigd voor het Influencer Event. Een ontzettend leuk event voor een klein gezelschap influencers. Onder het genot van pizza en de heerlijke Blossom Books thee kregen wij álles te horen over de nieuwste boeken van Blossom Books. Niet alleen de boeken van dit najaar, maar vooral óók de boeken die in het voorjaar van 2019 verschijnen. Ben je benieuwd naar alle informatie die we hebben gekregen? Wil jij weten wat wordt uitgegeven door Blossom Books voorjaar 2019? Lees dan snel verder!

Sterren

Spread the booklove shop

Pin Proud Bookjunkie

Laten we beginnen met de nieuwste toevoeging aan de Spread the Booklove Shop. Deze prachtige ‘Proud Bookjunkie’ pin is over ongeveer een week verkrijgbaar in de Spread the Booklove shop en kost €8,95.

Sterren

Najaar 2018

Sophie Pluim

Romeo & Julia

Ook Sophie Pluim, illustrator van het boek Romeo & Julia, was aanwezig tijdens het Influencer Event. Waar ik tijdens YALFU niet de kans had gehad het boek aan te schaffen en laten signeren, heb ik dat deze avond wel gedaan.

Sowieso was ik tijdens YALFU al heel enthousiast geworden over het boek, toen ik erachter kwam dat het geen hertelling was, maar dat het een klassieker is die geschikt is gemaakt voor jongeren (lees: makkelijker leesbaar, geen oud Nederlands, maar toch dicht bij het origineel gebleven).

Myrthe van Blossom Books vertelde dat ze wilden kiezen uit meerdere illustratoren, maar dat Sophie Pluim uit die illustratoren direct naar voren sprong. In een ommezwaai maakte zij al eerste schetsen voor de cover van het boek.

Ik heb het boek deze avond voor het eerst in handen gehad en in het echt is het boek nog véél mooier! Het is een prachtige linnen uitgave met goudfolie. En gezien Romeo & Julia een speciaal plekje in mijn hart hebben vind ik het extra leuk dat dit boek als eerst is hertaald. Het volgende boek dat op de planning staat? Frankenstein!

Goodreads - Add to button

Iskari. De gevangen koningin

Boekenleggers Iskari

Lotte vertelde ons ook nog even over deel twee in de Iskari-serie: De gevangen koningin. Dit boek komt eind deze maand uit en ook ik kijk er enorm naar uit. In mijn recensie van Iskari: de laatste Namsara, vertelde ik jullie al dat dit boek mij op voorhand totaal niet trok. Hadden we dit boek tijdens de leesclub niet uitgekozen, dan had ik het boek waarschijnlijk nooit gelezen. Zonde, want ik bleek het een verrassend goed boek te vinden.

Lotte vertelde nog een paar dingetjes over De gevangen koningin. Hoofdrollen zijn voor Roa en de broer van Asha, Dax. En Dax is lang niet zo dom als hij lijkt. In dit boek vind je wat meer politieke intriges. Nog steeds zijn er draken en die Game of Thrones feel, maar de nadruk zal iets verplaatsen. Fantastisch was toen Lotte vertelde over een stukje in het boek, over Dax. Ik kan mij niet exact meer herinneren wat de quote was, maar ik barstte in lachen uit, zo geweldig vond ik het.

Goodreads - Add to button

Sterren

Maar ook deze boeken komen dit najaar nog uit of zijn al uitgekomen: 67 SecondenEen bijna eindeloze afstandWat als dit het isLichtjaren (ik had een Engelse ARC, dus je kunt mijn recensie al lezen), Aartsrivalen en The Lunar Chronicles box. Allemaal leuke ideetjes voor Sinterklaas en/of Kerst!

Sterren

Voorjaar 2019

Laten we dan nu gaan kijken naar de fantastische boeken die we in de eerste maanden van 2019 kunnen verwachten.

Januari 2019

Grondvuur door Mirjam Gielen

Grondvuur heeft als centraal onderwerp het bombardement op Nijmegen in 1944. Normaal gesproken zou ikzelf bij deze wetenschap afhaken. Echter, dit boek lijkt mij oprecht heel erg interessant.

Ten eerste omdat Blossom Books wist te vertellen dat het bombardement niet op Nijmegen bedoelt was. Het was bedoelt voor de Duitsers, maar bombardeerden per ongeluk de Nederlanders. Hierdoor is dit bombardement in Nederland vooral stilgezwegen.

Ten tweede: hoewel het bombardement centraal staat, speelt niet het hele verhaal af in 1944. Het speelt zich ook af in 1979 en het heden. In 1944 lees je over Ans, die haar zus verliest tijdens het bombardement. Maar in 1979 lees je over haar dochter Eva, en hoe de gevolgen van het bombardement ook voor haar nog merkbaar zijn. En tot slot lees je ook over háár dochter, Julia, in het heden. Julia houdt van wielrennen en komt zodoende in Nijmegen terecht. In het huis van haar oma vindt ze een Jeugdstorm spel en daarbij vindt ze brieven van haar oma aan haar overleden zus. Zo kom je stukje bij beetje meer te weten.

Evermore – Sara Holland

Blossom Books Headquarters

Hét boek van Lotte van Blossom Books, gezien Everless het eerste boek was dat ze helemaal zelf heeft aangekocht. Ik raad dan ook aan om dit stukje te stoppen met lezen als je Everless nog niet hebt gelezen, maar wel van plan bent te gaan lezen.

Lotte was natuurlijk mega enthousiast over Evermore en somde kort op wat we kunnen verwachten:

 • Meer Liam; we krijgen in Evermore veel meer van hem en zijn verleden te zien en gaan hem beter leren kennen.
 • Je krijgt meer te zien van van het land/Sempera gezien Jules natuurlijk is vertrokken en door het land reist.
 • Verder zal je Sara Hollands liefde voor verhalen op scholen in het boek terug gaan zien in Bellwood Academy, de oude school van Liam.
 • Wederom zal eerst de hardcover verschijnen, en later de paperback.

De covers van de paperbackversies vind ik ook echt prachtig! Ik had de cover van Everless al – die zat namelijk in de Oh So Regal Fairyloot box -, maar die heb ik een tijdje terug verkocht omdat ik de Nederlandse versie wil gaan sparen. Deel één staat dus al in hardcover – én gesigneerd door Sara tijdens Yalfest! – te pronken in de kast, en ik ben zéér benieuwd naar Evermore. Nu is het dus nog de vraag of ik ze ook in paperback ga kopen…

Februari 2019

Gedichtkaarten door René OskamRené Oskam

In februari komt een leuk doosje uit met daarin 20 kaarten met gedichten, die je kan versturen. Het gedicht dat op het prikbord hing bij Blossom Books vond ik erg mooi, dus ik ben heel benieuwd naar deze kaartenset. Klik op de foto om een grotere versie te zien.

Dit is hoe het ging door Astrid Boonstoppel

Allereerst kregen wij een persoonlijke video te zien die opgenomen was door Astrid Boonstoppel. Helaas kon ze niet bij het Influencer Event aanwezig zijn, maar zo kon ze ons wel even vertellen over haarzelf en haar boek.

Dit is hoe het ging is waarschijnlijk ook wat voor jou als je houdt van 13 Reasons Why en Pretty Little Liars. Het boek draait om zelfmoord, eenzaamheid en giftige vriendschappen. Het boek zal verkocht worden met een zogenaamde trigger warning in verband met mogelijk choquerende inhoud.

Maart 2019

Marloes de Vries

Volwassen worden is optioneel door Marloes de Vries

Volwassen worden is optioneel is een stripboek of zogeheten graphic novel. We kregen tijdens het influencer event al diverse schetsen te zien, en mensen, ze zijn GE-WEL-DIG. Marloes de Vries is enorm grappig en weet zeer herkenbare zaken op papier te zetten. In dit geval dus allemaal in het thema “volwassen worden is optioneel”. Ik vond ze zo leuk, grappig en enorm waar. Dit boek gaat zéker gerecenseerd worden op Reviews & Roses zodra het boek is verschenen.

Feministen haten mannen door Scarlett Curtis

Het enthousiasme van Myrthe spatte van haar af toen ze vertelde over dit boek, de vertaling van Feminists don’t wear pink (and other lies). Zoals al duidelijk mag zijn is het een boek over feminisme. In dit boek vind je allerlei bijdrages van bekende mensen, zoals bijvoorbeeld Emma Watson.

Het boek zal, heel toepasselijk, worden gepresenteerd tijdens Internationale Vrouwendag (8 maart).

April 2019

Plantastic: Groene vingers kun je kweken door Mandy Bollegraaf

I NEED THIS! Blossom Books vertelde dat ze ook vrij veel non-fictie uit gaan geven, maar dat ze het zoveel mogelijk in balans proberen te houden met de young adult boeken. Maar als ze dit soort non-fictie boeken uitgeven moedig ik dat zeker aan.

Ik ben altijd jaloers op de stijl van Blossom Books’ kantoor (met dus al die planten) en hetgeen ik voorbij zie komen op Instagram van het interieur van Myrthe. En hoewel ik een grote liefde heb voor planten in huis, overleven ze het naar mijn mening niet lang genoeg. Ik snap niet wat ik verkeerd doe… Dit boek over plantenverzorging heb ik dus liever nog vandaag dan morgen. Is het al april 2019?

Titel Touching Juliette deel 5 kleiner

Defy Me door Tahereh Mafi

De Nederlandse titel is nog niet bekend, maar je kon er afgelopen week wel op stemmen tijdens de momenten waarop je gewoon bij Blossom Books binnen kon lopen (tijdens de boekenweek voor jongeren). Uiteraard heb ik ook gestemd, en wel op Weersta Me. De Nederlandse vertaling staat in principe gepland voor april 2019, maar alles hangt natuurlijk af van wanneer ze de inhoud ontvangen en kunnen beginnen met vertalen.

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit - Bianca ToepsMaar je ziet er helemaal niet autistisch uit door Bianca Toeps

In Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit vertelt Bianca Toeps over het leven met autisme. Het boek opent de ogen van zowel jongeren als volwassenen omtrent vooroordelen en misvattingen, en dat allemaal op een luchtige manier.

De cover vind ik ook ontzettend leuk, en kijk eens hoe de ‘BB’ is geplaatst. Fantastisch, het lijkt net alsof het op het t-shirt staat. Klik op de foto voor een grotere versie.

Mei 2019

Allemaal Amerikaanse Jongens door Jason Reynolds en Brendan Kiely

Het kan zijn dat de titel nog lichtelijk veranderd, daar waren ze nog niet helemaal over uit. Jason Reynolds kun je kennen van zijn net in het Nederlands verschenen boek in vrije vers: 67 Seconden. Hoewel All American Boys al wat ouder is (uit 2015), vind Blossom Books dat het een boek is dat relevanter is dan ooit.

Ook ik vind dit boek ontzettend interessant klinken. Myrthe vertelde dat het boek gaat over een donkere jongen waar een politieagent direct zijn oordeel over heeft. In een supermarkt struikelt een oudere vrouw over hem. Een politieagent komt vlak hierna aan, en trekt meteen zijn conclusies en houwt op hem in.

Aan de andere kant heb je een blanke jongen. Die politieagent? Dat was de beste vriend van zijn broer. Die donkere jongen? Dat is zijn klasgenoot. Hij zit er tussenin. Maar allemaal, zijn ze Amerikaans. Het boek laat zijn licht schijnen op de onderwerpen racisme en politiegeweld.

Sterren

Dat was het mensen. Ik hoop dat ik jullie enthousiast heb gemaakt voor deze boeken. Want één ding is zeker: ik kan niet wachten tot het voorjaar van 2019 begint en al deze boeken verkrijgbaar zijn.

P.s. alle aanwezig influencers kregen de kans boeken te winnen om weg te geven. Denk aan een exemplaar van Lichtjaren, Iskari deel 1 en 2 of bijvoorbeeld de paperback boxset van The Lunar Chronicles. Mijn winactie kun je medio januari/februari 2019 verwachten. Dat duurt nog even, maar hé, dan heb je wel iets om naar uit te kijken!

Deze post is al 1332 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Alles dat je wilt weten over de boeken die Blossom Books voorjaar 2019 uit gaat geven

 1. Wat tof dat je hier bij was! Het verrast me dat ze zoveel non-fictie gaan uitgeven, vind ik eigenlijk wel tof. Feministen haten mannen lijkt me in elk geval heel leuk, aangezien ik DAMN HONEY ook super vond. Verder wacht ik het nog even af, want behalve Defy ME en misschien Allemaal Amerikaanse Jongens springt er nog niet echt iets voor me uit. Al is de docent in mij wel nieuwsgierig nar Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit haha.

  • Jaaaa, ze brengen steeds meer non-fictie uit. Ze zullen natuurlijk niet stoppen met YA, maar ze vinden het duidelijk leuk om ook non-fictie uit te brengen. Past ook wel bij ze.

 2. Ik ben vooral benieuwd naar de gevangen koningin, aartsrivalen en evermore. Was er nog iets verteld over King Of Scars en Merciful Crow van Margaret Owen? Die twee gaan ze toch ook uitgeven?

 3. Do

  Wauw wat super veel en super leuk nieuws! Wat leuk dat Blossom Books ook meer non fictie gaat uitgeven. All American Boys is een van mijn favoriete boeken en ik ben echt heel blij dat nog meer mensen het kunnen lezen nu het vertaald wordt!