Categorieën: Boeken, Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekbloggers enquête #2 | Boeken en Bloggen

Boekbloggers enquete 2

Bij Craving Pages kwam ik de boekblogger enquête tegen. Ik noem mijzelf een omni blogger gezien Reviews & Roses niet toegespitst is tot alleen boeken, maar ik hou van lezen en doe ook veel met boeken op Reviews & Roses, dus ik vul de boekblogger enquête graag in! Hij is in drie delen opgedeeld. Gisteren zag je mijn Terugblik, vandaag het deel Boeken en Bloggen en op de laatste dag van het jaar kun je meekijken tijdens mijn Vooruitblik. Lees je mee?

1. Wat is je favoriete boekenblog van 2014?

Dit is een lastige vraag. In de blog top 3 tag noemde ik al drie favorieten terwijl ik makkelijk een top twintig kan maken. Maar vooruit, laat ik dan toch maar één boekenblog noemen. Dit is dan toch Craving Pages. Joany kan zo heerlijk schrijven dat zelfs als ze een enorm lange tekst schrijft je er zo makkelijk doorheen vliegt, gewoonweg omdat het weer zo’n leuk stuk is.

2. Welke review, die je het afgelopen jaar hebt geschreven, is je favoriet?

Toegespitst op reviews over boeken natuurlijk, dan ga ik voor mijn recensie van Ik wist het van Chantal van Gastel. De recensie rolde gewoon uit mijn spreekwoordelijke pen en ik heb hele positieve reacties op die recensie gehad – wat het natuurlijk extra leuk maakt.

Ik wist het - Chantal van Gastel

3. Wat is je favoriete boekgerelateerde ontdekking van het afgelopen jaar?

Eigenlijk zijn dat twee dingen, namelijk: boekenblogs en The Book Depository. Een goede vriendin van mijn broertje wees mij dit jaar op het bestaan van The Book Depository. Ik koop vaak Engelse boeken en zij vertelde mij dat dat goedkoper kan, tsjah wie wil dat nou niet? Ik heb Paypal aangemaakt en deed mijn eerste bestelling bij The Book Depository. Het duurt even voordat je het binnen hebt, maar het scheelt wel veel in de kosten! Dat vind ik het wel waard als het niet uitmaakt dat je boek na drie weken aankomt.

buy the book from The Book Depository, free delivery

*Mocht je bestellen via deze link, dan krijg ik daar een hele kleine commissie voor (een paar cent). Deze commissie gebruik ik om een klein deel van de hostingkosten te betalen.

Ook boekenblogs heb ik ontdekt dit jaar. Ik begon in september met Reviews & Roses omdat ik ook graag recensies wilde schrijven over boeken, en bij het opzetten van mijn blog ontdekte ik een wereld aan andere (boeken)blogs. Wat een heerlijkheid om te ontdekken dat er zoveel boekliefhebbers zijn! 🙂

4. Wat is jouw mooiste boekenblog moment van 2014?

Zoals ik al zei ben ik eigenlijk een omni blogger, maar op het gebied van boeken staat het bloggersevent van Zomer & Keuning heel erg hoog op mijn lijstje van mooiste momenten sinds ik ben begonnen met bloggen. Het was een event dat tevens fungeerde als boekpresentatie van het boek Laat me jou zijn van Petra Kruijt en ik voelde mij echt vereerd dat ik uitgenodigd was – ik ben immers pas een beginnend blogger. Ja, dat is absoluut mijn mooiste boekenblog moment van 2014.

Bloggers bij Zomer & Keuning

5. Heb je meegedaan aan challenges dit jaar? Zo ja; hoe is dat voor je uitgepakt?

Ik deed mee met de Reading Challenge van Goodreads en had hem ingesteld op tien boeken. Het is niet veel, maar meestal las ik twee tot vier boeken per jaar, dus dit leek mij wel een uitdaging. Halverwege het jaar heb ik het aangepast naar vijftien boeken, want ik had de Divergent serie ontdekt en die bestond op dat moment al uit drie boeken die ik in sneltreinvaart achter elkaar uit heb gelezen. En er waren nog veel meer boeken die ik wilde lezen. Ik kan met trots vertellen dat ik de challenge heb gehaald!

Hebben jullie meegedaan aan challenges?

Deze post is al 1916 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Boekbloggers enquête #2 | Boeken en Bloggen

 1. Sas

  Leuke vragen & antwoorden heb je ingevuld! Ik kom volgens mij voor het eerst op je site, wat een leuk blog heb je! Ik ga hier even verder neuzen 🙂

 2. Wat een leuke groepsfoto! Ik kan me helemaal voorstellen dat dat een erg leuk event was. Ik heb zelf geen echte challenge gedaan dit jaar, behalve dat ik meer boeken wilde lezen dan in 2013, en dat is gelukt!

 3. Leuk om te lezen!
  Ik heb mezelf net weer lid gemaakt van de bieb.
  Overigens ga ik binnenkort wat “vrijlaten” via bookcrossing, dus mocht je het lezen op mijn site of op Twitter, dan kun je op jacht. Haha.

 4. wat goed dat je de challenge zelfs nog hebt kunnen bijstellen!
  Ik leg mezelf qua boeken lezen nooit een doel op omdat ik periodes heb dat ik veel lees en periodes dat ik minder lees. Die kan ik helaas niet voorspellen 😉