Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Kerstverhalen – Vi Keeland & Penelope Ward

Kerstverhalen - Vi Keeland en Penelope Ward

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Kerstverhalen – Vi Keeland & Penelope WardKerstverhalen door Vi Keeland, Penelope Ward
Vertaler: Karin Pijl, Lona Aalders
Verschenen: 9 november 2023 bij Love Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 256
Genre: Contemporary, Kerst, Kort verhaal, Romantiek
Lees ook: De Baas, Egotripper, Op staande voet, De tweede kans
Rating: 3.5 Stars | Spicy: half-flame
Goodreads

Een weddenschap op een winteravond.

Een strijd tussen twee buren over feestverlichting.

Twee vreemden die een taxi moeten delen tijdens een sneeuwstorm.

Vi Keeland en Penelope Ward schreven vijf heerlijke verhalen voor de feestdagen. Kom in de feeststemming met deze winterse bundel vol humor en romantiek.

Een samenwerking

Nadat ik al twee keer eerder een boek van de samenwerkende handen van Keeland en Ward had opgepakt, durfde ik de gok met gemak nogmaals te nemen. En gezien we richting de kerst gaan is het ook alleen maar leuk dat er nu een bundel korte verhalen van hun hand is verschenen rondom het thema kerst getiteld Kerstverhalen. Ben ik hier net zo enthousiast over als over hun volwaardige boeken?

Kerstverhalen - Vi Keeland en Penelope Ward

Kerstverhalen

In de bundel Kerstverhalen zijn in totaal vijf korte verhalen verzameld. Drie van de verhalen zijn verhalen die eerder al eens zijn verschenen als e-books en luisterboeken (Superman, Kerstmis in New York en De grote kerstleugen), maar nu dus ook als paperback. Inclusief twee gloednieuwe verhalen: Een koude kerst en Een feestelijk foutje. In tegenstelling tot hun andere verhalen zijn deze nog best kuis. Voor degenen die júíst van spice in hun verhalen houden zal dit een tegenvaller zijn. Voor anderen zal dit juist een pluspunt zijn. Of misschien zit je er net als ik tussenin, en vind je beide niet erg. De gordijnen gaan in elk geval netjes dicht voordat de spannende dingen gebeuren.

Korte verhalen…

Na het lezen van de korte verhalen in Kerstverhalen, ben ik van mening dat Keeland en Ward beter zijn in het schrijven van wat langere verhalen. De korte verhalen zijn vermakelijk, maar missen echt dat stukje diepgang waardoor het verhaal meer body krijgt. Mijn favoriete korte verhaal is dan ook met gemak De grote kerstleugen, het korte verhaal dat ruim één derde van deze bundel beslaat. De personages zijn net wat meer uitgediept en er is net iets meer ruimte om het verhaal goed op te bouwen.

Kerstverhalen - Vi Keeland en Penelope Ward

Sterk en minder sterk

Dat betekent overigens niet dat ik alle andere korte verhalen in Kerstverhalen slecht vond. Ik heb namelijk ook enorm genoten van Een feestelijk foutje. De andere verhalen waren vermakelijk, maar gewoon minder sterk. Bijvoorbeeld door dialogen die te weinig kans hadden om goed opgebouwd te worden waardoor ze onrealistisch overkwamen. Ook kwamen bepaalde thema’s in bijna elk verhaal terug. Zo is er in praktisch elk verhaal wel iemand overleden waarbij dit een belangrijk plotpunt is. En in veel verhalen kwam aan bod dat ze overdadig kerstversiering gebruiken in verband met het in ere houden van de liefde voor kerst van die overledene. Het zijn mooie thema’s, maar ze hadden wel iets meer diversiteit hierin mogen aanbrengen.

Eindoordeel

Heb je even geen zin in een dik boek, maar wil je wel af en toe genieten van een kerstverhaal? Of wil je graag heel veel kerstverhalen achter elkaar aan lezen? Dan is deze bundel Kerstverhalen van Vi Keeland en Penelope Ward echt iets voor jou. Met vijf korte verhalen word je echt in een romantische kerststemming gebracht. Mijn favoriet is het langste verhaal van de vijf, dus mochten ze nog vaker korte verhalen schrijven, dan bij voorkeur graag iets langer. Op die manier weten ze nog net iets meer diepgang in het verhaal en de personages te creëren en heeft het verhaal meer kans van slagen. Al met al heb ik genoten van dit boek en ben ik er doorheen gevlogen.

Lees jij graag korte verhalen?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 230 keer gelezen


Geef een reactie