Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Misfit – Elle Kennedy

Misfit - Elle Kennedy

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Misfit – Elle KennedyMisfit door Elle Kennedy
Vertaler: Jeannet Dekker
Serie: Prep #1
Verschenen: 23 maart 2023 bij Love Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 408
Genre: Contemporary, New Adult
Lees ook: De Deal, De Fout, Het Einde, Het Doel, De Jacht, Anders dan je dacht, Het Graham Effect, Het Geheim
Rating: 4.5 Stars | Spicy: two-flames

RJ Shaw weet niet wat hem overkomt als zijn moeder vertelt dat ze halsoverkop met een rijke man gaat trouwen. Maar dat is niet de enige verrassing: hij heeft ineens een stiefbroer, genaamd Fenn. En RJ moet naar de school waar Fenn ook naartoe gaat: Sandover Prep School, een fancy kostschool voor rijke jongens. RJ kan zich niet veel vreselijkere dingen voorstellen.
De andere andere jongens op school zijn… interessante types. Hij ontmoet bijvoorbeeld Lawson, pure chaos in de vorm van een veel te knappe jongen, en diens kamergenoot Silas, die zo keurig lijkt dat hij wel iets te verbergen moet hebben.

RJ is niet van plan op Sandover te blijven, dus neemt hij zich voor om iedereen op afstand te houden. Maar dan ontmoet hij aan de rand van de campus de knappe Sloane Trescott. Haar sarcastische vibe intrigeert hem gelijk. Er is maar één probleem: Sloane is verboden terrein. Ze is namelijk de dochter van de directeur van Sandover.

Misfit is de nieuwe New Adult-sensatie van bestsellerauteur Elle Kennedy. Het is het eerste deel van een de Sandover Prep-serie, die zich afspeelt op een kostschool voor rijke jongens.

Sandover Prep School

Als je zegt Elle Kennedy, dan zeg ik: geef me alles. Want wát een fijne schrijfster is dit! Nee, niet iedereen zal weg zijn van haar boeken. Maar wanneer je van boeken over personages van rond college leeftijd wilt lezen waarin een mooi verhaal gecombineerd wordt met wat spice, dan zit je bij Elle Kennedy helemaal goed. Misfit krijgt op de ‘Steamy-schaal’ van Love Books twee vlammetjes, van de vier toekenbare vlammetjes. Zou je eventueel nog meer spice willen, dan kan je eventueel haar Mannen in Uniform-serie proberen die alleen als e-book en als audioboek beschikbaar is. Maar genoeg gekletst, het is tijd om over te gaan naar de bespreking van Misfit!

Misfit - Elle Kennedy

Misfit

Misfit is deel één in de Prep-serie. Het verhaal begint met een bruiloft. RJ’s moeder gaat zeer plotseling met een rijke man trouwen; de vader van Fenn. Ze heeft vaak genoeg scharrels, maar blijkbaar is dit ‘the one’. Het helpt dat hij stinkend rijk is, terwijl zij amper rondkomen. Kleine bijkomstigheid: vanaf nu moet hij ook naar Sandover Prep School. Een kostschool voor jongens van rijke ouders, die allemaal wel ‘iets’ hebben gedaan dat niet door de beugel kan. Hier leert hij de vrienden van Fenn kennen, maar ook de oudste dochter van het schoolhoofd, Sloane. Zij wonen namelijk op het terrein van de campus. Maar ja, loner en computernerd RJ is hier niet om vrienden te maken. Toch? Als subplot vind je ook nog een mysterie dat opgelost dient te worden. Het is maar goed dat RJ een hacker is…

Meerdere perspectieven

Waar Misfit voornamelijk draait rondom RJ Shaw en Sloane Trescott, lees je vele verschillende perspectieven. Deze zijn mooi ingedeeld per hoofdstuk met de naam van het personage erboven. De personages zijn daarnaast verschillend genoeg dat je niet in de war raakt over wie je aan het lezen bent. Er zijn hierdoor meerdere verhaallijnen, waardoor ik denk dat deze serie uit minstens drie delen zal bestaan. En ik heb zo ook al ideeën over wie de hoofdpersonen zullen gaan zijn van die boeken ^^.

Net als eerdere verhalen van Elle Kennedy kent Misfit heerlijke personages met elk hun eigen gebreken. En ja, die gebreken zijn misschien wel rode vlaggen, maar daarom zijn dit soort boeken ook guilty pleasures, denk er alsjeblieft niet te hard over na. Maar de personages worden echt, en je gaat om ze geven. RJ is anders dan de meeste andere hoofdpersonen in dit soort boeken, gezien hij juist een computernerd is en erg bekend op the dark web. Al weet ze dat wel weer op te vijzelen door hem magischerwijs toch het lichaam van een sporter te laten hebben, én stiekem ook best goed te laten zijn in sport. Dat is dan wel weer typisch. Het was mooi geweest als hij niet óók nog goed was in sport.

Misfit - Elle Kennedy

Puberjongens

Let wel, Misfit is een boek met perspectieven van meerdere jongens rond de achttien jaar. Verwacht dus ook typisch haantjes gedrag, grootspraak en ze denken natuurlijk maar aan één ding: seks. In mijn ogen heeft Elle Kennedy goed neergezet hoe het zou kunnen gaan op een school met alleen maar jongens. Misschien iets over de top, maar toch vond ik het erg goed. Daarbij heeft elk personage wel iets dat intrigeert. Vooral Lawson is compleet losgeslagen. Ik denk dat er een heel mooi, misschien wel tranentrekkend, verhaal aan de grondslag ligt. Hoewel ik bij RJ en Sloane geen tranen heb hoeven laten, vond ik het wel heel mooi hoe ze elkaar, juist als ‘misfits’ hebben leren kennen.

Eindoordeel

Fans van Elle Kennedy weten hoe heerlijk vlot zij schrijft, en haar boeken zijn echte guilty pleasures. Zo ook Misfit. Nadat je al een mooi verhaal hebt gelezen over personages die je graag een dikke knuffel zou willen geven (of naar wilt kijken met een kwijlbakje op schoot), komt daar dan het einde in zicht. Eindelijk komt daar een onthulling van iets waar je, al sinds het voor het eerst werd genoemd in het verhaal, op zit te wachten. Je slaat de pagina om en: NIKS! Ja, het dankwoord. Maar man, nu wil ik dolgraag door naar deel twee. Die is in het Nederlands nog niet aangekondigd, maar als we Love Books lief aankijken gaan ze die ook wel uitgeven toch? Deel twee, Rogue, over Fenn en Sloanes zusje Casey, is dit voorjaar (2023) net verschenen in het Engels.

Ben jij al bekend met Elle Kennedy?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Jessica Dillema

Over Jessica: Jessica (1990) is de oprichter van niet alleen Reviews & Roses, maar ook van de leesclub The Awesome Book Club. Dit doet ze naast haar vaste baan als HR medewerker, en dáárnaast scharrelt ze ook nog eens bij als fotograaf. Ze is gek op romans, new adult en fantasy, maar leest ook nog regelmatig een young adult of neemt een ander uitstapje.

Jessica’s favoriete boekenserie op dit moment is de Uit Bloed en As-serie van Jennifer L. Armentrout.

Deze post is al 472 keer gelezen


Geef een reactie