Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Cockleberry Bay Staycation | Rosa Larkin & het ideale weekend in Cockleberry Bay

Cockleberry Bay Staycation

Samen met een aantal andere bloggers doe ik mee aan de blogtour rondom de Cockleberry Bay serie. Alle deelnemers lezen alle drie delen in de serie én schrijven een artikel voor de Cockleberry Bay Staycation. De wat? Door middel van de staycation artikelen krijg je het gevoel dat Cockleberry Bay echt bestaat, en beschrijven we allemaal ons ideale weekend in Cockleberry Bay. Voor deze gelegenheid ben ik in de huid van hoofdpersonage Rosa Larkin gekropen. Ik stelde haar telefonisch enkele vragen om zo het ideale weekend in Cockleberry Bay te plannen. Waar moet je heen en wat moet je gezien hebben? Je leest het vandaag.

NB. dit interview is gebaseerd op het begin van, en algemene zaken in, Het Winkeltje in Cockleberry Bay om zo spoilergevaar te voorkomen. Uiteraard is alles in dit Cockleberry Bay Staycation artikel gebaseerd op mijn eigen verbeelding. Alle verwijzingen in het artikel betreffen verwijzingen naar andere deelnemers in de Staycation.

Hoi Rosa! Voordat we los gaan over Cockleberry Bay, kun je iets over jezelf vertellen?

Hi Jessica, en natuurlijk de lezers van dit artikel! Natuurlijk kan ik wat over mijzelf vertellen. Ik ben Rosa, een losbandige twintiger, opgegroeid in Londen, waar ik tot voor kort woonde bij mijn goede vriend Josh. Recent ben ik onverwacht naar Cockleberry Bay verhuisd. Dat was wel even een hele stap hoor. De notaris vertelde mij dat ik een winkeltje in Cockleberry Bay had geërfd, samen met een hele som geld. Ik snapte er niks van. Ik ben immers opgegroeid zonder ouders, heb geen familie en ook niet veel vrienden. Hoe kan ik dan zomaar zoiets erven? Ik besloot echter de sprong te wagen en hierheen te verhuizen. Samen met mijn hond Hot Dog woon ik nu in het appartementje boven het winkeltje en heb ik het winkeltje opgeknapt en geopend. Cockleberry Bay is heel anders dan Londen, maar het is een prachtig kustdorpje.

Het winkeltje in Cockleberry Bay - Nicola May

Deel 1 in de Cockleberry Bay-serie – Lees mijn recensie

Wauw, wat een kans! Je zegt dat Cockleberry Bay heel anders is dan Londen. Waarin zit hem het verschil?

Waar moet ik beginnen, haha. Waar je in Londen continu bedrijvigheid hebt en er altijd licht is, heb je dat in Cockleberry Bay niet. Je kunt hier echt tot rust komen onder een pikzwarte sterrenhemel. Over die pikzwarte sterrenhemel gesproken. We  hebben hier in Cockleberry Bay niet zoveel straatlantaarns. Dus mocht je ‘s avonds besluiten nog een wandeling te willen maken, neem dan wel even een zaklantaarn mee. Waar je in Londen overigens vrijwel anoniem je leven kunt doorbrengen, gaat je dat in Cockleberry Bay niet lukken. Dat heb ik op de harde manier geleerd. Iedereen kent elkaar. Mocht je Edie trouwens ontmoeten laat dan vooral niet teveel los als je niet wilt dat iedereen het weet. Dat is de grootste roddeltante in het dorp.

Bedankt voor de  tip. Terwijl ik op onderzoek uitging naar een logeerplek kwam ik de Ship Inn tegen. Is dit een aanrader?

Hmmm… ik houd er eigenlijk niet van om negatief te spreken tegen mensen die ik nog niet zo goed ken. Maar als ik heel eerlijk ben zou ik je dat afraden. Sheila, de eigenaar van de Ship Inn, is best wel geniepig. Ik vertrouw haar absoluut niet. Er zijn zelfs mensen die verdenken dat ze expres een brand heeft veroorzaakt bij The Lobster Pot. The Lobster Pot is trouwens een plek die ik je van harte aanraad. Je kunt er niet alleen logeren, maar ook heerlijk eten en de eigenaren, Raff en Jacob zijn de liefste mensen die ik ooit heb ontmoet. Eén van de familieleden van Raff kan een prachtig deuntje zingen en treedt er regelmatig op. Mocht je trouwens niet alleen op mijn mening af willen gaan, lees dan ook gerust het verhaal van Fee. Ze raakte maar niet uitgepraat over de heerlijke bedden en het lekkere eten (bij Priscilla kun je een foto van de kreeft vinden die op het menu staat). Maartje trouwens ook, die heeft zelfs de zanger aan de haak geslagen! Haha.

Ik zie je in Cockleberry Bay - Nicola May

Deel 2 in de Cockleberry Bay-serie – Lees mijn recensie

Goed, allemaal boeken bij de Lobster Pot, wie weet loop je er wel de liefde van je leven tegen het lijf! Maar weer even terug naar het weekendje weg: als we eenmaal in Cockleberry Bay zijn aangekomen en zijn gesetteld bij de Lobster Pot. Wat kunnen we in Cockleberry Bay doen om ons te vermaken?

Je moet sowieso even een wandeling de heuvel op maken! Het is een behoorlijke klim, maar het uitzicht is het absoluut waard. Pas er wel goed op dat je niet te dicht bij de rand langs loopt. Het is een nare val naar beneden. Maar dat uitzicht, wauw! Wanneer je vervolgens weer naar beneden loopt kom je uit bij Coffee, Tea or Sea. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het strand en je kunt er heerlijk eten. De eigenaresse, Sara, maakt de heerlijkste baksels. Wanneer je weer bijgetankt bent kun je een fijne wandeling over het strand maken om nog even lekker uit te waaien.

Voordat je weer terug gaat naar The Lobster Pot voor het diner, ga dan zeker ook even langs bij mijn winkeltje. Je vindt daar alles voor je lieve huisdieren en ook nog enkele leuke kleine souvenirs. Je zei dat je twee katten hebt toch? Op Brens blog vind je een heel leuk artikel met een shoplog met items die ze bij mij heeft gekocht. En wanneer je ‘s avonds in het café/restaurant geniet van de swingende live muziek, bestel dan ook de heerlijke biercocktail naar het recept van Raff. Mocht je trouwens een beetje zweverig aangelegd zijn dan raad ik je aan om even langs Seaspray Cottage te gaan. Mary Cobb en Queenie zijn een beetje op zichzelf, maar ze kunnen als de beste voorspellingen en tarotkaart lezingen doen. Het is bijna eng zo goed…

Dat klink heerlijk, ik denk dat ik snel maar even een weekendje Cockleberry Bay moet gaan boeken!

Superleuk Jessica. Ik kijk er naar uit om je na de Coronacrisis in het echt te mogen ontmoeten. Wanneer je hier bent geweest, vul je dan ook de Cockleberry Bay tag in?

Cockleberry Bay Staycation

Op 13 juli verschijnt mijn recensie van het laatste deel in de Cockleberry Bay-serie. Geniet ondertussen van de andere Cockleberry Bay Staycation artikelen.

Waan jij jezelf al in Cockleberry Bay?

Deze post is al 2806 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Cockleberry Bay Staycation | Rosa Larkin & het ideale weekend in Cockleberry Bay