Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #8

Deze boeken las ik de laatste tijd

Het is alweer tijd voor een nieuw deel van mijn kwartaallijkse boekenoverzicht, de eerste van 2020! Maar uiteraard kijk ik nog terug op boeken die ik las in 2019. Zoals jullie van mij gewend zijn plaats ik elk kwartaal een artikel met daarin alle boeken die ik dat kwartaal heb gelezen, genaamd ‘Deze boeken las ik de laatste tijd’. In het vierde kwartaal van 2019 las ik 7 boeken. Niet zoveel als ik had willen lezen (12, ten minste) en helaas heb ik de Goodreads Challenge hiermee ook niet gehaald. Voor het eerst in jaren! Toch heb ik in 2019 heerlijke boeken gelezen. Op Goodreads kun je ook mijn jaar in boeken bekijken. Kijk je hier mee naar de boeken die ik heb gelezen in oktober, november en december 2019?

p.s. Klik op de boekcover om mijn volledige recensie te lezen.

Sterren

Our Dark Duet - Victoria SchwabOur Dark Duet – Victoria Schwab

Monsters of Verity #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

THE WORLD IS BREAKING. AND SO ARE THEY.

KATE HARKER isn’t afraid of monsters. She hunts them. And she’s good at it.

AUGUST FLYNN once yearned to be human. He has a part to play. And he will play it, no matter the cost.

THE WAR HAS BEGUN.

THE MONSTERS ARE WINNING.

Kate will have to return to Verity. August will have to let her back in. And a new monster is waiting—one that feeds on chaos and brings out its victims’ inner demons.

Which will be harder to conquer: the monsters they face, or the monsters within?

Mijn mening | Hoewel ik prima had genoten van This Savage Song, was het niet perse mijn nieuwste favoriet. Our Dark Duet komt daar echter dichter bij in de buurt. Vanaf het begin zat ik lekker in het verhaal, en doordat ik de personages al kende leefde ik sneller met ze mee. August maakte weer een interessante ontwikkeling door, en Our Dark Duet eindigde verrassend. Ook de nieuwe vrienden van Kate vond ik een leuke toevoeging. Ik vind het dan ook jammer dat hier op een gegeven moment niks meer mee wordt gedaan. De nieuwe bad guy was interessant, maar mocht achteraf gezien nog wel iets meer diepgang hebben. Al met al heb ik echter genoten van Our Dark Duet en was het boek in een mum van tijd uit.

Sterren

De Kleuren van Schaduw - V.E. SchwabDe kleuren van schaduw – V.E. Schwab

Shades of Magic #2Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad dat van Lila Bard kruiste. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell ’s nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.

Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude vrienden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die ’s nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan…

Mijn mening | De kleuren van schaduw is een heerlijk vervolg op De kleuren van magie. Het is een lekker dik boek, en het verhaal verveelt geen moment. De stukken in Wit Londen voelden ietwat los te staan van het verhaal, ook al hoort het er natuurlijk wel bij. Ik weet ook niet hoe ik het beter kan omschrijven, het is echt een gevoel dat ik had. De Element Spelen zijn gaaf om over te lezen, en de ontwikkeling van Lila springt er echt uit in dit boek. De kleuren van schaduw bevat zowel grote persoonlijke ontwikkelingen alsook veel actie. Het einde is enorm spannend. Ik kan niet wachten tot het derde en afsluitende deel.

Sterren

The Queen's Rising - Rebecca RossThe Queen’s Rising – Rebecca Ross

The Queen’s Rising #1Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Brienna Colbert knows what it’s like to be an outsider. Cast aside from her family in the northern kingdom of Maevana, she’s been raised in the south. While some are born with a talent for one of the five passions – art, music, dramatics, wit and knowledge – Brienna struggles to discover hers until she chooses knowledge, and with it comes a very unusual skill.

When a dangerous plot against the northern kingdom comes to light, Brienna’s passion proves invaluable to a rebellion she never even knew existed. Will she choose loyalty to her present or her past? For a queen is destined to rise and reclaim the northern throne, and Brienna might just be the one who holds the key to it all…

Mijn mening | The Queen’s Rising / De terugkeer van de koningin is een boek waar ik nieuwsgierig naar was, maar toch lang heb laten liggen. Dom natuurlijk, want tijdens het lezen kwam ik erachter hoe heerlijk dit boek is. The Queen’s Rising heeft personages die je in je hart sluit, en een interessant verhaal waardoor je continu wilt doorlezen. Door de overzichten voorin het boek dacht ik dat het verhaal te voorspelbaar zou worden, maar er zitten nog behoorlijk wat plottwists in waar ik echt van heb genoten.

Hoewel The Queen’s Rising een mooi gesloten einde heeft – ook al had ik van enkele personages misschien nog wel meer over hun toekomst willen weten – en hiermee prima een standalone had kunnen zijn, blijkt dat er gewoon een vervolg is! Deze is in het Nederlands nog niet uit, maar in het Engels al wel. Ik ben enorm benieuwd hoe Rebecca Ross nog een compleet nieuw boek aan dit verhaal kan toevoegen. The Queen’s Resistance ga ik dan ook absoluut lezen. Al is het maar omdat ik meer wil lezen over deze personages.

Sterren

The Burning Shadow - Jennifer L. ArmentroutThe Burning Shadow – Jennifer L. Armentrout

Origin #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Nadat Evie Luc heeft ontmoet, is haar leven totaal veranderd. Ze is erachter gekomen dat ze niet altijd Evie is geweest, maar ze kan zich hier niets van herinneren. Haar zoektocht naar wie ze is – en was – brengt haar dichter bij Luc, maar ook hij heeft niet overal antwoord op of wil haar dat niet geven. Eén ding weet Evie zeker: ze is verliefd. En niet zo’n beetje ook. Maar houdt Luc ook van haar of denkt hij nog steeds aan het meisje dat zij vroeger was?

Ondertussen heerst er grote paniek vanwege een mysterieus griepvirus, waar zelfs mensen aan overlijden. De Luxen worden beschuldigd voor de verspreiding van de ziekte, maar Luc en Evie weten zeker dat de Luxen onschuldig zijn en willen de waarheid achterhalen. Die blijkt nog schokkender dan ze dachten.

Mijn mening | The Burning Shadow is een boek dat net als ieder ander Armentrout boek vlot wegleest. Het zijn boeken waarbij je niet teveel hoeft na te denken en waar je gewoon van kunt genieten. Het zijn ook geen boeken die je tot in het diepste moet uitpluizen, want daarvoor zijn ze niet bedoeld. Ik heb weer genoten van het verhaal. Al denk ik wel dat diverse stukken ingekort hadden kunnen worden, waardoor de actie wat eerder van start zou zijn gegaan. Ik ben enorm benieuwd naar hoe het verhaal zal eindigen in The Brightest Night.

Sterren

Net als in de film - Rachel WintersNet als in de film – Rachel Winters

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Evie Summers dreigt haar baan bij een Londons filmagentschap kwijt te raken, tenzij ze notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te schrijven. Het probleem? Hij weigert. Maar Evie weet een deal te sluiten: als ze kan bewijzen dat je verliefd kunt worden net zoals in een film, dan schrijft Ezra de romcom die haar baan zal redden. Geïnspireerd door klassieke romcoms van The Weddingplanner tot Notting Hill zet Evie het ene na het andere meet-cute scenario in scene, op zoek naar De Ware. Kan ze bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in de film?

Mijn mening | Net als in de film is net als, jawel, in de film. Een heerlijke feelgood geïnspireerd door vele fantastische romcoms. Wie ook het dankwoord leest zal ontdekken dat enkele situaties in het boek uit het leven van Rachel Winters zijn gegrepen. De boodschap van dit boek is bovenal: laat je niet ontmoedigen en leef je dromen. Een heerlijk boek om rond kerst – en elk moment ervoor en erna, want feelgood kan altijd – te lezen.

Sterren

Zomer in Carrick Park - Kirsty FerryZomer in Carrick Park – Kirsty Ferry

Tempest Sisters #1Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Een zomerse trouwerij. Vijftig cupcakes. En een man die ze nooit meer zou zien, dacht ze…

Als Joel Leicester het hotel binnenloopt waar Rosa Tempest werkt, kan ze haar ogen bijna niet geloven. Van alle hotels in heel noordelijk Yorkshire, moet juist de man die haar hart heeft gebroken, Carrick Park binnen wandelen.

De laatste keer dat Rosa Joel zag, was toen ze na een doldwaze vakantie voor zijn voordeur stonden en werden begroet door een vrouw die beweerde zijn verloofde te zijn. Rosa is toen niet blijven hangen om Joels kant van het verhaal te horen. En nu, zes jaar later, heeft het lot dus een onaangename verrassing voor haar in petto. Want de toch al desastreuze trouwerij op Carrick Park kan namelijk alleen worden gered als Rosa en Joel met elkaar samenwerken.

Mijn mening | Van mij had Zomer in Carrick Park best wat dikker mogen zijn zodat de personages en gebeurtenissen iets meer uitgediept konden worden. Echter is het verhaal wel lekker vlot geschreven, en heb je het boek door het aantal pagina’s in een mum van tijd uit. Voor de prijs van €9,95 zal ik waarschijnlijk eventuele andere boeken van Kirsty Ferry ook nog wel een keer oppakken in de winkel.

Weetje: Zomer in Carrick Park is het eerste (los te lezen) deel in een serie over de Tempest Zusters. Het is mij momenteel nog onduidelijk of de andere delen ook vertaald zullen worden.

P.s. door dit boek kreeg ik spontaan zin in cupcakes. Je bent gewaarschuwd.

Sterren

Egotripper - Vi KeelandEgotripper – Vi Keeland

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Emerie is ’s avonds laat nog haar nieuwe kantoor aan het inrichten, als er een inbreker voor haar neus staat. Wanneer ze hem met haar krav-maga-skills te lijf gaat, vindt hij dat alleen maar hilarisch. Hij blijkt helemaal geen inbreker te zijn: hij is Drew Jagger, de echte huurder van het pand. Emerie is opgelicht, en de huurbaas aan wie ze de aanbetaling heeft gedaan is nergens meer te vinden.

Drew krijgt medelijden met Emerie wanneer hij hoort hoeveel geld ze kwijt is, en dat ze nu met meubels en al op straat staat. Hij doet haar een aanbod: als ze zijn telefoon opneemt zolang zijn secretaresse op vakantie is, mag Emerie nog even in zijn kantoor blijven tot ze een nieuwe plek heeft gevonden.

Drew is ietwat arrogant, drop dead gorgeous, en een nietsontziende echtscheidingsadvocaat. Emerie is zachtaardig en een succesvolle relatietherapeut. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Behalve dan een wederzijdse aantrekkingskracht die met de dag lastiger wordt om te weerstaan.

Mijn mening | Egotripper is een prettig en makkelijk leesbaar verhaal. Hoewel het leuk is om te lezen over de opbloeiende relatie tussen Drew en Emerie, was hetgeen het verhaal echt interessant maakt, de diepere laag in het verhaal van Drew. Je gaat met hem meeleven en gaat om Drew en Emerie geven.

Sterren

Met welke boeken heb jij het jaar afgesloten?

Deze post is al 2936 keer gelezen


Geef een reactie