Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Our Dark Duet – Victoria Schwab

Our Dark Duet - Victoria Schwab

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. This Savage Song.

Boekrecensie | Our Dark Duet – Victoria SchwabOur Dark Duet door V.E. Schwab, Victoria Schwab
Serie: Monsters of Verity #2
Verschenen: 13 juni 2017 bij Greenwillow Books
Format: Hardcover, aantal pagina's: 510
Genre: Dystopia, Fantasy, Young Adult
Lees ook: De kleuren van magie, This Savage Song, De kleuren van schaduw, Het onzichtbare leven van Addie LaRue
Rating: 4 Stars | Goodreads

THE WORLD IS BREAKING. AND SO ARE THEY.

KATE HARKER isn't afraid of monsters. She hunts them. And she's good at it.

AUGUST FLYNN once yearned to be human. He has a part to play. And he will play it, no matter the cost.

THE WAR HAS BEGUN.

THE MONSTERS ARE WINNING.

Kate will have to return to Verity. August will have to let her back in. And a new monster is waiting—one that feeds on chaos and brings out its victims' inner demons.

Which will be harder to conquer: the monsters they face, or the monsters within?

En meteen verder…

Recent kon je al mijn recensie lezen van This Savage Song, het eerste deel in de Monsters of Verity-serie. Ik las het boek tijdens mijn vakantie in Noorwegen, en gelukkig had ik ook deel twee, Our Dark Duet, bij mij. Zo kon ik direct verder, hoezeee!

Our Dark Duet

In This Savage Song las je over de ontmoeting tussen Kate en August, en over alles dat gaande is in Noord en Zuid Verity. Na een vluchtpoging en vele verwondingen, gaan ze op het einde allebei hun eigen weg. August terug naar Zuid Verity en Kate naar een andere stad. Our Dark Duet pakt het verhaal zes maanden later op. Kate is een soort van gesetteld in Prosperity en August heeft de functie van Leon overgenomen. Er zijn enkele dingen gaande in Verity waar ik niks over kan vertellen, gezien dat dit een twist bevat ten opzichte van gebeurtenissen in This Savage Song. Kate is echter op monsters gaan jagen in Prosperity en heeft zelfs enkele vrienden gemaakt.

Our Dark Duet - Victoria Schwab

Nieuwe personages en diversiteit

Er zijn ook enkele nieuwe personages in Our Dark Duet. De belangrijkste zijn Soro en Alice. Soro is een Sunai, net als August. Alleen is Soro, anders… Wat ik vooral verwarrend vond in het begin is dat ervoor gekozen is dat Soro zichzelf onzijdig voelt. Het is dus geen hij of zij, maar als er over hem gesproken wordt dan gebeurt dit altijd in de vorm “they”. In het begin snapte ik er dus niks van en dacht ik dat Soro misschien een ééneigige tweeling was ofzo, haha. Maar nee, hij is gewoon onzijdig. En ik weet dat ik hem nu een hij noem, maar ik blijf “hen” verwarrend vinden, haha. Wel is het zeker goed dat ze zoiets toevoegt hoor! Altijd goed dat diversiteit een plek krijgt in boeken. Maar dit type voornaamwoord vind ik gewoon altijd enorm verwarrend.

Betrokkenheid en diepgang

Waar ik in mijn recensie van This Savage Song zei dat ik niet genoeg betrokken was bij Kate en August, was ik dat in Our Dark Duet wel. Mogelijk helpt het dat ik ze al kende van het eerste deel, maar ook dat ik de ontwikkeling van August erg goed vond, en ik verder het verhaal in Our Dark Duet ook nog eens leuker vond. Hier en daar rekte V.E. Schwab het allemaal iets te lang. Zeker met de bad guy – kom op, onderneem eens actie! Maar zelfs daar ging ik toch nog verrassend snel doorheen. Er zijn overigens een soort van twee bad guys. De ene is echt volledig nieuw en vond ik zeker interessant. Al had ik er achteraf nog wel iets meer diepgang in gewild. Waar kwam het vandaan, hoe zat hij in elkaar, dat soort zaken had ik nog wel willen leren.

Our Dark Duet - Victoria Schwab

Verrassend einde

Bijzonder vind ik dat Our Dark Duet niet eindigde zoals ik had verwacht. Mijn verwachting: View Spoiler ». Our Dark Duet bevat dus wel enkele twists die het verhaal een interessante wending geven. En hoewel ik niet had verwacht dat het laatste stuk zo zou verlopen, vind ik het wel een mooie toevoeging aan het verhaal. Het maakt het realistischer. Wat ik jammer vind is dat wat betreft Kate’s vrienden niet echt een mooie afronding plaatsvindt. View Spoiler » Nu blijft het een beetje in het luchtledige hangen.

Conclusie

Hoewel ik prima had genoten van This Savage Song, was het niet perse mijn nieuwste favoriet. Our Dark Duet komt daar echter dichter bij in de buurt. Vanaf het begin zat ik lekker in het verhaal, en doordat ik de personages al kende leefde ik sneller met ze mee. August maakte weer een interessante ontwikkeling door, en Our Dark Duet eindigde verrassend. Ook de nieuwe vrienden van Kate vond ik een leuke toevoeging. Ik vind het dan ook jammer dat hier op een gegeven moment niks meer mee wordt gedaan. De nieuwe bad guy was interessant, maar mocht achteraf gezien nog wel iets meer diepgang hebben. Al met al heb ik echter genoten van Our Dark Duet en was het boek in een mum van tijd uit.

Welke boeken van Victoria Schwab hebben jullie gelezen?

Deze post is al 1340 keer gelezen


Geef een reactie