Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Een onzeker licht – Alexandra Bracken

Een onzeker licht - Alexandra Bracken
Een onzeker licht – Alexandra BrackenEen onzeker licht door Alexandra Bracken
Serie: The Darkest Minds #3
Verschenen: 24 januari 2018 bij Karakter Uitgevers
Format: Paperback, aantal pagina's: 478
Genre: Dystopia, Fantasy, Sciencefiction, Young Adult
Lees ook: De Overlevenden, Onvergetelijk
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

De overlevenden zullen nooit ophouden te vechten. Maar hun persoonlijke strijd kan het falen van hun missie betekenen.

Ruby kan niet terugkijken. Gebroken door een ondraaglijk verlies reizen zij en de kinderen die de aanval van de regering hebben overleefd naar het noorden om zich te hergroeperen. Alleen Ruby kan hun zeer gevaarlijke gevangene Clancy Gray onder controle houden. Maar er is geen garantie, slechts een kleine fout kan ertoe leiden dat Clancy een ravage in hun hoofden aanricht.

Ruby heeft weten te ontsnappen, maar duizenden Psi-kinderen zitten nog vast in de heropvoedingskampen en lijden onder de erbarmelijke omstandigheden. Ruby ziet het als haar missie hen te bevrijden. Daarnaast is ze vastbesloten de regering - de initiator van de kampen - te ontmaskeren en ten val te brengen.

Terwijl de spanningen toenemen, bedreigen concurrerende idealen Ruby's missie. Met het lot van een generatie in handen is er geen ruimte voor fouten. Een fatale beslissing kan de wereld in vlammen doen opgaan...

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. de voorgaande delen.

Een onzeker licht

Gezien ik vrij lang doe over de boeken in de The Darkest Minds-serie, moet ik tussen de boeken door altijd even een pauze nemen van de serie. Op die manier kan ik namelijk ook nog wat andere boeken een kans geven. The Darkest Minds is niet mijn favoriete boekenserie, maar ik geniet er zeer zeker wel van (anders zou ik niet een gehele serie lezen xD). Ik vind de verschillende gaven erg interessant en na Onvergetelijk stonden nog diverse interessante verhaallijnen open. Zouden ze in Een onzeker licht goed afgesloten worden?

Een onzeker licht - Alexandra Bracken

Eerste helft pakte mij niet genoeg

Net als voorgaande delen voelt ook Een onzeker licht vrij traag aan. Alexandra neemt de tijd om de laatste stukken van de verhaallijnen uit te schrijven. Waar ik dat bij de eerste twee delen niet perse erg vond, merkte ik wel dat Een onzeker licht mijn interesse af en toe even kwijt raakte. Het was pas over de helft dat het boek een wat sneller tempo aan ging houden en er ook daadwerkelijk wat gebeurde. Als je mij nu zou vragen hoe het boek begon, zou ik je dat eerlijk gezegd niet meer kunnen vertellen. Vergeten.

Waarom gaan mijn favo personages dood?

De personages zijn wel nog net zo levendig als altijd. Ik merk echter wel dat alleen hoofdpersonen, zoals Ruby, Liam, Chubs, Zu, Cate en Cole, blijven hangen. Op een gegeven moment komen er twee personages terug View Spoiler » en wist ik écht niet meer wat hun functie ook alweer was geweest in voorgaande delen en zelfs Alban kon ik mij niet helemaal meer voor de geest halen. Ze zijn niet blijven hangen. Dat is jammer, want daardoor duurt het soms ook wat langer om een bepaalde scène te snappen. Ik baal stiekem ook een beetje dat de personages die mij écht beklijven, nog meer dan de oorspronkelijke vier, personages zijn die de serie niet overleven. View Spoiler » Die tweede vond ik ook vrij abrupt in het boek verwerkt.

Een onzeker licht - Alexandra Bracken

Actie!

Zodra de actie wat meer komt, en de personages ook echt iets gaan doen, vond ik het verhaal ook interessanter worden. Hier kan ik niks over vertellen gezien ik dan zeer zeker spoilergebied betreed. Wat ik ook erg leuk vond om over te lezen in Een onzeker licht waren de Stewart-broers. Ze zijn allebei eigenwijs en hebben een kort lontje. Dit levert enkele heerlijke scènes op. Ik hou van Cole. Stiekem vind ik hem duizend maal leuker dan Liam, haha.

Conclusie

Nieuwsgierig ben ik zeker naar het verhaal van Suzume (deel 4, Nagelaten), welke vijf jaar na Een onzeker licht afspeelt. Hoewel ik nieuwsgierig ben naar hoe het land ervoor staat na vijf jaar, vind ik het ook eng zo’n extra deel vanuit een ander personage geschreven. Is het niet teveel van het goede? Een onzeker licht vond ik al wat minder sterk, zeker de eerste helft. Maar als Nagelaten eenzelfde tempo heeft als Een onzeker licht in de tweede helft aanhield, dan vind ik dat al een stuk prettiger. Een onzeker licht wil je in elk geval zeker lezen wanneer je de eerste twee delen ook hebt gelezen. Eindelijk kom je erachter hoe het af gaat lopen met Clancy, wat de echte oorzaak is van deze afwijking bij kinderen, wat er gaat gebeuren met de heropvoedingskampen, en of ze genezen kunnen worden van hun krachten.

Wat vind jij van de The Darkest Minds-serie?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Karakter Uitgevers in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1200 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Een onzeker licht – Alexandra Bracken