Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Event | Magic & Mahem Tour – Leigh Bardugo

List en Leugens

Op Halloween avond was het zover: de releaseparty van het boek List & Leugens (vertaling van Six of Crows) door schrijfster Leigh Bardugo, georganiseerd door Blossom Books (de Nederlandse uitgeverij van haar boeken). En niet alleen dat; ze was er namelijk zelf ook bij! Met de Magic & Mayhem Tour bezocht Leigh Bardugo meerdere landen om te vieren dat Six of Crows gereleased werd. Kaartjes waren slechts tien euro, dus niks hield mij tegen. Ik reisde helemaal af naar Rotterdam voor een avond vol plezier en neem jullie mee in dit verslag.

Deuren open!

Hoewel de deuren van boekwinkel Donner (wauw, wát een winkel!) pas om half zeven open zouden gaan zat ik al om zes uur op het stoepje voor de ingang. Ik weet nog dat ik het apart vond dat ik de enige was die zo vroeg was, maar al snel vertelden twee behulpzame meiden dat er ook mensen bij de andere ingang stonden. Andere ingang? Ik ben niet bekend in Rotterdam, dus hoe moest ik weten dat er twee ingangen waren, haha. Uiteindelijk ben ik meegelopen naar de andere ingang en dat bleek inderdaad de juiste ingang te zijn. Niet veel later werd het steeds drukker en drukker, en kwamen ook de dames aan die ik ken. Het is zo leuk dat ik gewoon in mijn eentje ergens heen kan gaan, maar altijd gezellig aan mag sluiten bij hun.

Goodiebag

GoodiebagList en Leugens poster

Iets na half zeven ging dan eindelijk een deur open en jippie, we bleken aan de goede kant te staan en waren als één van de eersten binnen. Na het scannen van je kaartje ontving je direct een goodiebag. Hierin zat een leuke roodkapje mok, een zakje hot chocolate voor in die mok, twee boekenleggers – waar ik als verzamelaar héél erg blij mee ben! -, een promotionele poster van List & Leugens, een iPad notitieblokje, een kaartje waarop stond in welke signeergroep je zat en een lotnummer voor de loting. De goodiebag tas zelf is trouwens ook een plaatje!

Interview

Leigh Bardugo

Nadat we een mooi plekje uit hadden gezocht was het wachten op Leigh Bardugo. Ze is trouwens echt totaal anders dan ik dacht. Zowel in gedrag als uiterlijk, want eerst wist ik niet zeker of ze er wel echt aankwam. Ze ziet er heel anders uit dan bijvoorbeeld op deze foto. Maar serieus, wat een leuke vrouw! Ik had geen notitieboek bij mij en het interview was ook te lang om uit te schrijven, maar ik kan je wel vertellen dat ze down to earth en echt supergrappig is.

Ze zat vol energie, bleef continu vrolijk en we lagen om de haverklap dubbel door haar opmerkingen. Wetende dat er zo’n leuke vrouw achter de boeken zit zorgt bij mij eigenlijk direct voor extra leesplezier bij de boeken. Gelukkig was het interview redelijk spoilervrij. Ik zweer plechtig dat ik mee wilde doen aan de Grisha Readalong, maar uiteindelijk ben ik er niet aan toegekomen, oktober was erg druk. Wel had ik Schim en Schaduw al gelezen.

Grisha Games

Leigh Bardugo - The Grisha Games

Ook waren er de Grisha Games. Twee meiden hadden tijdens de Grisha Readalong de prijs gewonnen om het op te nemen tegen Leigh Bardugo in de Grisha Games. De Grisha Games bestond uit vragen over Young Adult boeken in Nederland, over de Grisha trilogie en over Leigh zelf. Natuurlijk wist Leigh vrijwel alle vragen wel te beantwoorden, zij is tenslotte de schrijfster van de boeken. Uiteindelijk vonden een aantal van ons wel dat de Grisha Games iets te lang waren, ze hadden het aantal vragen wel mogen halveren om het echt interessant te houden. Uiteindelijk werd één van de dames tot winnaar uitgeroepen door Leigh, maar ook de ander ging niet zonder prijs naar huis; Leigh beloofde beide namelijk superleuke Grisha Goodies. Leigh is zo lief!

Loterij

Naast het interview en de Grisha Games vond ook een loterij plaats, met heel veel prijzen! List & Leugens werd meerdere keren verloot, alsook posterborden van List & Leugens (gesigneerd!). Je kon ook winnen dat je als allereerste vooraan in de rij mocht staan voor de signeersessie (gewonnen door birthday boy Joost) en meer. Helaas won ik met lotnummer 25 niks, maar ik had dan het boek dan ook al gekocht dus dat was niet erg. Blossom Books is in elk geval erg gul geweest!

Taart en cupcakes

Six of Crows taart

Nadat het interview, de games en loterij voorbij waren kwam een mooie taart ten tonele. Ik zat helaas helemaal aan de andere kant waardoor ik de taart eerst niet zag, maar uiteindelijk zijn we omgelopen en hebben we de taart nog even kunnen bekijken vanaf de andere kant. Ik hoorde dat één van de medewerkers van Donner deze zelf gemaakt had, supermooi! Ze hadden ook Grisha cupcakes. Ik heb eerst een cupcake gehad en aan het eind van de avond ook nog een klein stukje van de taart, beide overigens echt superlekker!

Gastenboek

Gastenboek Leigh Bardugo - Thyrze Esmee JessicaGastenboek - Winter is coming collage

Toen brak de eerste signeersessie aan. Gezien een aantal van ons, inclusief ikzelf, in groep twee zaten moesten we nog even wachten. We schreven ons eerst in voor de Break Out Game en zouden om negen uur aan de beurt zijn, dus ook nu moesten we nog wat tijd opvullen. Samen met Thyrze en Esmee liepen we de winkel rond en gingen we ook bij het gastenboek langs. Zie je trouwens dat mooie handschrift van Thyrze?! Ze schreef namens ons drieën wat leuks voor Leigh Bardugo in het gastenboek, maar terwijl ze schreef kwam Esmee met het geniale idee om Winter is coming erin te schrijven. Ik moedigde het van harte aan, want Leigh is een groot fan van Game of Thrones en ik weet zeker dat ze het geweldig vindt als ze het gastenboek doorbladert en dan plotseling Winter is coming te zien staan. Met hugs & kisses van Jon Snow uiteraard.

Break Out Game

Break Out Game

Om negen uur was het eindelijk tijd voor de Break Out Game. Donner was vroeger een bank en ze hebben onder de winkel echt een enorme kluis die zich goed leende voor dit spel. We kregen een eerste vraag en achter elk antwoord stond een kluisnummer, maar alleen in de kluis bij het juiste antwoord lag de volgende vraag. We spraken af lezers en runners te hebben (het voelde een beetje als een soort Maze Runner haha). Een aantal gingen dus in het midden van de kluis door de vragen en de anderen stonden in diverse hoeken klaar bij de kluisjes. We gingen letterlijk zo snel dat ik de vragen amper heb meegekregen, maar ik mocht mooi wel kaartjes uit de kluisjes vissen, what a rush! We gingen echt supersnel, maar helaas gingen we na een vraag of vier/vijf wel de mist in en stopte het spel voor ons. Maar… we waren uiteindelijk de besten van de slechtsten en wonnen hiermee wel mooi een prijs! Wat het is dat weten we nog niet want we krijgen het per post toegestuurd, maar ik ben in elk geval blij. Gooooo team! O ja, we heetten trouwens Team Four, omdat Leigh in het interview had gezegd dat ze dat nummer vreselijk vond – het is overigens mijn geluksnummer, dus yay! Edit 18-01-2016: Nadat het wel erg lang duurde tot we onze prijs kregen is er contact geweest. Beetje jammer/lullig, maar het blijkt dat ze later een ander als winnaar hebben uitgeroepen en het daarheen gestuurd hebben en wij krijgen – naast een excuses – helaas niks meer.

Signeersessie

Met Leigh Bardugo

Voor de signeersessie waren we in twee groepen ingedeeld. Het was dan ook de bedoeling dat van half negen tot kwart over negen iedereen die op hun kaartje groep 1 had staan als eerste in de rij zou gaan staan en vanaf kwart over negen groep 2. Hier werd helaas niet op gecontroleerd en was er al snel eigenlijk helemaal geen sprake meer van groep 1 en groep 2. Erg jammer. Samen met Esmee, Madelon (na al zoveel met elkaar gesproken te hebben, hebben we elkaar eindelijk ontmoet!) en Ellis hebben we drie kwartier lang heerlijk kletsend in de rij gestaan/gezeten. Eerst nog redelijk opgewekt, maar ik moet zeggen dat de vermoeidheid na een tijdje wel behoorlijk insloeg. Maar zonder die lieve meiden was het een stuk saaier geweest, dus ik ben erg blij dat ik met hun in de rij stond!

Tegen elven was het dan eindelijk zover; ik gaf mijn camera aan degene die een foto zou maken en gaf mijn boeken aan Leigh. Ik was best wel moe dus ze overviel me een beetje toen ze mij een vraag stelde. Dat had ik helemaal niet verwacht! Ze vroeg me of ik een favoriet personage had en doordat ik zo snel niet uit mijn woorden kwam vertelde ik dat ik ze allemaal leuk vond. Ook vroeg ze of ik Six of Crows al gelezen had, en daarop antwoordde ik dat ik er snel in zou gaan beginnen. Echt superlief dat ze een praatje wilde maken terwijl ze signeerde, superleuk. Nogmaals, wat een fantastische vrouw! Daarna gingen we nog op de foto, en toen was het helaas echt voorbij.

The end

Gesigneerde boeken van Leigh Bardugo - Schim en Schaduw - Six of Crows

Het overgrote deel van de 180 bezoekers was inmiddels al naar huis en ook ik wilde snel naar de parkeergarage. Het was elf uur, ik was enorm moe en moest nog twee uur rijden (deels in mist, blegh). Gelukkig ben ik weer heelhuids thuisgekomen, kan ik nagenieten van een superleuk en supergezellig event en yay, ik heb een gesigneerde versie van Schim en Schaduw en Six of Crows!

Happy happy happy! Was jij erbij? Wat vond jij ervan?

Deze post is al 1822 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Event | Magic & Mahem Tour – Leigh Bardugo

  1. Eigenlijk wel leuk om te lezen dat jij haar er in het echt ook anders zag uitzien. Niet dat ik haar ontmoet heb, maar toen ik de foto’s van het event zag was dat meteen mijn eerste reactie.