Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Reading Challenge 2016 – Update #1

Reading Challenge 2016 Update 1

Jaaaa, het is tijd voor de allereerste reading challenge update van 2016! Loop ik op schema? Daar kan ik heel kort over zijn: Nee. Het begin van 2016 was niet echt mijn kwartaal en dus loop ik heel erg achter. Ik ga er echter vanuit dat ik het later dit jaar nog wel weer inhaal, bijvoorbeeld in de zomer. Mijn reading challenge heb ik ingesteld op 40 boeken en momenteel heb ik er zes gelezen.

Ook doe ik natuurlijk mee met de boekenbingo van The Book Diaries en ik zal je helemaal onderaan deze update precies laten zien hoever ik gevorderd ben met de kaart. Bij elk boek afzonderlijk kun je zien voor welk vakje ik deze meetel.

Stripes

Misschien ooit - Colleen HooverMisschien ooit – Colleen Hoover

Er zijn van die momenten dat het leven niet doet wat je wilt. Daar kan de 22-jarige Sydney over meepraten. Ze heeft het allemaal:een studie, een baan en een leuke vriend. Tot laatstgenoemde vreemdgaat. Ja, je hoort het goed: hij doet het met een of andere bimbo. Dat is dus einde relatie. Punt.

Hoewel Sydneys hart gebroken is, raakt ze al snel in de ban van haar buurman, Ridge, die ’s avonds op zijn balkon gitaar speelt. Ze kan haar ogen niet van hem afhouden als hij zo gepassioneerd muziek maakt. Wanneer ze met elkaar in contact komen, klikt het onmiddellijk. Maar Ridge heeft al een vriendin: Maggie. Het kan dus niets worden tussen hem en Sydney. Of misschien toch, ooit?

Boekenbingo: Een prachtig boek

Ik vind dit boek moeilijk te omschrijven. Er zijn niet genoeg woorden waarmee ik dit verhaal recht doe. En omdat ik een specifiek element niet kan benoemen in verband met spoilergevaar vind ik het nog lastiger. Je moet gewoon echt even mijn gehele recensie lezen. Misschien ooit is een prachtig verhaal met bijzondere en unieke elementen die op zo’n manier in het verhaal verwerkt worden dat je niet kunt stoppen met lezen. Dit is een absolute must-read; niet voor misschien ooit, maar wel nu! Dit boek moet je lezen, neem dat maar van mij aan. Je wordt verliefd op de personages, ja, zelfs de bijpersonages. De muziek die bij dit boek hoort is fantastisch en brengt een extra dimensie in het verhaal, en het verhaal lees je in een mum van tijd uit. Hup, lezen jij!

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Misschien ooit

Stripes

Het laatste licht - Jen MinkmanHet laatste licht – Jen Minkman

Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn… maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven.

Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat.

Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?

Boekenbingo: Een boek met magie

Vind je religies, mythologieën, droomwerelden, engelen en het paranormale fantastisch, dan is dit echt een boek voor jou. Ik heb uiteindelijk gemixte gevoelens bij het verhaal. De eerste helft voelde voor mij traag aan en ik miste spanning en cliffhangers, het verliep allemaal een beetje zoals ik verwachte na wat in het verhaal werd gezegd en hierdoor miste ik de-doorlees-drang. Daarnaast hielp het niet echt dat om de zoveel tijd plotseling een woord Welsh erin werd gegooid, dit vond ik namelijk enorm afleiden. Maar gelukkig was daar de tweede helft waar ik plotseling in het verhaal werd getrokken door verandering van omgeving en meer spanning. Aan haar schrijfstijl heb ik niks op te merken; Jen Minkman schrijft vlot waardoor je soepel door het zeker originele verhaal gaat, en geen moment hoef je je te heroriënteren wanneer geschakeld werd tussen de realiteit, de droomwereld en het verleden. Ik had vooral op de eerste helft dus nog wel wat op- en/of aanmerkingen, maar heb dankzij de tweede helft het boek met plezier gelezen.

HartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van Het laatste licht

Stripes

Exit USA - Suzanne PetersExit USA – Suzanne Peters

Als Lana op een dag thuis komt, betrapt ze haar vriend Pascal met een andere vrouw. Ze toont geen genade en maakt het direct uit met hem. Wat volgt is een onzekere periode van eenzaamheid. Hoe kan ze haar leven weer opbouwen? Waar moet ze wonen? Hoe moet ze haar familie uitleggen dat ze Pascal écht niet kan vergeven? Om tot rust te komen boekt ze een groepsreis naar de Verenigde Staten. Een land dat ze altijd al eens wilde bezoeken. Drie weken lang rondreizen met mensen die niks van haar relatiebreuk weten. Daar heeft ze mooi de tijd om te bedenken wat ze met haar leven wil.

Dan blijkt dat Pascal dezelfde reis heeft geboekt en hij is niet van plan Lana opnieuw te laten gaan…

Boekenbingo: Een boek dat je beoordeelt met 4 sterren

Exit USA is een heerlijke roman, die aan de ene kant te kort aan voelt, maar aan de andere kant ook precies goed is verteld in het huidige aantal pagina’s. Je leeft mee met Lana, die niet weet wat ze met haar ex aanmoet nu hij dezelfde reis als haar heeft geboekt, terwijl ze tot rust wilde komen. Het verhaal is erg realistisch in beeld gebracht en dit zorgde ervoor dat ik mij goed in de hoofdpersoon kon verplaatsen. Hoewel het verhaal in principe in elk land af had kunnen spelen, ben ik blij dat het zich in de USA afspeelt, want als USA fan geeft dat voor mij sowieso een extra lading en was het zelfs dé reden dat ik mijn oog op het boek heb laten vallen. Exit USA is een heerlijk boek dat je in no-time uit hebt en je vertelt over omgaan met tegenslag, de invloed van de mening van anderen en dat je vooral je eigen weg moet volgen.

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Exit USA

Stripes

Kleermakerszit - Layla AlizadahKleermakerszit – Layla Alizadah

Iedereen snapt wel dat het moeilijk is om iemand te verliezen, en iedereen snapt wel dat het gevoel ongelooflijk klote is. Maar niemand kan het uitleggen. De leegte is niet te beschrijven. Het voelt alsof er een scheur in je hart zit, die heel erg zeer doet. Je zult wel denken dat dit overgaat, maar dat is niet zo. De leegte is zo onvoorstelbaar groot.

Ik heb eigenlijk nooit echt begrepen waarom we figuurlijk altijd het hart gebruiken om onze gevoelens te uiten. Tot op de dag dat ik mijn beste vriend verloor, toen snapte ik het. Ik voelde de pijn en begreep het onmiddellijk: de pijn kwam uit mijn hart.

Kleermakerszit vertelt het verhaal van de zeventienjarige Lucy. Na de dood van haar vader weet ze niet wat ze met zichzelf aan moet. Ze probeert de draad van haar leven weer op te pikken en de band met haar moeder te versterken, maar dan gaat het helemaal mis…

Boekenbingo: Een slecht boek

Kleermakerszit is een boek waarin zeker potentie zit, maar eigenlijk nog in de kinderschoenen staat. Het verhaal is geschreven als een soort opsomming en samenvatting van gebeurtenissen (vaak “en toen dit, en toen dat”) en wat extra dialoog had zeker niet misstaan. De schrijfster had de scènes (en personages) uitgebreider kunnen beschrijven en meer diepgang kunnen toevoegen. Het boek geeft mij het gevoel dat de schrijfster potentie heeft, maar dat haar schrijfstijl nog niet dusdanig is ontwikkeld om al een boek te laten publiceren.

Hartje½

Lees mijn volledige recensie van Kleermakerszit

Stripes

Drie vrienden een huis en een klusjesman Astrid HarrewijnDrie vrienden, een huis (en een klusjesman) – Astrid Harrewijn

Noor, de ideale vriendin en dochter, krijgt een prachtige baan aangeboden als conservator bij het Van Gogh Musem. Een kans die ze met beide handen aangrijpt –  ook al moet ze ervoor van Maastricht naar Amsterdam verhuizen. Deze drastische stap wordt haar niet in dank afgenomen door haar vriend en ouders. Haar jongere zusje Kiki, nog geen dertig, bewust single, wild en onbezonnen, werkt voor kunstenaar Jeff Koons en brengt zijn nogal spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk in Amsterdam. En dan is er nog Noors studievriend Joost, een archeoloog en kunsthistoricus die werkt als adviseur bij het Rijksmuseum.

Noor, Kiki en Joost betrekken samen een ietwat verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Ze delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over werk. Tot Noor op een groot schandaal in de kunstwereld stuit. Haar vrienden moet ze erbuiten houden, haar geliefde wil niets horen over het werk dat ze belangrijker schijnt te vinden dan een leven met hem, en als ze niet oppast brengt ze zichzelf ook nog in gevaar.

Boekenbingo: Een boek waarin iemand is overleden

Hoewel ik genoten heb van Drie vrienden een huis (en een klusjesman) kan ik het geen pageturner noemen. Het is een roman die lekker wegleest, maar je ook redelijk makkelijk even opzij legt als het tijd is om te koken. Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) is zeker een aanrader als je een fijne roman wilt lezen waar ook wat spannende momenten in zitten. Leuk voor kunstliefhebbers, maar ook als je net als ik helemaal niks hebt met de kunstwereld. Harrewijn zorgt ervoor dat je het leuk vindt. Daarnaast is het boek ook leuk voor diegenen die graag een boek willen lezen waarbij de hoofdpersoon al wat verder in het leven is, Noor is namelijk een dertiger. Ik heb trouwens gelezen dat er een volgend deel zal verschijnen met huisgenoot Joost in de hoofdrol. Gelukkig maar, want ik had al het gevoel dat de verhaallijnen van Joost en Kiki nog niet helemaal afgesloten waren en wilde nog graag wat meer over hun lezen. Al met al kijk ik dus zeker uit naar het tweede deel!

HartjeHartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)

Stripes

Lobster - Tom Ellen en Lucy IvisonLobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison

Hannah en Sam kennen elkaar niet, maar hebben allebei dezelfde missie: niet als maagd naar de universiteit gaan. Niet dat ze nou per se op zoek zijn naar hun lobsters, nee, seks is gewoon iets wat ze een keer gedaan moeten hebben, zodat ze verder kunnen met hun leven. Ze hebben hiervoor nog precies één zomer. Maar in plaats van een onvergetelijke vakantie vol jaloermakende romantiek en stomende seksmarathons, gaat het er tijdens de zomer van zowel Hannah als Sam nogal awkward aan toe. De nutteloze, maar goedbedoelde raad van vrienden en genante dates helpen ook niet echt tegen hun diepgewortelde angst om voor altijd seksloos door het leven te gaan. Gelukkig helpt het lot een handje om hen bij elkaar te brengen. Nu moeten ze alleen nog in zichzelf én in happy endings leren vertrouwen.

Boekenbingo: Een titel beginnend met een L

Lobsters is een fijn awkward liefdesverhaal dat lekker wegleest en je eigenlijk in no-time uit hebt. Heel speciaal vond ik het echter niet, maar ik had dan misschien ook iets te hoge verwachtingen gekregen door al die vijf sterren recensies en de quotes waarin telkens benoemd wordt dat de recensenten hysterische lachbuien hebben gehad. Want ik heb wel gelachen, maar een hysterische lachbui is bij mij uitgebleven. Het is een lief en awkward verhaal, en daarom vond ik termen als neuken er niet helemaal bij passen (ondanks dat “het” willen doen een grote rol speelt). Maar ik heb wel genoten van het verhaal, de leuke personages en de fijne schrijfstijl. Ideaal om te lezen als je een niet al te lastig maar wel leuk en luchtig boek wilt lezen over tieners op de rand van “de belangrijkste gebeurtenis tussen je geboorte en het huwelijk”, aldus Hannah.

HartjeHartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van Lobsters

Stripes

Boekenbingo 2016 - Eerste kwartaal

Stripes

Dat was het overzicht alweer! Welke boeken je zeker weten tegen zal komen in het volgende overzicht? De enige twee die ik met zekerheid kan benoemen zijn Val voor mij door Jennifer L. Armentrout en The Crown door Kiera Cass. En natuurlijk Daan & Nadia omdat ik die nu aan het lezen ben. Maar ik ga ook zeker mijn best doen om De Kick door Helen Vreeswijk, Hof van Doorns en Rozen door Sarah J. Maas en Vrees me door Tahereh Mafi uit te lezen.

Stripes

Welke boeken las jij in het eerste kwartaal van 2016?

Deze post is al 1575 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Reading Challenge 2016 – Update #1

 1. Leuk, die boekenbingo! Van dit lijstje heb ik alleen Misschien Ooit gelezen en die vond ik magisch: maanden later denk ik er nog steeds aan <3 ik loop netjes met mijn challenge (80 boeken) en zelfs een boek voor!

  • Misschien ooit is denk ik ook mijn favoriet tot nu toe voor 2016 😀

   Goed om te horen dat het zo goed gaat met jouw challenge, 80 is echt veel! :O

 2. Exit USA lijkt mij eigenlijk ook echt een leuk boek!
  Ik had in eerste instantie het boek van Astrid voor hetzelfde vakje, maar toen dacht ik: das mis een te grote spoiler. Maar als jij het doet, doe ik het ook gewoon, haha.

  • Ja, ik twijfelde ook even, maar het kan op zó-veel manieren toepasbaar zijn, van hoofdpersoon tot een ver oud omaatje. Het zegt in feite niks :p

   Exit USA is een fijn boek en heerlijk voor tussendoor (redelijk dun!) 😀