Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Reading Challenge Update #4

Reading Challenge Update

Wauw, het is eind december. Nog een paar dagen en we gaan het nieuwe jaar in. Tijd voor een paar afsluitende artikelen, zodat ik volgende week kan beginnen met nieuwe voornemens. Heb ik mijn Goodreads Reading Challenge gehaald? Na de derde update stond de teller op 35 van de 40 boeken. En heb ik de boekenbingo van The Book Diaries gehaald? Ik hoefde nog maar twee vakjes. Welke boeken in heb gelezen in oktober, november en december van 2016 lees je nu.

P.s. Klik op de titel van het boek om de volledige recensie te lezen.

Stripes

Stil van Jou – Sophie Jackson

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Max heeft het flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door de breuk met zijn vriendin Lizzie, waar hij nooit overheen zal komen, en het verlies van hun zoontje. Toch lukt het hem om clean te worden. En dan ontmoet hij Grace, die net zo mooi en lief is als haar naam doet denken. Maar ook zij torst heel wat met zich mee.

Mijn conclusie – Stil van Jou is sterker en leuker dan Stuk van Jou. Al direct vanaf de eerste pagina was ik gecharmeerd van de personages en het verhaal. Het proces waar Max doorheen gaat is ontzettend interessant en voelde veel realistischer aan dan bijvoorbeeld het verhaal in Stuk van Jou. Ook Grace en de bijpersonages zijn stuk voor stuk ontzettend leuk om over te lezen. Even kwam het platte taalgebruik terug, en dat vond ik iets minder, maar dat was gelukkig maar een klein stuk. Ik heb het boek in no-time uitgelezen en vond Stil van Jou heerlijk eerlijk.

Stripes

Did I Mention I Love You - Estelle MaskameDid I Mention I Love You? – Estelle Maskame

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

18-jarig YA-fenomeen verovert de wereld met romantische #DIMILY-trilogie

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler, opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer- en zus, en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Maar hoelang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Mijn conclusie – Er waren al vele positieve recensies, maar toch bereikten vooral de negatieve reacties op het boek mij. Het boek leest echter ondanks het iets mindere begin als een speer en ik was echt hooked; ik kon niet stoppen met lezen en móést weten hoe het verder zou gaan. Elk vrije moment las ik verder. Het is een easy read dankzij de fijne schrijfstijl, maar bevat veel meer diepgang dan verwacht en dat is echt een pluspunt. Ik had een dubbel gevoel bij het einde, het voelde voor mij niet helemaal juist, maar ook weer niet fout (lastig te omschrijven zonder spoilers). Des te meer reden voor mij om direct door te stomen naar het tweede deel!

Stripes

Did I Mention I Need You - Estelle MaskameDid I Mention I Need You? – Estelle Maskame

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Romantisch en verslavend: de #DIMILY-trilogie is de ultieme guilty pleasure YA

Het is een jaar geleden dat de achttienjarige Eden Munro haar stiefbroer, en geheime liefde, Tyler Bruce, zag. Vanwege hun familie hebben ze een time-out in hun geheime relatie genomen, maar Eden kan haar opwinding moeilijk verbergen als Tyler haar voor de zomer in New York uitnodigt. Eden is gelukkig met haar vriend Dean, maar tijdens een lange, hete zomer wordt het duidelijk dat de twee nog niet over elkaar heen zijn. Kunnen Tyler en Eden de verleiding weerstaan?

Mijn conclusie – Verwacht van Did I Mention I Need You? een enorme rollercoaster waarbij je emoties van links naar rechts vliegen en je regelmatig, maar zeker ook op het einde zin krijgt om “What te fuck?!” te schreeuwen. Verwacht lekker veel drama, hele foute keuzes, en uiteraard liefde. De oude personages zijn op een enkeling na allemaal weer van de partij en er worden ook twee leuke nieuwe personages toegevoegd. En dan natuurlijk het einde. Ik kan er niks anders over zeggen dan: What. the. fuck?! Ik snap het wel, maar ik trek ook zo ongeveer de haren uit mijn hoofd. Why?! Oftewel, ik baal dat deel drie pas uitkomt in maart 2017. Ik zal mijzelf nu even in een hoekje opkrullen en dit boek even laten bezinken. Dit boek was intens.

Stripes

Dumplin - Julie MurphyDumplin’ – Julie Murphy

SterrenSterrenSterren

Willowdean Dickson heeft een maatje meer en vindt dat geen probleem, terwijl iedereen om haar heen geobsedeerd is door de aankomende missverkiezing. Pas als Will een relatie krijgt met haar oogverblindend knappe collega Bo, begint ze te twijfelen over haar figuur. Om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, besluit Will het meest afschuwelijke te doen dat ze zich kan voorstellen: ze geeft zichzelf op voor de Clover City’s Missverkiezing. Gaandeweg laat Will niet alleen Clover City versteld staan, maar vooral zichzelf.

Mijn conclusie – Dumplin’ krijgt drie sterren dankzij het einde met de goede boodschap. Het einde waarin ik eindelijk mee ging leven met de personages en het verhaal leuk begon te vinden. Het lukte mij namelijk maar niet mee te leven met de hoofdpersoon, de stevige Dumplin’. Ik heb dan ook het gevoel dat de schrijfster met dit boek te hard probeert om dikke mensen een goed gevoel over zichzelf te geven. Dit is bij mij echter niet gelukt. Ook mist een spanningsboog; er zijn geen momenten waarop je weer even extra aandachtig gaat lezen of het boek niet weg kunt leggen. Met uitzondering van het laatste stuk wanneer de missverkiezing daadwerkelijk plaatsvindt. Het einde bevat een mooie boodschap, maar het boek zal mij niet lang bijblijven.

Stripes

Phobos – Victor Dixen

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Zes meisjes
Zes jongens
Zes minuten om elkaar te leren kennen
De eeuwigheid om van elkaar te houden

Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven
Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden: project Genesis. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Zij droomt ervan verliefd te worden
Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Mijn conclusie – Phobos is een boek dat mij niet wist te binden als lezer. Het is een opbouwend boek, en doordat je zoveel informatie krijgt werd mijn nieuwsgierigheid niet gewekt. Het laatste kwart wist mij echter wel te overtuigen Phobos² te willen lezen, want toen kwam er eindelijk actie en spanning, en sensatie. Het werd spannend! Als Victor Dixen Phobos² net zo weet te schrijven als het laatste kwart van Phobos, dan lees ik Phobos² in een dag uit – zodra hij uitkomt dan, want we moeten er nog even op wachten (maart 2017). Wisten jullie trouwens al dat Victor Dixen ook naar Yalfest 2017 komt?

Stripes

Vallen - Jackie van LarenVallen – Jackie van Laren

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Anne, jong en keurig opgevoed, werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de keurige, kreukvrije Ian. Tijdens een interview met Rory Maquary, leadzanger van een wereldberoemde rockband, gelauwerd acteur en beruchte Hollywood Bad Boy, blijkt Anne een onverwachte connectie te hebben met zijn driejarige zoontje. Het jongetje heeft het moeilijk sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok en kan wel wat extra aandacht gebruiken. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op zijn zoontje past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière en voor het kind. Maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar. De gevolgen zijn niet te overzien.

Boekenbingo: Free Space

Mijn conclusie – Vallen is een verhaal waar je vanaf het eerste woord goed inzit. Het verhaal is meeslepend en grappig, en bevat realistisch beschreven personages. Ik las het verhaal in een mum van tijd uit en stiekem mis ik de personages best wel. Wat mij betreft had het boek nog wel langer mogen doorlopen – gelukkig komt er ook een vervolg! Ook de setting van het verhaal (in de muziekwereld) vind ik uniek en bevalt goed. Nu ik zo genoten heb van Vallen ben ik razend benieuwd naar haar andere boeken! Als je zin hebt in een feelgood roman dan zit je goed met Vallen, voor je het weet ben je verliefd op dit boek.

Stripes

Audioboek De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine - Ransom RiggsDe Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine – Ransom Riggs (Audioboek)

SterrenSterrenSterren

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven …

Mijn conclusie – Het boek zelf, welke ik uiteraard in bezit heb, is prachtig vormgegeven. Het lijkt heel erg op een ouderwets boek, wat het een prachtige uitstraling geeft. En hoewel ik ze tijdens het lezen op een avond best creepy vond, vind ik de foto’s zeker ook een toegevoegde waarde hebben; diegenen die freaky verhalen ontzettend leuk vinden zullen ze helemaal waarderen. Het verhaal zelf is dus niet 100% mijn ding, maar ik ga de vervolgdelen wel lezen omdat ik benieuwd ben hoe het verhaal verder gaat.

Stripes

The Jewel - Amy EwingThe Jewel – Amy Ewing

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Vandaag is mijn laatste dag als Violet. Vanaf morgen ben ik nummer 197.

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… dat overkomt Violet. In het landhuis van de hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsonziende hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Mijn conclusie – The Jewel gaat ongetwijfeld in de smaak vallen als je ook houdt van The Selection en The Hunger Games. Het verhaal bevat zowel voorspelbaarheid als onvoorspelbaarheid, wat ervoor zorgt dat het verhaal spannend blijft en je niet zeker weet wat gaat komen. Het verhaal en de personages zijn goed uitgewerkt en de schrijfstijl is ontzettend fijn. Intrigerend zijn het bizarre concept en de personages, en leuk is het vleugje magie – waarvan ik verwacht dat de rol nog véél groter zal zijn in de vervolgdelen. The Jewel is zowel een prachtig als wreed verhaal welke je in één keer uit wilt lezen. Het boek eindigt met een verrassende cliffhanger – het was echter wel een twist waarop ik hoopte – en maakt dat ik reikhalzend uitkijk naar het tweede deel!

Stripes

Reboot - Amy TinteraReboot – Amy Tintera

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

De zeventienjarige Wren Connolly werd vijf jaar geleden neergeschoten. Na 178 minuten kwam ze weer tot leven – als Reboot.

Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, maar hoe langer ze dood zijn geweest hoe minder menselijk ze terugkeren. Wren is met haar 178 minuten de dodelijkste Reboot die er is. Callum Tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk.

Wren moet hem opleiden tot soldaat, maar Callum is langzaam, stelt te veel vragen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De training verloopt moeizaam, maar Callum maakt iets in haar los. Als ze in zijn buurt is, voelt ze zich menselijker dan ooit. Wren heeft nog nooit een bevel genegeerd, maar wanneer ze het bevel krijgt om Callum te elimineren besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden.

Mijn conclusie – Reboot is geen slecht boek, maar reboot behoort ook niet tot mijn favoriete boeken; dit is voor mij de beste manier om te beschrijven wat ik van Reboot vond. Het is een leuk boek, maar niet extreem spannend. Het bevat een interessant concept waar je meer over te weten wilt komen en dit vind ik meteen ook het meest originele aan het verhaal. Het bewandeld namelijk ook wat paden die we al in zoveel andere boeken hebben bewandeld, maar in tegenstelling tot die boeken wist het verhaal mij niet enorm mee te slepen. Er hadden wat mij betreft nog wat meer onverwachte wendingen in mogen zitten. Het verhaal is echter interessant en pakkend genoeg om nieuwsgierig te zijn naar het volgende deel. Wie weet gaat Amy Tintera mij daarmee meer verrassen.

Stripes

Duizend Hoog - Katherine McGeeDuizend Hoog – Katharine McGee

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Een duizend-verdiepingen-tellende toren die zich uitstrekt tot ver boven de wolken. Een schitterende blik op de toekomst waarin alles mogelijk is.

Welkom in Manhattan, New York, 2118.

Het smetteloze uiterlijk van LEDA COLE verbergt een geheime verslaving aan drugs die ze nooit had moeten proberen en aan een jongen die ze nooit had mogen aanraken.

ERIS DODD-RADSONs heerlijke, zorgeloze leventje stort in wanneer ze geconfronteerd wordt met een vreselijk verraad.

Door haar baantje op een van de hoogste verdiepingen raakt RYLIN MYERS verzeild in een wereld – en een liefde – die ze zich nooit had kunnen voorstellen… maar kan ze haar oude leven nog wel trouw blijven?

WATT BAKRADI is een techgenie met een groot geheim: hij weet alles van iedereen. Maar wanneer hij wordt ingehuurd om iemand te bespioneren voor een meisje van boven in de Toren, raakt hij verstrikt in een web van leugens.

En boven iedereen op de duizendste verdieping woont AVERY FULLER, het meisje dat genetisch perfect ontworpen is. Ze lijkt alles te hebben, maar wordt gekweld door het enige dat ze nooit zal kunnen bezitten.

Temidden van adembenemende innovatie en high tech luxe, proberen vijf tieners hun plek te veroveren op de top van de wereld. Maar wanneer je zo hoog bent, kan je heel diep vallen…

Mijn conclusie – Duizend Hoog is een boek dat even op gang moet komen. Met de introductie van de toren en de vele hoofdpersonages die allen een eigen leven en daarbij behorende bijpersonages hebben, duurt het lang voordat het echt spannend wordt. Maar als je dat eerste deel even vergeet is het boek ontzettend spannend! De vergelijking met de wereld van Gossip Girl is terecht met alle geheimen, intriges en het verraad past het zo in de wereld van Gossip Girl en misschien ook een vleugje Pretty Little Liars. Eindigend met een cliffhanger van thriller-formaat die ervoor zorgt dat je wilt weten hoe het verder gaat.

Stripes

The Diabolic - S.J. KincaidThe Diabolic – S.J. Kincaid

SterrenSterrenSterrenSterren

‘Denk je echt dat dit meisje gevaarlijk is?’ zei de senator. ‘Ze ziet er eerder uit als een doodsbang kind.’ Ik verkilde toen hij dat zei. Ik mócht niet bang zijn. Ik keek de senator woest aan. Hij schrok, kneep zijn ogen tot spleetjes en wendde zijn blik van me af. Misschien heb gelijk,’ mompelde hij. ‘Het zit in de ogen. Ze heeft wrede ogen. Liefje, weet je heel zeker dat we dit monster in huis moeten halen?’

Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is…

Mijn conclusieThe Diabolic is een boek met een lastig begin door verschillende benamingen waar je teveel bij na moet denken. Jammer is ook dat het boek in de ruimte blijkt af te spelen, maar dat er niet genoeg mee gedaan wordt waardoor het verhaal net zo goed op aarde af had kunnen spelen. Hoewel er wel elementen waren – zoals het personage Tyrus – die voor mij voorspelbaar waren qua hoe ze in elkaar steken, vind ik dat de schrijfster geprezen mag worden voor de onverwachte wendingen. Relatief vaak wist S.J. Kincaid mij te verrassen met een wending die ik niet aan zag komen. Diabolics vind ik een interessant concept en vind ik dan ook goed uitgewerkt. The Diabolics is geen boek dat ik de hemel in prijs, maar ik durf het wel aan te raden aan sciencefiction fans.

Recensie volgt in 2017

Stripes

Boekenbingo 2016 - Vierde kwartaal

Stripes

Je kunt wel zeggen dat ik mijn Reading Challenge hebt gehaald heb, ik ben er zelfs zes boeken overheen gegaan! Wauw, wie had dat verwacht!

Ook de Reading Bingo heb ik vol, al wel op een iets onconventionelere manier. Toen ik de vorige keer namelijk vroeg om suggesties voor de twee laatste vakjes kwamen er suggesties met boeken die ik dit jaar al heb gelezen. Ik had er gewoon niet bij stilgestaan dat ik die boeken daar ik kon vullen!

De regel is dat je een boek niet van het ene naar het andere vakje mag verplaatsen nadat je hem hebt ingevuld, maar ik had ze nog nergens ingevuld, dus doe ik dat nu. Het gaat om Twintig Regels Liefde (een boek met meerdere verhalen) en De Graces (een boek gebaseerd op een mythe).

Mijn favoriete boek van dit laatste kwartaal? Lastig. Er zijn meerdere waar ik enorm van heb genoten. Bijvoorbeeld Stil van Jou, Did I Mention I Love You en Need You, Vallen en The Jewel.

Stripes

Welke boeken heb jij gelezen dit laatste kwartaal?

Deze post is al 1735 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Reading Challenge Update #4

  1. Ohh ik vind dit zo leuk. Ik heb besloten om ook een Blindspot Films Challenge en De Bingo Challenge te gaan doen. Toch een mooie stok achter de deur en ik denk dat ik zo leuke dingen ga zien en lezen! Super leuk dat je me op deze ideetjes brengt! Boeken lees ik sowieso al. Mijn reading challenge stond op 10, daar ben ik ruim overheen gegaan. Dit jaar misschien toch wat meer? 🙂

    • Leuk dat je meedoet aan beide challenges! En dan kondig ik volgende week ook nog een leuke filmchallenge aan. 😉 (die je stiekem al kunt ontdekken omdat ik hem al heb toegevoegd aan mijn Movie Challenge 2017 pagina)

      En ik verhoog mijn Goodreads challenge inmiddels ook elk jaar, haha. 😀