Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Did I Mention I Love You? – Estelle Maskame

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Did I Mention I Love You? – Estelle MaskameDid I Mention I Love You? door Estelle Maskame
Serie: DIMILY #1
Verschenen: juni 2016 bij Uitgeverij Moon
Format: Paperback, aantal pagina's: 397
Genre: Contemporary, Young Adult
Lees ook: Did I Mention I Need You?, Did I Mention I Miss You?, In het diepe, Just Don't Mention It
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

18-jarig YA-fenomeen verovert de wereld met romantische #DIMILY-trilogie

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler, opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch... trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer- en zus, en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Maar hoelang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Did I Mention I Love You?

Inmiddels alweer een tijd geleden kreeg ik de vraag of ik Did I Mention I Love You? (DIMILY) wilde lezen. Het leek mij een heerlijke easy read, dus zei ik dat mij dat erg leuk leek. Het boek kwam iets later aan omdat ze het per ongeluk vergeten waren op te sturen, maar dat is ze helemaal vergeven want ze stuurden mij uiteindelijk een gesigneerde versie toe! In de tijd die ik erover deed aan het boek te beginnen hoorde ik veel negatieve reacties op het boek waardoor ik huiverig werd. Kan het boek echt zoveel tegenvallen? Op een gegeven moment heb ik het boek opgepakt en ben ik maar gewoon begonnen met lezen.

And I liked it! Oké, het zijn geen vijf sterren geworden, en ik zal je uitleggen waarom. Het begin was voor mij niet pakkend. De eerste woorden over Los Angeles hadden uit mijn mond kunnen komen, maar waarom het niet pakkend was had te maken met onze hoofdpersoon: Eden. De basis van haar personage is een beetje twijfelachtig doordat ze hele sterke meningen heeft zonder gedegen onderbouwing. Zo is ze bijvoorbeeld extreem anti-drugs, maar zie ik niet waar dat wegkomt. Ikzelf ben ook geen voorstander van drugs, maar ik als ik iemand amper tot niet ken, en misschien zelfs een hekel aan heb, ga ik niet zoveel moeite steken in het bekritiseren en tegenhouden van diegene. Het begin was in diverse opzichten dus iets te oppervlakkig.

Estelle Maskame - Did I Mention I Love You

Heerlijk boek

Maar op een gegeven moment zit je heerlijk in het verhaal, wordt het steeds beter, maakt ze je nieuwsgierig, en worden de personages steeds voller. Wel heb ik na 100 pagina’s nogmaals de achterflap gelezen, want ging het verhaal niet over de aantrekkingskracht tussen haar en haar stiefbroer? Er passeren namelijk twee andere leuke jongens, waarvan vooral Dean mijn aandacht trok. Zou hij geen geschikt vriendje zijn?

Maar natuurlijk volgen die heerlijke intriges wel. Tyler vond ik eerst alles behalve leuk, maar dat groeide zeker naarmate ik hem beter leerde kennen. Ik vond het trouwens ook lang niet zo vreemd dat het ging over de aantrekkingskracht tussen een stiefbroer en stiefzus. Ze zijn niet bloedverwant en leren elkaar pas op oudere leeftijd kennen. Waarom zouden ze niet verliefd mogen worden? Zij kunnen er niks aan doen dat hun ouders verliefd op elkaar werden. Het is een thema dat uiteraard als een rode draad door het boek loopt. Daarnaast geeft het een originele twist aan het standaard boy meets girl verhaal.

Voor fans van Gossip Girl en 90210

Het boek deed mij qua soort personages wel een beetje aan Gossip Girl en 90210 denken, inclusief spannende verhaallijnen, drama en intriges. Als je gek bent op die tv-series, dan is dit boek echt wat voor jou. Er zit uiteindelijk ook veel meer diepte in dan ik had verwacht. Er komen een aantal serieuze zaken voorbij, zeker bij Tyler, en dat maakt dat het boek veel beter is dan verwacht. En man, ik had het niet verwacht, maar ik kon niet stoppen met lezen. Ik ben echt hooked aan een boek wanneer ik ‘s ochtends voordat ik naar het werk ga zelfs tijdens het ontbijt lees en het boek de hele dag nog door mijn hoofd blijft spoken.

Estelle Maskame - Did I Mention I Love You

Vol ongeloof

Helaas heb ik wel een dubbel gevoel bij het einde. Ik ben het er eigenlijk niet helemaal mee eens. Op zich is het einde niet heel raar of niet logisch, maar het voelt niet juist. Zo moet het niet eindigen. De situatie is ook een beetje krom. Ik zou er graag meer over praten, maar dat kan niet als ik spoilervrij wil blijven recenseren. Het komt er in elk geval op neer dat er tegen het einde een personage opeens vol ongeloof reageert en dat ik dat eigenlijk ook deed. Het epiloog deed mij vervolgens smachten naar het volgende deel.

Conclusie

Er waren al vele positieve recensies, maar toch bereikten vooral de negatieve reacties op het boek mij. Het boek leest echter ondanks het iets mindere begin als een speer en ik was echt hooked; ik kon niet stoppen met lezen en móést weten hoe het verder zou gaan. Elk vrije moment las ik verder. Het is een easy read dankzij de fijne schrijfstijl, maar bevat veel meer diepgang dan verwacht en dat is echt een pluspunt. Ik had een dubbel gevoel bij het einde, het voelde voor mij niet helemaal juist, maar ook weer niet fout (lastig te omschrijven zonder spoilers). Des te meer reden voor mij om direct door te stomen naar het tweede deel! Did I Mention I Need You is verkrijgbaar sinds 10 oktober 2016, and I need it NOW!

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 3356 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | Did I Mention I Love You? – Estelle Maskame

  1. Mariska

    Op de 1 of andere manier ben over dit boek niet zo enthousiast.. misschien een beetje teveel lang zien komen ofzo.. geen idee! misschien als ik hem heel goedkoop ergens op de kop kan tikken..