Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

TTT | Top 10 boeken met een blauwe kaft

Top Ten Thursday banner

Ik weet het, ik heb al een tijdje niet meer meegedaan aan de Top Ten Thursday… Ik was toen ik ermee begon van plan elke week mee te doen, maar ik wil aan de andere kant ook dat de Top Ten Thursday (TTT) artikelen die ik maak passen bij Reviews & Roses. Vanaf nu dus echt alleen TTT onderwerpen die mij aanspreken en als ik er tijd voor heb (helaas speelt drukte soms ook een rol in het achterwege laten van de TTT).

Inmiddels is de Top Ten Thursday van eigenaar gewisseld. Helaas hebben de dames van De Lady Library aangekondigd ermee te stoppen en is de website uit de lucht. Ik bezocht hun blog graag dus dit vind ik enorm jammer, maar ik begrijp hun keuze. De TTT gaat echter gewoon door, en wel via Emmy van Zon en Maan! Klik hier voor het overzicht van komende TTT’s. Hoewel de TTT van deze week lastig is, wilde ik wel graag meedoen, dus bekijk hieronder mijn top 10 boeken met een blauwe kaft! Het is trouwens in willekeurige volgorde, en ik heb ervoor gekozen alleen boeken te kiezen die daadwerkelijk in mijn kast staan.

The Fault in Our Stars - John GreenThe Fault in Our Stars – John Green

Onmisbaar is natuurlijk The Fault in Our Stars; het blauwe boek dat het meest opvalt in mijn kast. De cover is simpel, maar je zal hem niet snel vergeten en hij valt lekker op tussen andere boeken. Dit boek is ook een echte aanrader! The Fault in Our Stars heb ik in het Engels. Het leest makkelijk weg ondanks het zware onderwerp en is heel goed geschreven. Een prachtverhaal dat je in één adem uit wilt lezen.

Catching Fire – Suzanne Collins

Een ander blauw boek dat al snel opvalt als je in mijn kast zoekt naar blauwe boeken. Catching Fire is uiteraard het tweede deel in de The Hunger Games serie. Deze serie heb ik in no-time uitgelezen nadat ik de eerste film heb gezien. Ik was erheen gesleurd door mijn broertje en was nog helemaal niet op de hoogte van het feit hoe geweldig het verhaal is. Na de film was ik meteen verslaafd en kocht ik de boeken. Een wonder dat ik ze niet eerder had ontdekt, maar ik las toen nog veel minder boeken dan ik sinds vorig jaar doe.

Four - Veronica RothDivergent & Four – Veronica Roth

In de Divergent serie van Veronica Roth zitten zelfs twee blauwe boeken! En toevallig zijn beide delen ook mijn favoriete delen. Ik heb van de gehele serie genoten, maar het begin vond ik gewoon het beste. De covers van de gehele serie vind ik overigens prachtig!

The Selection, The One  & The Prince & The Guard – Kiera Cass

Doordat de kaft niet gehele blauw is bij deze boeken twijfelde ik, maar toch heb ik gekozen om deze boeken ook in de top 10 op te nemen. Kiera Cass domineert zelfs mijn favorieten lijst van boeken die ik vorig jaar heb gelezen. Deze serie moet je echt proberen! En ik kan overigens niet wachten totdat in mei The Heir uitkomt. De maanden vliegen wat dat betreft voorbij, dus ik hoop dat The Book Depository het boek vervolgens ook snel levert.

Zestig dagen - Gillian KingSaffierblauw – Kerstin Gier

Eén van mijn nieuwste aanwinsten! Ik kocht de gehele Edelsteen trilogie (en meer) op mijn verjaardag en kan niet wachten tot ik erin kan beginnen. Ik heb ze hardcover in het Nederlands, en wauw wat zien ze er goed uit! Helaas liggen er eerst nog een paar andere boeken op mij te wachten.

Zestig Dagen – Gillian King

Ook deze cover is niet geheel blauw, er is ook veel roze, maar wel genoeg blauw dat ik hem perse in mijn top 10 op wilde nemen. Zestig Dagen is het eerste boek dat ik las van Gillian King; één van mijn favoriete chicklit schrijfsters. Ze is zelfs de schrijfster die ervoor heeft gezorgd dat ik naast YA ook chicklit ben gaan lezen. Zestig Dagen is een prachtig boek dat ik met een lach en een traan heb gelezen (en hij is gesigneerd!).

De 100 Dag 21 - Kass MorganDag 21 – Kass Morgan

De covers in deze serie zijn zo mooi! Deze week heeft Blossom Books de cover van het derde deel onthult op facebook en ook die is prachtig. Deel één heb ik al gelezen en vond ik erg leuk, dus ik ben erg benieuwd naar dit tweede deel. Zouden er dingen in voor komen die we inmiddels al in de tv-serie hebben gezien?

Independent Study – Joelle Charbonneau

Deel twee van een serie die ik nog moet lezen, maar waarvan ik ook niet kan wachten erin te beginnen. De cover trekt mij ook naar het oppakken van het boek, maar ik weet niet precies waarom. Misschien omdat het stiekem wel wat weg heeft van de opmaak van Divergent.

De Mannenmaker - Petra KruijtDe Mannenmaker – Petra Kruijt

Oké, dit is meer een mengeling van blauw met groen, maar toch zie ik het als blauw. Dit prachtexemplaar heeft Petra afgelopen november voor mij gesigneerd toen haar nieuwste boek uitkwam. Helaas heb ik nog niet de tijd gevonden het boek te lezen. Aaaah, zoveel leuke boeken, zo weinig tijd!

De IJzerkoning – Julie Kagawa

Dit boek heb je waarschijnlijk ook al voorbij zien komen in de TBR Tag. De cover is prachtig en heeft glitters! De serie kocht ik toen Harlequin een actie had waarbij ik de gehele serie voor de helft van de prijs kon kopen. Daar konden zelfs de Engelse prijzen niet tegenop, dus kocht ik ze in het Nederlands. Zoals duidelijk mag zijn ben ik helaas ook nog niet aan deze serie toegekomen.

Welk blauwe boek staat zeker in jouw top tien?

Deze post is al 1945 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “TTT | Top 10 boeken met een blauwe kaft

  1. Lieke

    Zelf ben ik The Selection helemaal vergeten aan mijn rijtje toe te voegen ._. Maar zo had ik er eigenlijk nog wel meer kunnen toevoegen. Leuk lijstje heb je gemaakt 😀

  2. Aaah wat leuk, allemaal boeken met een blauwe kaft. TFIOS vond ik zo mooi, maar heb ‘m gelezen op mijn e-reader, dus dan zie je niets van de mooie blauwe omslag.