Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Verslag | Bloggersborrel + boekpresentatie Laat me jou zijn

Laat me jou zijn - Petra Kruijt

Wauw! Wat was het gisteren gezellig! Ik weet bijna niet onder woorden te brengen hoe leuk ik het vond dat ik er gisteren bij aanwezig mocht zijn en hoe gezellig het is geweest. Be aware, ik wil zoveel vertellen over gisteren, dat dit nog weleens een lange blogpost kan worden.

Eind oktober ontving ik van lieve Dagmar een uitnodiging voor een bloggersborrel die tevens ook fungeerde als boekpresentatie van het nieuwe boek van Petra Kruijt: Laat me jou zijn. Ik voel mij zo vereerd dat ik een uitnodiging mocht ontvangen, zeker gezien ik pas twee maandjes aan het bloggen ben en nog lichtelijk zoekende in de blogwereld, maar blijkbaar toch al een goede indruk weten te maken.

Ik was in dit opzicht blij dat ik momenteel nog werkloos ben, want hierdoor wist ik zeker dat ik ook daadwerkelijk kon komen. Ik had er enorm veel zin in en keek er al de hele tijd naar uit sinds ik de uitnodiging had ontvangen, maar vond het ook best eng. Zoals ik al zei, mijn blog bestaat pas 2 maandjes, en ik ben echt een groentje onder de bloggers. En er zouden allemaal grote bloggers komen van bijvoorbeeld Adorable Books en Book Babbels. Doodeng vond ik het, en dat terwijl de meeste bloggers even oud – of in sommige gevallen zelfs veel jonger – zijn. Ik geef eerlijk toe dat ik het veel bewondering voor hun heb en ze eigenlijk in eerste instantie ook niet zomaar durfde aan te spreken (wat ben ik toch ook een watje…).

Petra Kruijt - Laat me jou zijn

Maar laat ik even met het begin van de dag beginnen en het in chronologische volgorde vertellen :p. Mijn lieve moeder – die speciaal naar mij toe was gekomen hiervoor – bracht mij om 12 uur naar het busstation zodat ik niet hoefde te lopen of fietsen. Ik zou ‘s avonds in Heerenveen opgehaald worden door mijn vriend, dus het was erg onhandig geweest als mijn fiets bij het busstation in mijn woonplaats had gestaan.

Om 20 over 12 vertrok de bus naar Heerenveen waar ik om 1 uur in de trein naar Utrecht stapte. Eenmaal aangekomen in Utrecht was ik ietwat zoekende. Ik was pas 1 keer eerder in Utrecht geweest voor een borrel van MijnSerie en toen was ik samen met een lieve recensent van MijnSerie en gingen we lopend naar het bewuste café. Nu was ik alleen. Mijn 9292 OV app gaf aan dat ik bus 12 of 41 moest hebben aan de Centrumzijde. Ik stond op de goede plek, maar ik zag echt nergens een bordje met lijn 12 of 41 erop.

tafel

Dus ik dacht, ik doe de gps op mijn mobieltje aan en ga lopen. Ja, soms ben ik echt superslim. Oeps, niet dus… Dat was best wel stukje lopen. Gekke ik, met 9 boeken (3 van Petra Kruijt, 4 van Gillian King waarvoor ik 1 speciaal mee had genomen om te laten signeren voor mijn moeder, 1 van Marcha de Groof en nog 1 boek die ik op dit moment aan het lezen ben en verder wilde lezen in de trein. En eigenlijk wilde ik ook nog mijn Canon EOS 600D meenemen, maar die paste er echt niet meer bij – excuses dus voor de slechte foto’s in deze post) in mijn tas die niet te huffen was liep ik het hele stuk van Utrecht Centraal naar het kantoor van Zomer & Keuning. Het is een leuk stuk om te lopen, maar doe het alleen als je de tijd hebt en zonder schoudertas met 9 boeken.

Tafel 2

Toen ik uiteindelijk bij Zomer & Keuning aangekomen was liep ik het gebouw ook nog voorbij! Gelukkig bleek na het gebouw niks meer te zijn dus liep ik terug en zag ik de huisnummers opeens op het gebouw staan. Daarnaast bleek ook net een ander groepje bloggers aangekomen te zijn. We moesten eventjes wachten in de wachtkamer van Zomer & Keuning en werden toen opgehaald door Coby (Marketing Stagiaire) en mochten we naar de volgende verdieping waar het feestje plaats zou vinden.

Terwijl we iedereen de hand aan het schudden waren kwam ik Amy van twintigennogwat tegen die ook voor het eerst naar zo’n event ging en eerder die dag via Twitter kenbaar had gemaakt dat ze te herkennen zou zijn aan een bordeauxrood jasje. Dat was meteen een ijsbreker toen we uiteindelijk naast elkaar bleken te staan tijdens het handjes schudden en samen gingen we aan een tafel zitten die er super mooi uitzag. Al snel kwamen we in gesprek met nog een blogger die voor het eerst op zo’n event was, namelijk Lisa van Leave No Story Behind! Wat een gezellige boel, ik voelde mij meteen op mijn gemak!

petit foursdrinkenhapjes

We pakten ons mobieltje erbij en zochten direct elkaar blogs op – ik ben vandaag nog eens langs geweest en jullie blogs zijn zo leuk 😀 – en raakten gezellig aan de praat totdat de bloggersborrel officieel geopend werd. We kregen heerlijke petit fours (volgens mij was het marsepein) van Dagmar, konden drinken pakken (enorm goed verzorgd allemaal!) en er werd gestart met een presentatie waar Dagmar en Harma Nijhuis wat vertelden over zichzelf, Chicklit van eigen bodem en een vooruitzicht op welke boeken we de komende tijd kunnen verwachten (Vamp in love, Ga voor mij).

chicklit van eigen bodemVamp in Love Ga voor mij - J. Lynn

We deden een voorstelrondje onder de bloggers – het was echt heel leuk om te zien welke gezichten bij welke blogs horen! – en het eerste exemplaar van Laat me jou zijn werd overhandigt aan Petra Kruijt. Ook echt een superlieve vrouw! En het was nog best lastig geweest om het voor haar te verschuilen bij hun op kantoor gezien Petra daar ook redacteur is en ze nog niet met zwangerschapsverlof is (ze is 13 december uitgerekend, en wisten jullie al dat haar man boeken vertaalt voor Zomer & Keuning). De confetti kanonnen bleken schrikbarend – en achteraf lachwekkend – hard te zijn (qua geluid dan hè) en kwamen ondanks dat we ervan op de hoogte waren toch onverwacht en had de bevalling van Petra’s baby bijna spontaan ter plekke in gang kunnen zetten. Het derde kanon bleek uiteindelijk niet te willen werken en  uit angst werd deze midden op tafel gezet.

Petra Kruijtconfetti kanon

Na de overhandiging mochten we allemaal nog vragen stellen, en ik was zo druk met aantekeningen maken dat ik er zelf amper aan toe kwam om ook een vraag te stellen, máár als laatste heb ik toch nog een hele leuke vraag kunnen stellen, namelijk: Als je alle tijd en geld in de wereld had wat zou je dan het allerliefst ooit nog willen doen? Ze vond het een moeilijke vraag, maar antwoordde uiteindelijk dat ze dan wel iets minder deadline stress zou willen hebben. Achteraf bleek de vraag helemaal niet moeilijk, want al snel begon ze een lijstje te maken: een eigen huis laten bouwen, een tijdje in Japan wonen omdat het daar mooi en leuk is, goed Duits leren en heeeel veeeeel boeken lezen.

Petra krijgt bloemen van Dagmar

Ook vertelde ze dat ze ooit nog wel eens in een ander genre zou willen schrijven, maar dat ze niet weet wat. Het wordt in elk geval geen thriller, want Petra heeft “geen misdaad brein” – haar eigen woorden haha. Vorig jaar rond deze tijd was Petra Kruijt in San Francisco en de stad sprak haar enorm aan. Het leek haar een leuke plek om langer te zijn en uiteindelijk liet ze één van haar hoofdpersonen daar langere tijd verblijven in haar nieuwe boek Laat me jou zijn. Op de vraag of er ook een schrijfster is waar ze een voorbeeld aan neemt antwoordde ze dat ze graag Amerikaanse romans van onder andere A.M. Homes leest, maar ze leest ook Nederlandse chicklit. Maar gezien dat erg dichtbij komt beschouwt ze hen eerder als collega’s.

Petra blijkt altijd al te willen schrijven, maar dacht op haar 14e nog dat ze poëet zou worden. Rond de tijd dat Zomer & Keuning opgericht werd probeerde het chicklit genre en ze voelde zich er meteen thuis. Haar boeken schrijft ze over het algemeen in chronologische volgorde en het einde van een boek kan in de loop van het schrijfproces veranderen. Een serie zal ze waarschijnlijk niet gaan schrijven om de simpele reden dat ze zelf niet graag series leest, maar een drieluik lijkt haar wel ontzettend leuk om te doen. Daar zijn echter geen concrete plannen voor. Na het leuke Q&A rondje kregen we allemaal haar nieuwste boek uitgereikt, wat een verwennerij!

Tafel Laat me jou zijn

Hierna kwamen er warme hapjes voorbij en gingen we even gezellig kletsen met onder andere acquirerend  redacteur Monique Boltje die onder andere interessante dingen vertelde over de verschillen tussen Vlamingen en Nederlanders op boekgebied, en konden we boeken laten signeren door Petra Kruijt, Gillian King en Marcha de Groof. Een gezellige boel! Met Gillian King heb ik 1 keer eerder mogen lunchen nadat ik een recensiewedstrijd had gewonnen en het leuke is dat ondanks dat we elkaar maar 1 keer ontmoet hebben dat ze nog wel steeds weet wie ik ben en contact onderhoud via Facebook en Twitter. Dat vind ik echt heel erg bijzonder, want ze heeft ongetwijfeld al heel veel fans ontmoet! Ze is echt een enorm lieve vrouw die haar fans waardeert en ik vond het leuk haar weer eens te zien. En wat zijn Marcha de Groof en Petra Kruijt toch ook fijne dames! Zo ontzettend aardig en lief, het was een eer jullie ook te mogen ontmoeten!

Collage signeren

Later hielden Gillian King en Marcha de Groof beide nog een inspirerende presentatie over hoe hun schrijfcarrière begon en gaven ze schrijftips (gewoon gaan zitten en schrijven!). Beide gaven ze een hele leuke presentatie, chapeau dames! Gillian King vertelde nog over haar nieuwe boek dat we volgend jaar herfst kunnen verwachten en gaat over jeugdliefdes. En Marcha is ook druk bezig met haar nieuwe boek, maar wie weet kunnen we in de toekomst ook nog wel eens een kinderboek van haar verwachten!

Collage presentaties

Na de presentatie gingen we opnieuw rijen vormen om onze boeken te laten signeren en mochten we op de foto. Het leuke aan deze bloggersborrel was dat alles eigenlijk heel intiem was. We waren met een twintigtal bloggers op bezoek en je had makkelijk de kans ook de auteurs persoonlijk te spreken op een hele leuke informele manier. Ondertussen werden ook goodiebags uitgedeeld en ook hier hadden ze een leuk persoonlijk tintje aan gegeven, want onze namen stonden erop! Dus het is niet gewoon ‘een’ goodiebag, het was echt ‘mijn’ goodiebag, haha. Superleuk!

Collage, Jessica op de foto met Gillian King, Petra Kruijt en Marcha de groofGoodiebag

Een klein vogeltje had mij stiekem al verteld dat Man O Man van Marcha de Groof in de goodiebag zou zitten, dus ik vond het al een leuk idee dat ik met 2 extra boeken naar huis zou gaan toen we Laat me jou zijn overhandigd kregen. Maar toen kregen we de goodiebag en bleken er maar liefst VIER boeken in te zitten. Vier!!!

Dit vertelde ik later ook enthousiast aan mijn vriend, en toen kwam ik tot mijn besef dat we Laat me jou zijn ook hadden gekregen en we dus maar liefst VIJF boeken hebben gekregen. En heb ik niet eens entree hoeven betalen, niks, alleen de reis erheen en weer terug. Wauw! Serieus, wat een verwennerij! Dit had ik absoluut niet verwacht. Jullie zijn echt schatten dat jullie ons zo hebben verwend.

Goodiebag 3

Het event duurde tot 7 uur, maar door de gezelligheid liep het voor mij al uit tot half 8 en toen werd het echt tijd om een bushalte te zoeken. Dit was nog best lastig, want degene bij welke ik ging staan zouden geen bussen meer langs komen en ik zag geen bushaltes verder, maar nadat ik een paar behulpzame voorbijgangers vroeg waar nog een bushalte was gaven ze aan dat ik nog een stukje rechtdoor moest en dan de weg oversteken, en ja hoor: daar was een bushalte! Yay! In de trein heb ik nog enorm nagenoten en kwam tegen 11 uur thuis aan. Slapen lukte niet echt, want ik was nog veel te hyper van al het leuks dat ik had meegemaakt.

Goodiebag 2

Het wordt tijd dat ik een einde brei aan deze enorm lange blogpost, maar ik heb echt zo ontzettend genoten, ik wilde het liefst ook nog de presentaties uitgebreid bespreken haha. Ik wil nog even een paar bedankjes doen. Dagmar, omdat ze mij heeft uitgenodigd en we heel leuk mailcontact hebben gehad van te voren. Het was superleuk om je te ontmoeten, wat heb je toch een prachtige, sprankelende persoonlijkheid. Harma, Monique en Coby omdat jullie ons echt thuis hebben laten voelen bij Zomer & Keuning.

En alle lieve bloggers die ook aanwezig waren! Het was superleuk om jullie te ontmoeten! En bedankt voor de complimentjes over mijn telefoonhoesje ^^. Volgende keer een bloggersweekend? Deze middag/avond was echt veel te kort! Chapeau voor het organiseren van deze leuke bloggersborrel/boekpresentatie. Ik heb serieus geen minpuntje kunnen ontdekken. We zijn enorm verwend en ik ben jullie enorm dankbaar! Ik had al enorm genoten van het voorproefje van Laat me jou zijn, en zal snel beginnen aan de rest van het verhaal dankzij het exemplaar dat ik van jullie heb gekregen :D.

Collage gesigneerde boeken

Ook wil ik Petra, Gillian en Marcha bedanken, die openstonden voor een gezellig praatje en die al mijn boeken wilden signeren, zowel degene die ik voor mijzelf meegenomen had, degene die in de goodiebag zaten en degene die ik als verrassing aan mijn moeder ga geven om haar te bedanken voor de afgelopen 4 maanden, waarin ze mij minimaal 1x per week bezocht – hele dagen alleen zijn en niks kunnen is best eenzaam – en hielp met het huishouden terwijl ik herstellende was van een haarnestcyste operatie. Ik ga ze haar vanavond overhandigen – ik zou het eerst donderdag pas doen, maar ik wil zo graag haar verraste gezicht zien! In ben met in totaal 12 gesigneerde boeken thuisgekomen. Jullie zijn top en ik hoop jullie snel weer eens te zien!

Collage gesigneerde boeken mem

Alle gesigneerde boeken

Voor alle bloggers die gisteren aanwezig waren heb ik hieronder nog de mogelijkheid gecreëerd om een linkje naar jullie blog achter te laten. Zoals gisteren immers werd gezegd: We zijn geen concurrenten. Misschien kunnen we zelfs samenwerken :D. (Mocht je onderstaand schemaatje met blogs ook onderaan je blog willen hebben, neem dan ff contact met mij op via mail, Twitter, Facebook, maakt niet uit, dan stuur ik je de html code even).

Alle bloggers

Bloggers die aanwezig waren:

Deze post is al 2625 keer gelezen


Geef een reactie

20 responses to “Verslag | Bloggersborrel + boekpresentatie Laat me jou zijn

 1. Amy

  Wauw, wat heb je er een leuk verhaal van gemaakt! Ik vond het super gezellig gisteren, leuk om zo kennis te maken. Je hebt een erg leuke blog! 🙂 Geniet van alle super leuke boeken uit de goodiebag!

 2. Dieuwke

  Wat een geweldig verslag en wat een mooie foto’s! Super om je eens te ontmoeten na alle leuke comments die je altijd achter laat. Heb gelijk je blog eens in mijn favorieten gezet. Wat schrijf je leuk!

 3. Lieve Jessica,

  Nogmaals: wat een leuk en uitgebreid verslag! Super dat ik je heb mogen ontmoeten. En een dikke RESPECT voor jouw gesjouw met boeken en dan ook nog zo’n wandeling ondernemen!

  Tot een volgende keer,

  Liefs!
  Marcha

 4. Ooh ja, jij had dat leuke hoesje inderdaad, haha! Was een leuk uitgebreid verslag heb je geschreven! 🙂 Ik vond het ook echt súpergezellig. En wauw, dat je helemaal bent gaan lopen met al die boeken!

 5. Wowww Jessica wat heb je hier een werk van gemaakt! Ik vond het heel erg leuk om je gisteren te spreken, ook al was het wat kort. Hopelijk blijft je blog nog lang net zo succesvol en kunnen we elkaar vaker ontmoeten. Enne, RESPECT dat je met al die boeken helemaal van Utrecht CS naar het stadion bent gelopen! :-O

  • Bedankt voor je lieve woorden Petra :D. Ik hoop zeker ook dat ik jou nog vaker mag ontmoeten. Ennuh, de volgende keer zoek ik denk ik nog wel wat langer door naar de juiste bus, heb overal spierpijn nu haha.