Categorieën: Boeken / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Verslag | Release Hof van Doorns en Rozen

Kennen jullie Hof van Doorns en Rozen door Sarah J. Maas al? Nee? Dan heb je echt een fantastische winactie gemist! Maar daar draait deze blogpost niet om. Op 27 februari mocht ik samen met nog elf andere bloggers en de rest van het promoteam aanwezig zijn bij de feestelijke boekpresentatie van Hof van Doorns en Rozen bij kasteel De Haar in Haarzuilens. Binnenkort de recensie van het boek, maar vandaag vertel ik jullie over de fantastische dag bij kasteel De Haar.

Kasteel De Haar

Ideale locatie

Kasteel De Haar is de ideale locatie als je het mij vraagt want wat is er nou passender bij dit boek?! We werden om half 12 verwacht, dus om kwart over 9 stapte ik in de auto met mijn rode blazer. Het dresscode was namelijk zwart met rood, dus had ik een zwart shirtje aangetrokken met daarop een rode blazer die ik speciaal hiervoor kocht bij de MS Mode (en nu mijn all-time favorite blazer is geworden!). De locatie was supermakkelijk te vinden en pas daar aangekomen besefte ik dat dit ook een hele leuke locatie is voor een dagje weg! Er waren namelijk allerlei bezoekers die de kou trotseerden (het was echt heel koud) en over de kasteelgrond rondliepen. Hartstikke leuk om eens te doen wanneer de tuin in bloei staat. Hoewel de tuin nu nog niet echt in bloei staat, troffen we het wel want wat scheen het zonnetje mooi!

Kasteel De HaarKasteel De HaarKasteel De Haar

Goodiebag!

Eenmaal binnen de poorten liep ik naar de ingang en daar kwam ik lieve Katja tegen die momenteel stage loopt voor de uitgeverij en die mij voorstelde aan collega Jessie. Katja begeleide mij naar het restaurant, Het Koetshuis, waar twee tafels klaarstonden met op de stoelen goodiebags met daarin, ja nou komt ie: Hof van Doorns en Rozen! Woehoe! Emmy en Lieke waren al aanwezig, dus gingen we daar gezellig bij zitten.

Katja en Emmy

Lieke en JessicaLieke en ik. Copyright: Emmy van Ruijven

Héérlijk eten

Toen op een gegeven moment iedereen aanwezig was werden we ook qua eten ontzettend verwend. We kregen allereerst versgeperste sinaasappelsap, waarna ze aankwamen met wijnglazen. Niet met wijn, wat denk je wel niet..! Nee, er zat tomaten-pompoensoep in. En voor diegenen die mij inmiddels al wat beter kennen: ik ben een zinnige eter, dus met opgetrokken neus probeerde ik dit goedje. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb de laatste tijd niet zo lekker gegeten en gedronken als die 27e februari. De tomaten-pompoensoep was hartstikke lekker en dat zegt echt veel als ik het zeg haha. Daarnaast werden lekker broodjes geserveerd in high tea stijl, en heb ik genoten van een broodje met ham en sla, een stukje saucijzenbroodje en een goddelijke chocoladebroodje (ik ben er gek op!). Nadien werden we nog voorzien van een warme drank, en besloot ik Emmy’s voorbeeld te volgen en te gaan voor heerlijke warme chocolademelk, yum!

Eten bij Kasteel De Haar

Downton Abbey

Na al deze heerlijkheden vertrokken we te voet richting het kasteel zelf. Hier zouden we namelijk een rondleiding krijgen. We waren ietsje te laat dus de vrouw die de rondleiding gaf was ietwat chagrijnig, maargoed. Helaas mochten we geen foto’s en video’s maken binnen (jammer!), dus die kan ik jullie helaas niet tonen. Wat ik je wel kan vertellen is dat ik het hartstikke leuk vond om alles eens van dichtbij te kunnen bekijken en ik er best eens zou willen logeren (als dat kon). Extra leuk is dat terwijl ze van alles vertelde over de familie (die alleen in augustus/september van het kasteel gebruik maakte als vakantiebestemming!) ik ook heel vaak stond te knikken. Het deed mij namelijk heel erg denken aan Downton Abbey.

Hof van Doorns en Rozen release Kasteel de HaarHof van Doorns en Rozen release Kasteel de Haar

Voordat we een einde aan de leuke dag zouden breien hebben we eerst nog een paar leuke groepsfoto’s gemaakt! Natuurlijk bijpassend met masker en het boek!

Promoteam Best of YACopyright: Emmy van Ruijven

En natuurlijk ook nog een foto met het promoteam, minus Joost die die dag druk aan het verhuizen was.

Rond een uur of drie eindigde de leuke dag en mochten we nog even door de tuinen wandelen en foto’s maken als we wilden. Helaas moest ik eigenlijk direct weer naar huis omdat ik later die dag een verjaardag zou hebben, waar ik uiteindelijk niet geweest ben omdat ik ziek werd. Niet van het eten hoor, voordat je dat denkt. Ik was helaas de hele dag al steeds weer wat zieker aan het worden en had eerder die week al de griep. Je leest er hier meer over.

Ik wil Unieboek | Het Spectrum, de medewerkers, het promoteam en de bloggers bedanken voor de gezellige dag op deze bijzondere locatie!

Heb jij Hof van Doorns en Rozen al in huis?

Deze post is al 2091 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Verslag | Release Hof van Doorns en Rozen

  1. Wat heb je mooie foto’s gemaakt! Zelf ben ik nog aan het twijfelen of ik dit boek ga lezen, omdat de samenvatting me eerlijk gezegd niet heel erg aanspreekt. De vele lovende recensies daarentegen maken me toch wel nieuwsgierig 😉

    • Dankjewel! 😀

      En soms pakt het goed uit een boek toch te lezen ondanks dat de flaptekst niet direct aanspreekt, maar uiteindelijk moet je je gevoel laten bepalen denk ik.