Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #19 | Deze films keek ik in juli

Juli is de maand waarin ik in eerste instantie weinig films heb gekeken, maar naarmate het weer slechter werd eind juli en ik besefte dat ik een dansfilmweek had gepland, heb ik op het einde nog erg veel films gekeken. En ja, je leest het goed; volgende week is het dansfilmweek! Verwacht elke dag een artikel omtrent dansfilms én een recensie van mijn favoriete dansfilm. Na juli zit ik trouwens op 60 films voor de Movie Challenge, dus ik heb nog maar 40 te gaan voor eind december!

Films die ik in juli heb gekeken, maar waarvan in de komende weken/maanden nog een recensie zal verschijnen of al verschenen is:

Blijf up to date qua welke films ik kijk, of bekijk nog eens de challenges die ik dit jaar aan ben gegaan.

Stripes

Independence DayIndependence Day

Releasedatum: 3 oktober 1996 (NL)
Regisseur: Roland Emmerich
Acteurs: Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum, Mary McDonnell, Judd Hirsh, Margaret Colin, Vivica A. Fox, Randy Quaid, Adam Baldwin, Brent Spiner
Tagline: We’ve always believed we weren’t alone. On July 4th, we’ll wish we were.
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik)

HartjeHartjeHartjeHartje

Buitenaardse wezens beginnen een invasie tegen de mensheid. Het spektakel begint als reusachtige ruimteschepen naderen. Verbazing slaat om in terreur als de schepen enorme vernietigende vuurstralen op steden over de gehele wereld richten.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Door de reclame voor Independence Day: Resurgence was ik nieuwsgierig geworden naar dit vervolg, maar ook naar diens voorganger. Dus besloten we op een avond Independence Day ervoor te zetten. Hoewel ik geen groot fan ben geworden van de film (ik kreeg namelijk de indruk dat deze film megaveel fans heeft) heb ik wel genoten van de film. Voor een film die al twintig jaar oud is zijn de special effects vrij goed en ook over het acteerwerk heb ik niks te klagen. De film bleek eerlijk gezegd leuker dan ik had verwacht, maar ik wist dan eigenlijk ook niet wat ik moest verwachten, haha. Wel weet ik dat ik geen aliens had verwacht, maar ik had de synopsis dan ook niet gelezen en de trailer niet gezien.

Stripes

The Legend of TarzanThe Legend of Tarzan

Releasedatum: 7 juli 2016
Regisseur: David Yates
HoofdrollenAlexander SkarsgårdMargot RobbieChristoph Waltz, Samuel J. Jackson
Tagline: Human. Nature.
Genre: Actie | Avontuur | Drama | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Discriminatie)

HartjeHartjeHartje

Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan (Alexander Skarsgård) de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton III, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane (Margot Robbie) aan zijn zijde .

Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom (Christoph Waltz). Maar degene achter de moorddadige plot hebben geen idee wat ze ontketenen.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Ik had al gelezen dat de film geen hoogvlieger was, dus mijn verwachtingen waren al behoorlijk minder geworden. Uiteindelijk bleken zowel ik als mijn vriend de film niet bijzonder te vinden, maar hij is ook niet slecht. Het punt is alleen dat je meer verwacht van zo’n film, het is dus jammer dat het een middelmatige film is geworden. Het verhaal is niet bijster bijzonder, en de introductie was matig. Aan de ene kant probeerden ze de beginselen van Tarzan te introduceren, maar niet goed genoeg. Ik miste een stukje origin story. Meeleven met de personages lukte dan ook pas tegen het eind en eerlijk gezegd voelde ik de chemie ook niet. Ook voelden sommige rollen aan als enorme clichés. Al met al een oké film, maar ik had hem niet in de bioscoop hoeven zien.

Stripes

Get a JobGet a Job

Releasedatum: 25 maart 2016 (VS)
Regisseur: Dylan Kidd
Hoofdrollen: Anna Kendrick, Miles Teller
Tagline: Graduating was the easy part
Genre: Komedie
Kijkwijzer: 16+ 

HartjeHartje½

Komedie waarin een jong – pas afgestudeerd – stel erachter komt dat de banen niet voor het oprapen liggen.

Trailer

Mijn mening – Waar het in eerste instantie lijkt te gaan om een stelletje dat net is afgestudeerd, maar moeilijk aan een baan komen, wordt het thema eigenlijk verweven met alle personages. Jongeren komen moeilijk aan een baan omdat ze weinig tot geen ervaring hebben. Ouderen komen slecht aan een baan door hun leeftijd. En sommigen hebben geluk. Persoonlijk vind ik Bryan Cranston wat te goed voor een film als deze, maar hij doet het verder uiteraard prima. Hoewel de twee hoofdrolspelers een stelletje spelen, en verder prima acteren, mis ik de chemie compleet. Verwacht van deze film geen hoogstandje, en geen memorabele grappige scènes, maar hij is wel vermakelijk als er niks anders op tv is. Interessant feitje: deze film is al geschoten in 2012, maar pas uitgebracht in 2016.

Stripes

Independence Day ResurgenceIndependence Day: Resurgence

Releasedatum: 23 juni 2016
Regisseur: Roland Emmerich
Hoofdrollen: Jeff Goldblum, Jessie T. Usher, Liam Hemsworth, Bill Pullman, Maika Monroe, Sela Ward, Judd Hirsch, Brent Spiner, Vivica A. Fox
Tagline: We had twenty years to prepare. So did they.
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

HartjeHartje½

We wisten altijd al dat ze terug zouden komen. Na het succes van Independence Day levert het volgende epische hoofdstuk een wereldwijde catastrofe van onvoorstelbare grootte.

Door gebruik te maken van buitenaardse technologie, hebben de verschillende naties op aarde samengewerkt aan een immens verdedigingsprogramma om zo de planeet te beschermen. Maar niets kan ons voorbereiden op de geavanceerde en ongekende kracht van de buitenaardse wezens. Alleen de vindingrijkheid van een aantal moedige mannen en vrouwen kan onze wereld nog redden van de ondergang.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Van een film uit 2016 had ik eerlijk gezegd betere special effect verwacht. Ik had het er met mijn vriend over en volgens mij waren de special effects/CGI uit de film in 1996  zelfs beter, haha. Al zaten er ook stukken in die het tegendeel bewezen, maar als je soms zo duidelijk kunt zien dat het green screen is, dan is dat jammer. Het voelt eerlijk gezegd als een vervolg dat er niet perse had hoeven komen, en ze zinspelen zelfs op een derde film in de franchise.

Het is een vermakelijke film, maar ook niet meer dan dat. Het is vergelijkbaar met het eerste deel qua verhaallijn, al vond ik hem in deel één alsnog beter. Deel één was wat dat betreft, ondanks het onderwerp, een stuk geloofwaardiger. Persoonlijk vraag ik mij ook af wat de échte fans van het eerste uur van dit vervolg (ik heb telkens de neiging om remake te typen) van deze film vinden. Ik kan mij niet voorstellen dat dit is waar ze op zaten te wachten. Mijn favoriete personage in dit deel? Judd Hirsch, die toch wel voor een leuke komische noot zorgt.

Stripes

Take the LeadTake the Lead

Releasedatum: 1 juni 2016 (NL)
Regisseur: Liz Friedlander
Hoofdrol: Antonio Banderas
Tagline: Never Follow.
Genre: Drama | Muziek
Classificatie: 6+ (Geweld, Angst, Grof Taalgebruik)

HartjeHartjeHartje

De professionele ballroom danser Pierre Dulaine (Antonio Banderas) besluit als vrijwilliger les te gaan geven op een school in New York. Dansles welteverstaan. En dat aan een lastig groepje leerlingen dat na moet blijven. De scholieren staan in eerste instantie erg sceptisch tegenover Dulaine, zeker als ze merken wat hij ze komt leren, maar door zijn enorme toewijding weet hij ze langzaam maar zeker voor zich te winnen. Ze gaan zelfs een stap verder en combineren Dulaine’s klassieke dansstijl met hun eigen hiphop-muziek, waaruit een energieke mengvorm ontstaat. Dulaine spoort zijn leerlingen aan om mee te doen aan een prestigieuze danscompetitie. In ruil daarvoor leert hij ze waardevolle en inspirerende lessen over trots, respect en eer.

Het muzikale drama ‘Take the Lead’ is geïnspireerd op het ware verhaal van Pierre Dulaine, een professioneel ballroom danser die lesgeeft aan openbare middelbare scholen in New York City.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Als dansfilmliefhebber wil ik alle dansfilms hebben gezien die er bestaan. Take the Lead had ik al een keer gezien, maar ik kon mij er eigenlijk niets meer van herinneren. En met het oog op de dansfilmweek, waarin ik ook mijn top tien ga benoemen, wilde ik toch even weten wat ik er ook alweer van vond. Nou, hij komt in elk geval niet in de top tien. Er zijn dansfilms die ik keer op keer kan kijken, en dansfilms waarvan ik had gewild dat ik mijn tijd er niet aan had verknoeid. Take the Lead zit er tussenin. Het is het soort dansfilm die je niet keer op keer zal herkijken, maar wel leuk is om een keertje gezien te hebben. De dansen zijn niet spectaculair, en dat geldt ook voor het acteerwerk en het verhaal. Take the Lead is gewoon: oké. Grappig is trouwens de bijrol van Jenna Dewan die datzelfde jaar doorbrak met haar rol in vele hippere Step Up.

Stripes

Van de bioscoopfilms waarvan ik vorige maand aangaf ze graag te willen zien heb ik alleen Tarzan gezien, maar wie weet gaan we deze maand wat vaker naar de bioscoop. Ik loop nog lekker op schema voor de Movie Challenge, en ook begin augustus ben ik al lekker begonnen met een aantal films, ik heb in deze paar dagen in augustus zelfs een Blindspot film gezien! Welke dat is daar kom je snel genoeg achter. 

Stripes

Heb jij één van de Independence Day films gezien?

Deze post is al 1457 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Mini-recensies #19 | Deze films keek ik in juli

  1. Weer een leuke maand met veel goed, maar ook slechte films. Get a Job was echt beroerd en heb ik met moeite uitgekeken. Tarzan en Take the Lead heb ik uit jouw overzicht nog niet gezien. En als je dansfilms bekijkt moet je eigenlijk ook wel Singing in the Rain zien (als je dat nog niet gedaan hebt), een must see! 🙂