Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies | Deze films keek ik in december

We zitten alweer bijna een maand in het nieuwe jaar, maar zoals ik al had aangegeven ben ik wat later met het afronden van 2015 door de operatie aan een haarnestcyste begin december en bijbehorende hersteltijd. Vorige week ronde ik de Reading Challenge van 2015 al af en vandaag staan de mini-recensies klaar van de films die ik in december 2015 keek.

En ik heb echt enorm veel gekeken deze laatste maand; van de 109 films die ik dit jaar heb gekeken, keek ik er 24 in de laatste maand. Het feit dat ik elke dag op de bank moest liggen hielp natuurlijk wel, haha. Omdat het zo’n grote lijst is, heb ik besloten de films waar geen grotere recensie van zal verschijnen, toe te lichten, en de films waar nog wel een volledige recensie van zal verschijnen alleen te benoemen hieronder. Waarschijnlijk zal ik deze optie in de toekomst blijven toepassen.

Kort blik ik ook nog even terug op de challenge. Heb ik hem gehaald? Begin 2015 stelde ik mijn persoonlijk Movie Challenge in op 100 films, gemiddeld bijna elke week twee films. Ik had geen idee hoeveel films ik per jaar ongeveer keek, dus het was een grote gok of ik het wel of niet zou halen. Maar met trots kan ik zeggen dat ik het heb gehaald en dat ik er negen films overheen ben gegaan!

Films die ik in december heb gekeken, maar waarvan in de komende weken/maanden nog een recensie zal verschijnen zijn:

Stripes

Ted 2 posterTed 2

Releasedatum: 13 augustus 2015 (NL)
Regisseur: Seth MacFarlane
Hoofdrollen: Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Seth MacFarlane
Tagline: The thunder buddies are back.
Genre: Komedie
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Seks, Grof taalgebruik, Discriminatie, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenHalve sterren

Pasgetrouwde koppel Ted en Tami-Lynn willen een baby, maar om in aanmerking te komen om een ouder te zijn moet Ted bewijzen dat hij een persoon is in de rechtbank.

Seth MacFarlane is terug als schrijver, regisseur en de stem van Ted 2. Het vervolg op de succesvolle komedie van Universal en Media Rights Capital. Met o.a. Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Morgan Freeman en Liam Neeson. Het scenario is geschreven door Seth MacFarlane, Alec Sulkin en Wellesley Wild. 

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Die Ted films zijn eigenlijk niet echt mijn ding en toch heb ik beide gekeken. Het zijn grove films met veel seksgrappen. Dit tweede deel had er wat mij betreft niet perse hoeven komen. Soms is het wel grappig, maar ik heb ook vaak scènes gezien die meer ter opvulling waren dan dat ze de film beter maakten. Daarnaast vind ik ook niet altijd alles even logisch. Laat ik maar zo zeggen: je moet van dit soort films houden, anders vind je het waarschijnlijk niet echt super.

Stripes

Hitman Agent 47 posterHitman: Agent 47

Releasedatum: 3 september 2015 (NL)
Regisseur: Aleksander Bach
Hoofdrollen: Rupert Friend, Hannah Ware, Zachary Quinto
Genre: Actie | Misdaad | Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

Agent 47 is een genetisch gemodificeerde huurmoordenaar, het resultaat van tientallen jaren onderzoek en 46 prototypes. Dat heeft ertoe geleid dat 47 over ongekende kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en intelligentie beschikt. Zijn nieuwste doelwit is een mega-bedrijf dat zijn geheime verleden wil achterhalen, om zo een leger van nog betere moordenaars te creëren. Samen met een jonge vrouw, die misschien in staat is hun machtige en geheime tegenstanders te verslaan, wordt Agent 47 geconfronteerd met zijn verbijsterende afkomst en begint hij een episch gevecht tegen zijn dodelijkste vijand. Hitman: Agent 47 is geen vervolg op de film met Timothy Olyphant uit 2007, maar een reboot.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Voor een film met veel actie en veel geschiet ben je goed bij Hitman: Agent 47. Het draait om een agent zonder emotie en als ik de film moet beschrijven zou ik ook zeggen dat deze zonder emotie is. Het is echt een film waar je niet zoveel bij hoeft na te denken en meer shoot first ask questions later. Mijn vriend vond de film wel leuk en had er eigenlijk minder van verwacht. Ik vond de film ook leuk om te kijken, maar de film is binnen een paar dagen alweer uit je gedachten verdwenen en details weet je na een maand waarschijnlijk ook niet meer – ik in elk geval niet.

Stripes

12 Gifts of Christmas poster12 Gifts of Christmas

Releasedatum: 18 oktober 2015 (VS)
Regisseur: Peter Sullivan
Hoofdrollen: Katrina Law, Aaron O’Connell
Genre: Komedie | Romantiek | Kerstfilm
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

When Anna, an unemployed painter, is unable to make ends meet, she is hired to become a personal Christmas shopper for Marc, an uptight corporate exec. As they work together, Marc learns that Christmas giving has less to do with the amount of money spent and more to do with the importance of the gift, while Anna discovers she might find success as an artist in a way she never expected.

Trailer

Mijn mening – In de maand december heb ik veel kerstfilms gekeken. Ik kijk in december vaak maar één kerstfilm en nu ik toch verplicht op de bank lag wilde ik daar verandering in brengen. Ik had zin in romantische kerstfilms waarbij ik niet veel hoefde na te denken. En toen ontdekte ik de Hallmark Channel kerstfilms. Als eerste keek ik 12 Gifts of Christmas. Als je die Hallmark reclames kent, dan weet je ook direct wat voor sfeer de Hallmark Channel kerstfilms hebben. De film is erg cheesy, maar als je door die extreme Hallmark glimlach heen kan kijken is het een best leuke film. Echt een typische romantische kerstfilm, dus ik kreeg precies waar ik om vroeg.

Stripes

Serena posterSerena

Releasedatum: 9 juni 2015 (NL, DVD)
Regisseur: Susanne Bier
Hoofdrollen: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence
Tagline: Some loves can never let you go.
Genre: Drama | Romantiek
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterren

In Depression-era North Carolina, the future of George Pemberton’s timber empire becomes complicated when he marries Serena.

Trailer

Mijn mening – Ik wilde deze film echt ontzettend graag kijken omdat hij mij erg leuk leek en Jennifer Lawrence er samen met Bradley Cooper in speelt, maar helaas vond ik het geen leuke film. Het was absoluut niet mijn ding. Het blijkt een enorm sombere film te zijn en ik ging mij erg depressief voelen toen ik de film keek (geen pretje). De film bevat een klein vleugje western, en ik denk dat de film misschien wel leuk is voor mensen die van indie films houden. Het acteerwerk van Lawrence en Cooper is uiteraard prima, maar het verhaal kon mij gewoon absoluut niet boeien.

Stripes

Danny Collins posterDanny Collins

Releasedatum: 25 juni 2015 (NL)
Regisseur: Dan Fogelman
Hoofdrollen: Al Pacino, Jennifer Garner, Bobby Cannavale, Giselle Eisenberg
Genre: Komedie | Drama | Muziek
Kijkwijzer: 12+ (Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterren

Muzikant Danny Collins kan de manier van leven uit de hoogtijdagen van zijn carrière niet loslaten. Een leven dat sinds de jaren ’70 bestaat uit drugs, rock ‘n roll en een veel te jonge vriendin. Echter, als hij een brief van ex-Beatle John Lennon vindt die nooit aangekomen is, wordt hij aangezet om zijn leven om te gooien.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Aan de ene kant had ik deze film wel op mijn to-watch lijstje gezet, maar toch heeft het mij een half jaar tegengehouden hem daadwerkelijk te gaan kijken. Het leek mij toch een beetje een saaie film over een oude rocker, maar het blijkt echt een hele mooie film te zijn waarbij ik stiekem ook een traantje heb weggepinkt. Het is een film over een familie die weer samenkomt, en bevat daarnaast ook verrassend veel bekende gezichten. Deze film is absoluut veel leuker dan ik had verwacht en zeker de moeite waard.

Stripes

Soof posterSoof

Releasedatum: 12 december 2013 (NL)
Regisseur: Antoinette Beumer
Hoofdrollen: Lies VisschedijkFedja van Huêt, Dan Karaty
Tagline: Het leven kan wel wat peper gebruiken
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer12+ (Seks, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

In Soof is Sophie beland op het punt in haar leven, waarop je denkt ‘Is dit het nu? Is dit alles wat erin zit?

Haar kleine cateringbedrijf wil maar niet van de grond komen en haar drie kinderen slokken daarnaast al haar tijd op. Ze kan niet echt rekenen op haar man Kasper, die al zijn tijd in zijn werk stopt. De dagelijkse sleur begint zijn tol te eisen als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt. Er is meteen een klik.

Jim is bekend van tv en heeft veel handige contacten, waarmee hij Soof aan opdrachten helpt. Soof is dolblij, helemaal als Kasper besluit zijn baan op te zeggen en de rolverdeling in het huishouden zich keert.

Maar als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand loopt en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, staan man en kinderen steeds minder bovenaan haar prioriteitenlijst.

Naarmate Kasper zich meer en meer toelegt op het huishouden, dringt de vraag zich op of hij nog wel die woest aantrekkelijke man is, waar ze ooit voor viel. Hoe meer Soof grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen…

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Mijn moeder had aangegeven dat ze deze film heel leuk en grappig vond nadat ik deze haar een keer cadeau had gedaan op DVD, dus wilde ik hem ook wel eens proberen ondanks dat ik geen groot fan ben van Nederlandse films. Uiteindelijk moet ik eerlijk zeggen dat ik op basis van de trailer had verwacht dat de film nog veel grappiger zou zijn, maar dat viel tegen. De film gaat voornamelijk in op relatieproblemen die er na zovele jaren in kunnen sluipen en hoe belangrijk het is om aandacht voor elkaar te hebben.

Stripes

Naomi and Ely's No Kiss List posterNaomi & Ely’s No Kiss List

Releasedatum: 18 september 2015 (VS)
Regisseur: Kristin Hanggi
Hoofdrollen: Victoria Justice, Pierson Fode
Tagline: She’s just a girl who loves a boy who loves a boy.
Genre: Komedie | Drama | Romantiek
Kijkwijzer: Alle leeftijden (Grof taalgebruik)

SterrenSterrenHalve sterren

Naomi en haar beste vriend, Ely, die homo is, zijn al jarenlang onafscheidelijk. Hun vriendschap wordt echter ernstig op de proef gesteld als ze vallen voor dezelfde man.

Bekijk op Netflix – Trailer

Mijn mening – Ik had een aantal positieve recensies gelezen over deze film en op zich trok de film (poster, omschrijving en acteurs) mij ook wel, maar eerlijk gezegd had ik een film verwacht die ik vier of vijf sterren zou geven en dat was dit absoluut niet. Het begin was maar saai, maar gelukkig was het einde wel leuk. Het probleem in het begin was ook dat de personages mij totaal niet aanspraken en ik ze eigenlijk maar een beetje raar vond. Nee dit is zeker geen hoogstandje, ook niet als je gewoon een simpele-weg-kijk film wilt kijken.

Stripes

A Very Murray Christmas posterA Very Murray Christmas

Releasedatum: 4 december 2015 (NL)
Regisseur: Sofia Coppola
Hoofdrollen: Bill Murray
Tagline: We wish you a Murray Christmas.
Genre: Komedie | Muziek | Musical | Kerstfilm
Kijkwijzer: Alle leeftijden (Grof taalgebruik)

SterrenHalve sterren

Bill Murray heeft een cast vol sterren verzameld voor een avond muziek, schalksheid en kroegenpraat in deze stoutere versie van de traditionele kerstshow.

Bekijk op Netflix – Trailer

Mijn mening – Volgens mij hebben we hier te maken met een mijlpaal dames en heren, mijn eerste 1,5 hartje beoordeling. Wauw, wat viel deze film/special vies tegen. Ik had ook nog eens de verkeerde verwachtingen. Ik verwachte namelijk een film over kerst, maar het blijkt meer een soort kerstspecial te zijn. Bill Murray speelt zichzelf, ook een aantal andere acteurs spelen zichzelf, maar ook anderen weer niet. Ze zitten een beetje aan de bar en bij een piano en zingen wat kersthits. Absoluut niks speciaals en ik vond er niks aan. Op een gegeven moment heb ik het laten draaien als achtergrond muziek en ben ik een boek gaan lezen. Nee verdoe je tijd er niet aan, je mist niks als je deze film/special niet kijkt.

Stripes

About Alex posterAbout Alex

Releasedatum: 8 augustus 2014 (VS)
Regisseur: Jesse Zwick
Hoofdrollen: Nate Parker, Jason Ritter, Maggie Grace, Max Greenfield, Aubrey Plaza, Max Minghella, Jane Levy
Tagline: Sex #Jealousy #Wine #Regret – After all, what are friends for?
Genre: Drama
Kijkwijzer: 12+ (Angst, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterren

When a group of old college friends reunite over a long weekend after one of them attempts suicide, old crushes and resentments shine light on their life decisions, and ultimately push friendships and relationships to the brink.

Koop op bol.com – Trailer

Mijn mening – Deze film bevat best wat bekende namen voor mij en dat was ook de reden dat ik deze film ervoor zette. Ik had een gezellige vrienden film verwacht, maar About Alex blijkt toch wat zwaarder te zijn. – Had ik al gezegd dat ik vaker films kijk zonder de omschrijving te lezen of de trailer te zien? Ja de poster alleen vertelt niet altijd waar het over gaat, haha.

Het is een film die gaat over een jongeman die zelfmoord probeert te plegen. Zijn vrienden van vroeger/school komen vervolgens allemaal een weekend logeren. Ze hebben behoorlijk wat meegemaakt samen en werken allemaal diverse dingen uit in dat weekend. En dat gaat niet zonder horten of stoten. De dynamiek van de vriendengroep is interessant en de acteurs spelen zoals ik van ze gewend ben. Een prima film om eens te kijken en die stiekem wel wat met je doet door het zware onderwerp, maar zeker geen A-film.

Stripes

Beyond the Lights posterBeyond the Lights

Releasedatum: 14 november 2014 (VS)
Regisseur: Gina Prince-Bythewood
Hoofdrollen: Gugu Mbatha-Raw, Nate Parker, Minnie Driver
Tagline: Open your heart. Find your voice.
Genre: Drama | Muziek
Kijkwijzer: 9+ (Angst)

SterrenSterrenSterrenSterren

De druk van bekendheid heeft de jonge superster Noni letterlijk tot de rand gedreven. Totdat ze de politieagent Kaz ontmoet. Hij helpt haar om haar moed en eigen stem te vinden om zo los te breken en de artiest te worden die altijd in haar zat.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Dit is een film die ik bij een tweetal filmbloggers (De Filmkijker en Cinefille) ben tegengekomen en die ik nooit op had gezet als ik die recensies niet had gelezen (ik had dan waarschijnlijk zelfs nooit van de film gehoord). Maar ik ben blij dat ik deze film heb gezien, want het is inderdaad een hele mooie film. Je ziet hoe verknipte ouders de verkeerde druk kunnen uitoefenen op hun kinderen, maar ook hoe dit opgevolgd wordt door de druk van bekendheid, wat in dit geval er zelfs voor zorgt dat dit “kind” een zelfmoordpoging doet. Het is een mooie film over het terugvinden van jezelf zonder een voorop gezet profiel van een icoon. In de film zit ook muziek en het laatste nummer vind ik echt enorm prachtig!

Stripes

The-Ridiculous-6-posterThe Ridiculous 6

Releasedatum: 11 december 2015 (VS)
Regisseur: Frank Coraci
Hoofdrollen: Adam Sandler, Terry Crews, Jorge Garcia, Taylor Lautner, Rob Schneider, Luke Wilson
Genre: Komedie | Western
Kijkwijzer: 9+ (Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Wanneer zijn vogelvrij verklaarde vader wordt ontvoerd, vertrekt Tommy ‘White Knife’ Stockburn op reddingsmissie doorheen het Westen met z’n vijf broers van wie hij niet wist dat ze zijn broers waren!

Bekijk op Netflix – Trailer

Mijn mening – Dit is ook echt zo’n film die ik alleen maar op heb gezet door de bekende namen die in de film spelen, want op het eerste gezicht trok de film mij niet zo. The Ridiculous 6 is een film die je met een enorme korrel zout moet nemen. Veel flauwe en soms ook grove grappen, je moet er van houden om ervan te genieten. De acteurs en de mate waarin ze over de grens gaan bepaalt voor mij vaak of ik het leuk vind. En eigenlijk heb ik best hard gelachen, het zijn goede acteurs die het op een leuke manier doen.

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat Taylor Lautner zijn personage zo goed kon spelen, want het personage is best dom en grappig, maar hij deed het best wel goed. Terwijl Adam Sandlers personage onderweg is ontdekt hij één voor één zijn broers en dat vind ik eigenlijk best wel leuk gedaan. Uiteindelijk is de film net iets te lang en zouden fillers zoals een zekere scène over het onstaan van honkbal best weggelaten kunnen worden. Hoe grappig de scène ook was, ik zag het nut van de scène absoluut niet. Al met al zeker een grappige en leuke film om te kijken, maar niet perse een film die je nu móét kijken.

Stripes

Charming Christmas posterCharming Christmas

Releasedatum: 8 november 2015 (VS)
Regisseur: Craig Pryce
Hoofdrollen: Julie Benz, David Sutcliffe
Genre: Drama | Romantiek | Kerstfilm
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterrenSterrenSterren

Meredith Rossman is the uptight heiress of Rossman’s Department store. She has made the business her entire life, not leaving any time for Christmas or romance, much to the chagrin of her parents. But when she is roped into donning the store’s antique Mrs. Claus outfit to play Mrs. Claus at Rossman’s famous Santaville, her life takes some unexpected turns. Through the help of the suit and the charming store Santa, Nick, Meredith rekindles her love of Christmas, the store, their employees and possibly even begins a new love with Nick. He is mysterious, great with children and always there when you need him. Just like the real Santa….wait…could he be? One thing is certain: from the moment Meredith put on the magical Mrs. Claus dress, her life would never be the same!

Koop het boek op bol.comTrailer

Mijn mening – En toen gooide ik er weer even een kerstfilm tussendoor. Charming Christmas was in het begin niet helemaal mijn ding, maar uiteindelijk werd het wel een mooie kerstfilm. Het is zeker geen hoogstandje, maar wel vermakelijk als je al die andere romantische kerstfilms al hebt gezien. Dit is ook een Hallmark Channel film (zie omschrijving bij 12 Gifts of Christmas hierboven).

Stripes

Northpole Open for Christmas posterNorthpole: Open for Christmas

Releasedatum: 21 november 2015 (VS)
Regisseur: Douglas Barr
Hoofdrollen: Lori Loughlin, Bailee Madison, Dermot Mulroney
Genre: Fantasy | Kerstfilm
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterrenSterrenSterren

When Mackenzie Reed inherits her beloved aunt’s once-majestic hotel, she decides the sensible thing to do is sell it before Christmas. But fixing up the rundown place while managing the hotel staff (including the handyman and his kids) and dealing with demanding guests is more challenging than she had anticipated. That’s when the magic of Christmas intervenes. Mackenzie gets some unexpected help as Clementine and a group of Elves arrive on a special mission from Santa to repair the hotel and at the same time help her to rediscover some hidden talents along with the true meaning of Christmas.

Trailer

Mijn mening – Eigenlijk keek ik om de haverklap een kerstfilm, ik was er echt helemaal voor in de mood zo halverwege december. Northpole: Open for Christmas is een soort van vervolg op Northpole, maar kun je prima los van elkaar kijken. De film is zeker niet vernieuwend, maar wel vermakelijk en je voelt weer het typische Hallmark gevoel.

Stripes

Christmas Incorporated posterChristmas Incorporated

Releasedatum: 15 november 2015 (VS)
Regisseur: Jonathan Wright
Hoofdrollen: Shenae Grimes-Beech, Steve Lund
Genre: Drama | Kerstfilm
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterrenSterrenSterren

Sometimes, life just seems to hand you exactly what you need – particularly at Christmastime. In this new yuletide tale, Riley is scraping bottom when she miraculously lands a job with a wealthy New York City entrepreneur. He’s a bad-boy socialite type who is poised to play Scrooge by closing one of his factories just before Christmas, which would devastate and entire town. It’s left to Riley to talk him out of it and turn him into a man of virtue rather than shame. But will a case of mistaken identity ruin the whole plan?

Trailer

Mijn mening – En ja, je ziet het goed, ik keek nóg een Hallmark Channel kerstfilm. Ze kijken gewoon heel erg lekker weg zonder dat je er bij na hoeft te denken en altijd een heerlijk vleugje romantiek. Christmas Incorporated heeft leuke, jonge acteurs, en een leuk verhaal over een stadje en hun speelgoedfabriek.

Stripes

Her Best Move posterHer Best Move

Releasedatum: 7 september 2007 (VS)
Regisseur: Norm Hunter
Hoofdrollen: Leah Pipes, Scott Patterson
Tagline: Kick your life in a new direction.
Genre: Komedie | Familie | Romantiek | Sport
KijkwijzerAlle leeftijden

SterrenSterrenSterren

15 year-old soccer prodigy, Sara Davis, has a chance to join the U.S. National Team, but she must juggle high school, romance, sports, and parental pressure while deciding her own priorities.

Trailer

Mijn mening – Waarom ik deze film op mijn to-watch lijst had weet ik eigenlijk niet meer. Ik denk dat het was omdat Scott Patterson (Luke uit Gilmore Girls) op de poster staat en ik sneller films kijk met acteurs die ik leuk vind. Nou moet ik wel zeggen dat deze film al vrij oud en gedateerd is, maar nog wel vermakelijk genoeg. Het is een typische 90’s film voor jongeren, maar zelfs vergeleken met de toppers van toen is het denk ik wel een beetje een B-film. Maar mocht je echt niet weten wat je kunt kijken dan bevat de film zeker wel een leuke boodschap. En herkennen jullie Leah Pipes uit The Originals als tiener?

Stripes

Pixels posterPixels

Releasedatum: 20 augustus 2015 (NL)
Regisseur: Chris Columbus
Hoofdrollen: Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Josh Gad
Tagline: Play for the Planet
Genre: Actie | Komedie | Sci-fi
Kijkwijzer: 9+ (Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

In Pixels wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens die zich vermomd hebben als old-school videogame figuren, zoals Pac-man, Donkey Kong en Centipede.

President Will Cooper (Kevin James) vraagt zijn vriend Sam Brenner (Adam Sandler) om hulp, omdat hij kampioen arcade gaming was in de jaren ’80. Samen met een team van retro gamers moet hij de aliens verslaan en de wereld redden. Ze krijgen speciale wapens uit het Witte Huis van wapenspecialiste Lt. Col. Violet Van Patten (Michelle Monaghan).

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Ik heb veel negatieve recensies gelezen over Pixels dus ik had geen hoge verwachtingen toen ik de film samen met mijn vriend ging kijken. Maar eigenlijk vonden wij de film best wel leuk en snap ik niet helemaal waarom iedereen zo negatief is. De humor is erg leuk en het concept best origineel. Nee, je moet de film niet serieus nemen, maar dat lijkt me logisch met een film over aliens en video games uit de jaren 80. Er zijn zeker ook nog wel wat op of aanmerkingen te maken, maar al met al hebben we met Pixels een leuke avond gehad en veel gelachen. Het is jammer dat het zoveel negatieve recensies heeft gehad, want dat verdiend de film nou ook weer niet. O, en als je net zo’n grote fan bent van Mini Coopers als dat ik ben, dan word je sowieso vrolijk van Pixels.

Stripes

The Nine Lives of Christmas posterThe Nine Lives of Christmas

Releasedatum: 8 november 2014 (VS)
Regisseur: Mark Jean
Hoofdrollen: Brandon Routh, Kimberly Sustad
Genre: Komedie | Drama | Romantiek | Kerstfilm
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterrenSterrenSterrenSterren

Fireman Zachary Stone (Routh) is a confirmed bachelor who doesn’t believe in love or commitment. When a stray tabby cat named Ambrose shows up at his door, Zachary takes him in and slowly starts to see that a little companionship might not be so bad after all. Zachary’s commitment to solitude is further challenged when he meets Marilee (Sustad), an animal lover and veterinary student who teaches Zachary how to care for his new feline roommate. Chemistry immediately develops between the two, but will they find a way together despite themselves?

Koop het boek op bol.comTrailer

Mijn mening – Aaah deze film was leuk! Het is weer een Hallmark Channel film, maar ik denk dat ik misschien nog wel het meest heb genoten van The Nine Lives of Christmas. Brandon Routh als sexy brandweerman en een superschattige kat. Als ik het zo schrijf klinkt het als zo’n jaarkalender met sexy mannen en schattige dieren, maar serieus het is echt een leuke kerstfilm. De film is iets minder Hallmarky dan ik gewend ben van de andere Hallmark Channel kerstfilms, misschien iets minder overdreven, en dat is denk ik ook de reden dat dit mijn favoriet is. De hoofdpersonen zijn leuk, maar ook de collega brandweerlieden zijn een leuke toevoeging aan het verhaal en heb ik enorm om kunnen lachen. Deze kijk ik misschien ooit nog wel een keer.

Stripes

Christmas Eve posterChristmas Eve

Releasedatum: 4 december 2015 (VS)
Regisseur: Mitch Davis
Hoofdrollen: Patrick Stewart, Jon Heder, James Roday, Cheryl Hines, Julianna Guill, Taylor James, Roxanne Cook, Gary Cole, Max Casella, Shawn King etc.
Tagline: You never know who you might get stuck with.
Genre: Komedie | Kerstfilm
Kijkwijzer: 13+

SterrenSterrenHalve sterren

Hilarity, romance, and transcendence prevail after a power outage traps six different groups of New Yorkers inside elevators on Christmas Eve.

Trailer

Mijn mening – Met Patrick Stewart op de cover en een concept dat al zo vaak succesvol is gebleken (losse verhalen die op een onverwachte manier met elkaar verweven zijn, en een grote cast) verwachte ik een enorm leuke kerstfilm, maar dat viel vies tegen. De film is eigenlijk best wel saai. Het einde is uiteindelijk nog wel leuk, maar voor mijn gevoel gaat de film maar door en door en heb ik lang niet zoveel gelachen als dat ze je beloven. Het lukt de makers en de acteurs niet om je als kijker echt mee te laten leven met de personages. Dit zal zeker geen hit worden zoals bijvoorbeeld de inmiddels klassieker Love Actually of New Year’s Eve, eerder is het zelfs een flop.

Stripes

Goosebumps posterGoosebumps

Releasedatum: 11 februari 2016 (NL)
Regisseur: Rob Letterman
Hoofdrollen: Jack Black, Dylan Minette, Odeya Rush, Ryan Lee
Tagline: The stories are alive
Genre: Avontuur | Komedie | Fantasy | Horror
Kijkwijzer: 9+ (Angst)

SterrenSterrenSterren

Het enige lichtpuntje in het leven van de pas verhuisde tiener Zach Cooper is zijn mooie buurmeisje Hannah. Maar Hannah heeft een mysterieuze vader, die R.L. Stine (Jack Black) blijkt te zijn, de schrijver van de Goosebumps (Kippenvel) boekenreeks.

Er is een reden te waarom R.L. Stine zo geheimzinnig doet. De monsters uit zijn beroemde boeken zijn echt. Stine beschermt zijn lezers door de monsters op te sluiten in zijn boeken. Als Zach de monsters per ongeluk vrij laat uit de manuscripten en ze het dorp bedreigen, is het aan Stine, Zach en Hannah om ze te vangen en weer op sluiten in de boeken waar ze thuis horen.

De spannende film Goosebumps is gebaseerd op de populaire boekenreeks die in Nederland vertaald is als Kippenvel. Wereldwijd zijn er al meer dan 400 miljoen boeken verkocht van de Goosebumps reeks. De boeken zijn in 32 talen vertaald sinds de eerste uitgave in 1992.

11 februari in de bioscoop – Trailer

Mijn mening – De Kippenvel boeken heb ik eigenlijk nooit echt gelezen. Ik ben er wel eens in begonnen, maar vond het te eng. Tsjah… eigenlijk best gek, want ik keek wel elke week vrolijk Buffy the Vampire Slayer. Gek hoe zoiets werkt voor een jong meisje haha. Toch was ik wel benieuwd naar de film die is geïnspireerd door de boeken. Het hoofdpersonage in de film is R.L Stine (Jack Black), die in het echte leven de schrijver van de Goosebumps boeken is. De film laat eigenlijk zien wat er zou gebeuren als de monsters waar hij over schrijft plotseling in de echte wereld terecht zouden komen.

Op de één of andere manier vind ik het lastig om te vertellen wat ik van de film vond omdat ik het geen fantastische film vond, maar ook geen superslechte film. Hij is “wel leuk”, maar niet heel speciaal. Sommige special effects waren het niet helemaal, andere waren weer prima. Het acteerwerk is ook prima en over het algemeen zit er een lekker vaart in de film en houdt het je in spanning, maar als ik de film verplicht op pauze had moeten zeggen voor een andere activiteit had ik het ook geen probleem gevonden. Voor de liefhebber van de boeken misschien wel leuk, maar als je geen fan was van de boeken dan zal je hem waarschijnlijk, net als ik, gewoon oké vinden. Het einde doet je denken dat er nog een deel twee zal komen, maar wie zal het zeggen?

Heb jij al één van deze films gezien?

Deze post is al 3842 keer gelezen


Geef een reactie

14 responses to “Mini-recensies | Deze films keek ik in december

 1. Ik heb About Alex, Pixels en The Ridiculous 6 gezien. Stiekem vind ik die Hallmark kerstfilms ook leuk, maar ik was afgelopen kerst niet zo in de stemming om ze te kijken. Misschien dit jaar weer wel. 🙂

  • Begrijpelijk! Maar dan is er altijd nog komende kerst waarop je hopelijk wel weer meer trek hebt in dit soort films. Films blijven gelukkig altijd bestaan. 🙂

 2. Zoooo wat een films! Ik vond de ridiculous 6 echt héél slecht, maar ben het wel helemaal met je eens over Danny Collins 🙂 Serena wil ik zeker nog eens kijken, hopelijk valt hij voor mij wel mee!

  • Ik hoop het ook voor je! Denk dat het echt een hele specifieke doelgroep aanspreekt en niet zomaar iedereen. Wie weet ben jij inderdaad net één van die liefhebbers, dus mijn mini-recensie moet je zeker niet afschrikken 🙂

 3. Soof vond ik persoonlijk echt een vreselijke film. Misschien waren mijn verwachtingen gewoon te hoog, maar ik vond er niks aan. Flauwe humor, slecht geacteerd en een oninteressant verhaal.. Voor de rest heb ik geen één van bovenstaande films gezien.

 4. Zo. Dat heeft me genoeg tijd gekost om heel deze post te lezen! ☺

  Je hebt veel films gezien in december en fijn voor je dat je jouw eigen doelstelling heb behaald.

  Er staan er genoeg bij die ik nog niet heb gezien maar ben wel benieuwd geworden naar Beyond the Light. Danny Collins schijnt volgens mijn vrouw ook erg goed te zijn dus die wil ik ook zeker gaan zien

 5. Ik ken alleen Soof van deze! Ik moet zeggen dat het nog niet helemaal uitlokt om andere van je lijstje te gaan kijken. Maar ik moet zeggen dat ik ook even niet in een film kijk periode zit momenteel 🙂

  • Het gaat uiteindelijk ook over zijn zoon die een soort tribute doet, Jeff Buckley was ook één van de redenen dat ik deze film wilde kijken. Ik vond hem erg goed 😀