Categorieën: Films, Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

De 15 Filmvragen Blogathon

De 15 Filmvragen Blogathon

Eén keer in de zoveel tijd organiseert De Filmkijker een blogathon. Wat is een blogathon? Hierover zegt De Filmkijker het volgende: “Voor degenen die de term niet kennen: Het concept van een blogathon is simpel. Er is een beschrijving van een bepaald onderwerp en diverse bloggers geven allemaal hun invulling daarvan en publiceren dit allemaal rond dezelfde tijd.” Ook ik doe weer graag mee, want ik vind de opdracht erg leuk.

Wat moet je doen?

De Filmkijker bedacht vijftien vragen welke je dient te beantwoorden in een blogpost. Deze blogpost publiceer je op 13 september (of later), je voegt bovenstaand logo/header toe, en linkt naar de pagina waar de aankondiging van de blogathon staat.

De 15 vragen

1 - The Family Stone
1. Van welke film hou je enorm en vol passie van?

O jee, wat een lastige vraag meteen! Ik heb tegenwoordig eigenlijk niet echt meer een favoriete film. Maar enkele films die ik wel keer op keer kan kijken (om diverse redenen) zijn: 21 Jump Street, The Big Wedding, Charlie St. Cloud, Cheaper by the Dozen 1 en 2, The Family Stone, Footloose, Divergent, The Internship, Letters to Juliet, Moulin Rouge, Now You See Me 1 en 2, Red Riding Hood, The Man from U.N.C.L.E., This Means War en You Again. En dan mis ik volgens mijn nog zo’n 3.000 films, haha.

2 - Slasher movies
2. Welke film zal je nooit kijken?

Bijna elke slashermovie… Horror is gewoon echt niet mijn ding. Er zijn uitzonderingen, maar die zijn zéér zeldzaam. Films waarbij bloed en ingewanden de hoofdrol spelen zijn niet aan mij besteed. Ook het nu zo populaire IT laat ik aan mij voorbij gaan.

3 - The Imitation Game
3. Van welke film was je na het zien sprakeloos?

Dat zijn er meerdere, maar de twee waar ik meteen aan moest denken zijn The Imitation Game en The Age of Adeline. Dan blijf je zelfs tijdens de aftiteling onder de indruk staren naar het scherm.

4 - CHIPS
4. Welke film raad je anderen altijd aan?

Ehm… goeie vraag! Ik heb geen idee. Ik pas mijn advies denk ik eigenlijk altijd aan op de persoon die om mijn advies vraagt. En wanneer ik recent een goede film heb gezien dan raad ik die te pas en te onpas aan. Het is dus eigenlijk heel divers wat ik anderen aanraad. Recent vond ik CHIPS heel erg leuk.

5 - Dylan O'Brien
5. Welke acteur/actrice kijk je alle films van, ongeacht hoe slecht de film is?

Nóg een goede vraag. Dat zijn er namelijk ook meerdere, haha. Maar enkele van de belangrijkste zijn: Dylan O’Brien, Sebastian Stan, Theo James, Tom Welling, Dan Stevens, Henry Cavill, Elizabeth Banks, Emma Stone en Paul Walker (jammer genoeg zal er geen nieuwe film met hem meer verschijnen).

Cijfer 6

6. Van welke acteur of actrice snap je niet waarom ze zo populair zijn?

Dit soort vragen vind ik altijd moeilijk, want on the spot weet ik hier vaak geen antwoord op. Op de één of andere manier block ik ze in mijn gedachten ofzo, haha.

7 - Dylan en Paul

7. Welke acteur of actrice (levend of dood) zou je graag willen ontmoeten?

Levend: Dylan O’Brien (En nee, dat is niet alleen omdat het zo’n leuke jongen is, maar absoluut ook doordat het gewoon een fantastische acteur is. Bekijk Teen Wolf – Seizoen 3B en je zal een knap staaltje acteerwerk zien van O’Brien!)
Dood: James Dean of Paul Walker

8 - Sebastian en Henry

8. Wat vind je de meest sexy acteur of actrice?

Ach, weet je, ook dit verschilt van tijd tot tijd, maar Sebastian Stan, Henry Cavill (zonder snor, dat wel) en Dylan O’Brien, zijn momenteel wel favorieten denk ik.

Cijfer 9

9. Hoe ziet jouw droomcast er uit?

Dat hangt af van de film, het genre, het verhaal, etc. Onmogelijk om zomaar te beantwoorden, haha.

10 - Chris Evans en Sebastian Stan

10. Wat is je favoriete samenwerking tussen twee acteurs?

Over een tijdje zal ik vast een film kijken en denken: Nee! Deze twee had ik moeten kiezen. Maar zoals ik al zei weet ik dit soort dingen on the spot op de één of andere manier niet. Maar de eersten die in mij opkomen zijn Chris Evans met Sebastian Stan en Henry Cavill en Armie Hammer.

11 - Divergent

11. Wat is je favoriete omgeving waarin een film zich afspeelt (bv. een science fiction setting, onder water etc)?

Oeh, ik ben eerlijk gezegd wel gek op dystopische werelden, dus bijvoorbeeld Divergent en The Hunger Games, waarbij onze wereld is genomen, maar dan wat verder in de toekomst. Maar misschien nog wel fijner om te kijken – omdat het films zijn die eigenlijk elk moment fijn zijn om te kijken – zijn contemporary films met een vleug humor en romantiek.

12 - Titanic

12. Wat is je favoriete decennium van films (dus bijvoorbeeld jaren ’80)

Jaren ’90! Niet alleen omdat ik in 1990 geboren ben, of eigenlijk… misschien júíst omdat ik in 1990 geboren ben. In de jaren ’90 zijn veel leuke films uitgekomen en met die film ben ik opgegroeid. Sommige films zijn misschien niet eens meer echt goed te noemen, maar dan is het jeugdsentiment.

13 - Avengers

13. “Chick flick” of actiefilm?

Ik kan beide goed waarderen. Een chickflick is gewoon heerlijk wanneer ik in desperate need of wat romantiek ben. Maar af en toe heb ik ook een actiefilm nodig. Mijn vriend vind dit ook erg fijn. Zo merken we in onze omgeving dat ik zowat de enige meid ben die daadwerkelijk mee wil naar bijvoorbeeld Marvelfilms – ik ben er zelfs gék op!

14 - Loki

14. Held, slechterik of anti-held?

Een beetje afwisseling is wel fijn. De ene keer ben ik fan van de held, maar af en toe ook best van de slechterik en ook regelmatig van de anti-held. Juist wanneer ze het anders doen dan de norm kan ik dat extra waarderen. Wie is er bijvoorbeeld niet gek op Loki?

15 - The Giver

15. Zwart/wit of kleur?

Kleur. Kleur is fijn. Ik houd toch wel van de moderne tijden. Maar ik vind de combinatie van beide in de film The Giver ook érg mooi gedaan.

Wat zijn jouw antwoorden op deze vragen?

Deze post is al 2033 keer gelezen


Geef een reactie

21 responses to “De 15 Filmvragen Blogathon

  1. Oh wat een heerlijke tag, jammer dat ik deze gemist heb!! Of is deze alsnog in te vullen?
    Ik ben ook dol op Marvel. Tot nu toe wel alleen series, de films moet ik nog kijken, haha.

  2. Do

    Wat een leuke vragen. Ik vind Dylan O’Brien ook echt een leuke acteur, alleen heb ik hem alleen nog maar in The Maze Runner en Teen Wolf gezien. Zelf vind ik Emma Stone en Ryan Gosling altijd erg leuk met elkaar. Mijn favoriete acteurs zijn Ryan Gosling en Jake Gyllenhaal, films met hun erin kijk ik meestal wel. Ik houd ook totaal niet van Horror, dus zulke films kijk ik niet snel.

  3. Oh ja, The Imitation Game. Daar had ik zo gauw niet aan gedacht toen ik mijn antwoorden invulde. Daar heb ik nog minstens 15 minuten na de film zitten huilen!

    En vraag 14 ben ik helemaal met je eens. Helden zijn leuk, maar Loki is ook zeker een van mijn favorieten uit de Marvelwereld!